Klaver-klucht gelukkig ten einde

Dat de formatiepoging is misgelopen is een zegen voor dit land. Wat met name VVD en CDA bezield kan hebben om met de naïeve milieumafketels überhaupt een politiek woord te wisselen blijft een raadsel. Wellicht is er onder de beide regentenpartijen een duurzame verliefdheid op het pluche opgedoken, of de angst dat andere en minder vaak regerende partijen de rotzooi uit het verleden zouden opmerken.

Klaver

Yasser Feras. Afb: Merlijn Doomernik voor wikimedia-commons.

GroenLinks wilde vooral méér vluchtelingen toelaten. Dat praatje kennen we nu wel, alleen gaat het allang niet meer om vluchtelingen, maar om gewone gelukszoekers wier kleinkinderen vermoedelijk nog niet in staat zullen zijn voor zichzelf te zorgen, laat staan dat hun komende generaties een zinnige bijdrage aan dit land kunnen leveren. Dat weet iedereen en GroenLinksers weten dat dus ook. Het enkele feit echter dat vrijwel al hun partijleden banen bezet houden die door belastinggeld in stand worden gehouden, is een betere verklaring. Zo zijn GroenLinksers meer dan voortreffelijk aanwezig (meer kunnen we het niet noemen) in ‘banen’ in de hevig gesubsidieerde sectoren ‘milieu’ en ‘vluchtelingen’.  GroenLinksers kortom, leven veelal van geld wat anderen hebben verdiend.

Zo is Halsema sinds haar vertrek uit de Kamer iets onduidelijks bij de ‘Stichting Vluchteling’ en onderhoud de partij warme banden met vrijwel alle subsidieslurpende clubs die in de sectoren milieu, vluchtelingen en ontwikkelingshulp werkzaam zijn. Hun woorden benne groot maar hun daden benne pover en hebben tot dusver alleen maar verslechteringen gebracht, ook voor de ‘vluchtelingen’. Inmiddels worden de gelukszoekers nagenoeg op de stranden van Libië en Tunesië opgepikt en in Europa aan land gebracht. Drie keer raden tot welke achterbannen de bemanningen van dergelijke vrachtschepen behoren… Allicht roept dit meer reizigers van het Afrikaanse continent op om naar die landen te trekken en ook een poging te wagen, soms met dodelijke afloop. Eenmaal Europa bereikt is hun lot een leven in de marge van de maatschappij en de opmaat voor onlusten die zich nu nog beperken tot ‘jihad’.

Het laat zich dan ook eenvoudig raden waar GroenLinks vooral de jackpot uit de staatskas wilde laten vallen: nog meer subsidies naar milieu en vluchtelingen.

Rutte

VVD-leider Rutte riep zijn collega’s in de Kamer op geen partijen uit te sluiten en aan het landsbelang te denken. Die uitspraak roept verschillende vragen op. In de eerste plaats waarom partijleider Rutte dan zelf de PVV van Wilders nadrukkelijk uitsluit. Dan kunnen we ons daarna meteen ook de vraag stellen waarom er door diens partij wel met clubs als GroenLinks en D66 wordt gesproken, die Nederland het liefst van de kaart zien verdwijnen om op te gaan in een onzeker en kissebissend, ondemocratisch Europa. Welk landsbelang zou de demissionaire premier dan toch wel bedoelen?

Het is opvallend dat de VVD-leider niet in de eerste plaats opriep om snel een regering te vormen die de veiligheid in ons land op orde te brengt. Zo beginnen verschillende allochtone groepen zich te roeren en geven blijk onze samenleving grondig op de schop te willen nemen. Verschillende wijken in de grote steden zijn ‘no-go-area’s’ geworden, waar politie en overheid nagenoeg niets meer te vertellen hebben. Gisteravond nog vielen ramadanvierende jongeren Haagse politieagenten aan, die juist bezig waren een ongeval af te handelen. Zijn dat geen zaken die grotere aandacht behoeven van onze politici? Het lijdt geen enkele twijfel dat de opmerkelijke toename van islamitische aanslagen in Europa, vroeg of laat ook ons land zal treffen. Als dat al niet het geval is, zoals in Amsterdam en Eindhoven bleek. De schaars verstrekte informatie over beide incidenten geeft de burger ernstig te denken.

Ook ons leger moet de komende jaren met vele miljarden weer op orde worden geholpen. De desastreuze situatie waarin zij zich nu bevindt heeft tenminste één voordeel: we kunnen in korte tijd met een flinke inspanning ons leger enorm moderniseren en toekomstbestendig maken. Maar toch is er geen leidend politicus te vinden die daarover een helder partijstandpunt naar voren brengt, laat staan eisen op tafel legt. In plaats daarvan krijgen wij slappe nonsensverhalen te horen over de niet bestaande problemen met het milieu en onzinnige vertalingen van ‘gelukszoekers’ naar ‘vluchtelingen’.

Zolang politici bij dergelijke onderhandelingen veiligheid als een ondergeschoven kind aankaarten, kunnen we hen niet verdenken van staatsmanschap. Integendeel.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
7 jaren geleden

Onacceptabel dat de kiezers aangeven dat het politieke zwaartepunt ligt tussen centrum en rechts, maar dat Rutte – die 4 jaar geleden in zijn blinde persoonlijke ambitie zijn eigen kiezers al een oor aannaaide met het socialistische wanbeleid van de Pvda – nu wéér dezelfde faux-pas maakt met een subversief clubje dat zijn roots heeft in het communisme, terwijl hij gegijzeld wordt door de politiek correcte Pechtold.

De totalitaire neurose van deze communisten en salonsocialisten met hun pathologische drang om de burgers te onderwerpen aan een links dictaat – geschoeid op klimaat-alarmisme, fnuikende mensenrechten die slechts tegen ons gebruikt worden door de linkse, uiterst lucratieve industrie van asieladvocaten die slechts de deur wijd openzetten voor niet alleen economische vluchtelingen maar ook subversieve agenten van de Sharia, wier bedje hier al lang is gespreid door Asscher en de linkse kerk – cristalliseert in de waanideeën van een ideologische padvinder als Klaver die nog nooit een eerlijk vak geleerd heeft. Zijn pretenties tarten iedere beschrijving

En daar wil een egotripper als Rutte mee in zee gaan, met volstrekt dédain voor concepten als vrijheid, identiteit, cultuur en veiligheid, die nooit in ook maar één ontwerp voor terrorismewetgeving zijn vertaald en met een nog grotere minachting voor de 1,5 miljoen kiezers die deze elementaire concepten belangrijker vinden dan peperdure en funeste linkse stokpaardjes.