Prikbord nr 646

Wat heeft Marcouch als Kamerlid gepresteerd om nu ‘beloond’ te worden met het burgemeesterschap van een grote stad? Zijn er echt geen betere (PvdA)kandidaten met meer bestuurlijke ervaring en een minder omstreden netwerk? Of moeten alle grote steden ‘socialistisch’ worden bestuurd, met enorme uitgaven tot gevolg.

Naast de Melkert-banen en Melkert-miljoenen (EU-boete), de Kok-miljarden (Eurokoers), de Bos-miljarden (Fortis, Griekenland), de Plasterk-miljoenen (ict), de Dijsselbloem-miljoenen (EU) en de Klijnsma-miljarden (pensioenen), valt ook voor Arnhem te vrezen dat de PvdA-invloed weinig goeds zal brengen.  En wie iets wil begrijpen van het (financiële) gepruts in een grote gemeente, moet de voorjaarsnota van Rotterdam eens lezen: zie bijgaande analyse. Om nog maar niet te spreken over gemeentes die bijstandontvangers ongecontroleerd willen laten bijverdienen, zodat ze altijd op een bepaalde partij blijven stemmen?

Bla-bla

Wat is dat voor ‘ondernemer’ (Tel. 6/7): een angel investor die bedrijven adviseert over duurzaam ondernemen? Een voorbeeld van modieuze priet-praat waarbij vooral niet duidelijk mag worden in welk opzicht de ‘adviseur’ zelf ondernemer is en weet waar ze het over heeft? Want haar wereldwijde voorbeelden kunnen moeilijk in verband worden gebracht met de  Nederlandse (MKB-)situatie.

Hamburg

De demonstraties tegen de G20-top in Hamburg lijken te gaan over landen die profiteren van het ‘kapitalisme’. En wat doen die demonstranten zelf? Vroeger mocht je nog aannemen dat zij alleen profiteerden van het communisme (subsidies voor nuttige idioten), maar die tijd is definitief voorbij, ook in Moskou.

Hulporganisaties

Nu vluchtelingenhelpers worden ontmaskerd als mensensmokkelaars, gaan ze op de zieligheidstoer: de ellende van vrouwen en kinderen in achterlijke landen. Waar komen dan al die boten vol jongemannen vandaan? Als Italië nu eens begint om alle mannen toegang te weigeren en ze op te sluiten in uitzetcentra, dan kunnen vrouwen en kinderen (onbedreigd) in de asielopvang en –procedure. Worden ook zij uitgezet, dan kan meteen ‘gezinshereniging’ plaatsvinden.

SP-onzin

Het SP Kamerlid Karabulut komt met de idiote bewering dat het Westen zelf de oorzaak is van terreuraanslagen door islamitische jihadisten. Dit getuigt niet alleen van heel weinig inzicht in de doelstellingen van de politieke islam en van de terreurmanagers, maar keurt impliciet de haat en terreur tegen de Westerse landen goed als middel om … Ja, om wat eigenlijk? Haar redenering is nog krommer dan van de telefonische ‘ondervrager’ naar aanleiding van mijn eerdere stukje over Marcouch, want ik had het functioneren van Aboutaleb in beschouwing moeten nemen. Hoezo, ging mijn commentaar over politici met een Marokkaanse paspoort? Naar verluidt valt Aboutaleb daar niet (meer) onder.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties