Prikbord nr 648

Het idee dat scholen vrij (moeten) geven voor religieuze feestdagen kan worden misbruikt om daaraan rechten te ontlenen. Met name bij scholen die zelf gebaseerd zijn op een religieuze achtergrond. Die zijn gevoelig(er) voor verwijten van discriminatie. Daarom dienen dergelijke scholen niet langer ‘andersdenkenden’ toe te laten, maar ze te verwijzen naar neutrale scholen die geen boodschap hebben aan subtiele indoctrinatie van het onderwijs.

Nepstraf

Volgens het COA (Tel. 12/7) kan de geringe standaard-schadevergoeding voor een stelende asielzoeker niet worden geïnd door beslag op het leefgeld, omdat het om een civielrechtelijke vordering zou gaan. Dit is onzin, vooral omdat in het civiele recht geen standaard-vergoeding geldt, maar de daadwerkelijke schade bij de (kanton)rechter kan/moet worden gevorderd. Met dat vonnis kan beslag worden gelegd, doch dit heeft men juist willen voorkomen door de standaard-boete van € 181 die nu een nepstraf blijkt te zijn. Het COA kan beter haast maken met een oplossing, want anders zal een gedupeerde winkelier – terecht – het gehele strafproces in werking mogen zetten met veel hogere kosten: aangifte, vervolging (eventueel via art 12), strafrechtelijke proces/ vonnis (al dan niet met vervangende hechtenis) en beslag door deurwaarder. Een dergelijk vonnis heeft bovendien gevolgen voor de verblijfsstatus van de dader.

Trump-gate

Indien Trump junior heeft toegeven contacten te hebben gehad voor het verkrijgen van Russische (!) informatie over Hillary Clinton, dan heeft de president een probleem.

Neen, niet alleen in zake de integriteit van zijn zoon die eerder ontkende te hebben geweten dat die informatie afkomstig zou zijn van de Russische regering, maar vooral

door de bevestiging van pijnlijke informatielekken die buitenlandse inlichtingendiensten in staat stellen geheime dossiers te produceren over belangrijke functionarissen – niet alleen Clinton – zonder dat de Amerikanen dit wisten. De gevolgen daarvan kunnen spionage, chantage, nepnieuws en politieke beïnvloeding omvatten. Een uiterst onaangename erfenis bij (toekomstige) onderhandelingen, militaire operaties en economische/technische ontwikkelingen.

Vijandbeeld

Merkel lijkt niet te beseffen dat er in vele landen tegenstanders zijn, die van de Westerse wereld alleen geld willen krijgen, maar geen oplossingen. En zeker geen maatregelen tegen vluchtelingenstromen, dictatuur, corruptie en (islamitisch) geweld.

‘Ken uw vijand’ is kennelijk niet aan haar besteed, want anders had ze de G20-conferentie als zinloos beschouwd. Alleen Erdogan liet doorschemeren wat hij van haar naïeve optimisme vindt. De rest houdt zijn mond zo lang Duitsland betaalt.

Wakker dier

Het valt te hopen dat Wakker dier niet gesubsidieerd wordt of afkoopsommen int, en dat donateurs beseffen dat hun geld niet wordt besteed aan dierenbescherming, maar aan chantage via dure tv-spots. Daaronder valt ook de plofkip-beschuldiging aan het adres van MacDonalds. Deze keten  trekt zich kennelijk niets aan van de activisten en laat de keuze aan de consument over.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties