Blindgangers

“In West-Europa denken veel mensen dat we IS’ers weer op het goede pad krijgen met een cursus, wat huursubsidie en een buurthuis. Van die Nederlandse politici die niet eens de basics van de islam kennen.Van die politici die alleen maar moslims tegenkomen als ze een afspraak met hen hebben, maar geen moslim in hun vriendenkring hebben.

Dit soort politici denkt dus dat ze beter weet hoe om te gaan met IS en dan Arabieren of Pakistanen die al hun hele leven lang moslim zijn en alle kneepjes kennen. De toekomst zal ons leren wie gelijk heeft, maar ik zet m’n geld op Pakistanen en Arabieren, niet op de Pechtolds of de Klavers”. 
Deze uitspraak deed Harald Doorenbos, een verslaggever die al decennia in oorlogsgebieden rondloopt en weet waar de moslim zijn honing haalt.

Afb: wikimedia. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Al-Qaeda.jpg

Doorenbos bevestigt wat Arnold Karskens al jaren tegen beter wetende politici en media vertegenwoordigers roept. Doorenbos en Karskens krijgen de handen in de vergaderzalen van het Binnenhof niet op elkaar en worden verketterd omdat ze de roze brillen van de neuzen van politici dreigen te trekken. Het policor denken heeft het beoordelingsvermogen van de linkse betweter al zo verkankerd (vergeef me de term) dat die alleen maar naar gelijkgestemden of naar het fluisterstemmetje van het eigen geweten wil luisteren.

Segmenten van de Westerse samenleving zijn besmet door het tolerante gedrag van hun politici en denken dat ze islamisme en islamitische extremisme terug kunnen dringen door na een stille rondgang, kaarsen, bloemen, knuffels, brieven met begrijpende en ondersteunende teksten op de plaats des onheils leggen. Net zo min als politici en media vertegenwoordigers willen ze niet begrijpen dat de islamitische extremist slechts een doel voor ogen heeft: vernietiging van de Trias Politica en slavernij van de westerse mens. Bij dat streven worden ze gepassioneerd gesteund door de tolerante westerse burger die begrijpt dat de Jihadist tot ongerijmd geweld is gekomen door zijn kansloze achtergrond. Daarom moeten zijn krijgshaftige uitspraken in de juiste context geplaatst worden. Een context die door de policor mens in een handomdraai wordt geschetst en helaas weinig overeenkomsten vertoont met de dagelijkse realiteit van de man en vrouw op de straat.

Ervaringen opgedaan met rechtse en links extremisten in het verleden zijn achteloos door onze weldenkers uit het raam gegooid onder het mom wat mijn voorganger en opvolger doen kan nooit goed zijn. Die ervaringen hebben de toenmalige politici geleerd dat een extremist niet met spiegels en kralen op andere gedachten gebracht kan worden; hij geen respect kan opbrengen voor zwakte en tolerantie; niet onderhandelt maar streeft naar de totale overgave van zijn tegenstrever; zich niet houdt aan afspraken; alle beschikbare legale en illegale instrumenten en middelen gebruikt om zijn doel te bereiken en uitbundig gebruik maakt van de marges die de wetten van het westen hem schenken. Bij een treffen met extremisten hebben politici, justitieel apparaat en politie in de jaren 60 van de vorige eeuw altijd voor ogen gehouden dat het zijn van een extremist een keuze is. Die wijsheden hebben weldenkende moslim samenlevingen zich eigen gemaakt en zijn vervolgens tot de conclusie gekomen dat het inperken van geweld het best gediend is met het permanent uitschakelen van de strijder in het veld.

Die lessen wil de huidige generatie politici zich niet eigen maken en denkt het ei van Columbus gevonden te hebben. Het betekent dat de wijsheden die de generatie uit de jaren 60 tot zich genomen hebben terzijde worden geschoven en de kralen en spiegels met tonnen uit de kelders zijn gesleept. Vergezeld met de tekst we moeten ons niet verlagen tot hun tribale normen stapt het tolerante politieke kartel en hun adepten op de islamitische extremist toe en nodigt hem uit vrijblijvend van de geneugten van de westerse samenleving te genieten. Verwacht wordt dat een dergelijke houding de extremist op ander gedachten zal brengen en hij direct bereid is om een integraal onderdeel van de westerse samenleving te worden. Dat dacht die goedbedoelende Zweedse burger in een van de voorsteden ook, toen ze een aantal vermeende zielenpoten uitnodigde voor een copieuze maaltijd en een gezellig verblijf in haar huis. Als dank werd haar dochter in een van de kamers verkracht.

Het is zoals Doornbos en Karskens uit eigen waarneming hebben vastgesteld. Moslimsamenlevingen in het Midden Oosten en Azië gaan uit van het zekere voor het onzekere en streven ernaar om de islamitische extremist permanent te ontmantelen. Zij zullen hem zeker nooit voor een copieuze maaltijd in het eigen huis uitnodigen. Ze gooien hem liever van een balkon zoals beelden vanuit Mosul en Raqqa bevestigen. Gelukkig woon ik niet in Nederland en wordt niet lastig gevallen door beelden van twee blindgangers die de Nederlander enthousiast duidelijk proberen te maken welke zegeningen verbonden zijn met het transformeren van een Jihadist naar een volgzame Nederlandse burger. Die zullen volgens de twee dolende ridders net zo soepel en snel omgevormd kunnen worden als voormalige kindsoldaten in Afrika. Wat een succes is dat geweest.

Bekende synoniemen van blindganger zijn tegenvaller en mislukking. Synoniemen die treffend de waarde verwoorden die het electoraat geeft aan de doortastendheid van het huidige politieke kartel als het om bescherming van de eigen burger en eigen waarden en normen draait. Ik woon niet in Nederland maar in Duitsland. Maar of dat aanleiding geeft tot opvallend gejuich aan de zijlijn als de buurman een opgelegde kans mist, valt met de huidige generatie Duitse politici sterk te betwijfelen. De huidige toestanden doen me terugdenken aan de Haagse uitdrukking waarmee chaos en hopeloosheid in een woord tot uitdrukking werd gebracht: ziekenhuis of in goed Haags ziekehùis.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
6 jaren geleden

In ’45 stonden veel Duitsers voor de tribunalen van Nürnberg voor vergelijkbare moordpartijen op burgers.

Hier zou Allah ook over de schouders van onze slappe rechters moeten meekijken omdat zij ook nog eens mede-muslims hebben vermoord en verkracht, maar onze geitenharen sokkenbrigade zal de subsidiepot wel willen opentrekken…?!

Let wel : dit zijn geen salonsocialistische “slachtoffers” uit de D’66 / GL / PvdA linkse ideologische tekstboeken maar pure moordenaars die hier groot gevaar zullen opleveren..

Niet voor niets dat Frankrijk en Engeland proberen om dit gespuis nog ter plekke uit te roeien met special forces die daar jacht op hen maken.