Prikbord nr 649

De burgemeester van Hamburg wordt  – in ieder geval door de CDU-fractie – verantwoordelijk gehouden voor onder meer het extreem-linkse bolwerk van waaruit de G20-rellen werden georganiseerd en ondersteund. Of de burgemeester zal aftreden – nu hij alsnog ‘sorry’ heeft gezegd – blijft af te wachten, want ook in Duitsland worden politieke onderzoekscommissies niet gebruikt om ieders verantwoordelijkheid vast te stellen.

Intussen komt steeds meer naar buiten hoeveel instanties en deskundigen vooraf hebben gewaarschuwd tegen de extreem-linkse hordes en hun geweldsopties, zonder door de linkse partijen serieus te worden genomen.

Merkels nalatenschap

De halfzachte houding van Merkel en de EU tegenover de maffialanden in Europa, het Midden Oosten en Afrika heeft veel méér ellende en slachtoffers opgeleverd dan alleen de verdrinkingsdoden in de Middellandse Zee. Haar ambitie om zichzelf als onfeilbaar te presenteren door een ‘Marshall-plan’ voor Afrika te willen financieren, kan het einde van de EU betekenen. Want nog meer schulden maken, corruptie bevorderen, geldstromen vergroten en kansarmen de weg naar Europa wijzen, kan Duitsland noch de EU  dragen. Het zal de aandacht wellicht even kunnen afleiden van de werkelijkheid, maar haar nalatenschap zal de tanende Duitse welvaart nog decennia lang parten spelen en een reddingsplan voor Frankrijk in de weg staan. Hoe tegenstrijdig ook, maar in deze situatie moet Europa de fouten van de Franse elites zo snel mogelijk aan de kaak stellen en honderden miljarden reserveren voor de gevolgen daarvan. Afrika ‘redden’ is helaas onmogelijk en dit zouden haar ambassadeurs allang moeten hebben gerapporteerd.

Ongewenste informatie

Het attenderen van politici op analyses en commentaren van columnisten en klokkenluiders lijkt steeds meer te worden belemmerd door e-mails als ‘spam’ aan te merken of afzenders te blokkeren. Daarbij valt echter te hopen dat in ieder geval de columnisten van De Telegraaf en Elsevier nog steeds worden gelezen; vooral in Den Haag.

Populisme

Wat rechts populisme is lijkt inmiddels algemeen bekend, maar links populisme wordt nauwelijks herkend, laat staan bekritiseerd. Toch is daar alle reden toe, gezien recente uitspraken van Schulz (SPD) en de Canadese premier Trudeau. De laatste is kennelijk onwetend omtrent de gevolgen van zijn welkom aan alle buitenlanders, zoals die zich bijv. in Zweden voordoen. Doch ook in eigen land waar zich in (grote) steden ‘buitenlandse’ wijken bevinden met armoede, werkloosheid, verslaving en criminaliteit. Deze blinde vlek van linkse politici geldt ook voor de kosten van hun welkom-cultuur; alleen voor Duitsland naar verluidt al 30 miljard per jaar.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

@ Hamburg : is het niet zo dat de linkse partijen deze rellen juist beoogden ?

“Progressie” is – in de ogen der decadente liberalen – synoniem aan destructie van onze maatschappelijke structuren zonder enig inherent constructief concept; puur nihilisme!