Prikbord nr 629

De groene religie betreffende energieopwekking en biomassa lijkt bij Staatsbosbeheer vooral met extra inkomsten samen te vallen. Dit maakt verklaarbaar waarom enerzijds wordt beleden de natuur zijn gang te laten gaan en bossen zo ontoegankelijk mogelijk te maken, terwijl anderzijds bos wordt gekapt voor de biomassaverbranding.

Dus niet uitgedund, maar vele hectaren kaalslag die kennelijk verborgen moeten blijven voor toevallige passanten. Is dit een van de vele leugens over milieubescherming en de functie van bossen, of past het in de aanval op kolencentrales en gasverwarming? Want voor (stads)verwarming met houtsnippers zullen nog heel wat bossen gekapt moeten worden, net als in de middeleeuwen.

Lekken

Als er dan toch door de FBI een onderzoek naar het lekken (door de inlichtingendienst?) van vertrouwelijke informatie wordt gedaan, dan zouden de computers van The New York Times en de Britse ambassade in Washington niet mogen worden overgeslagen. Want de nalatigheid van hoge functionarissen is soms verbijsterend, zoals uit de e-mails van Hillary Clinton en minister Kamp bleek. En zelfs het Pentagon lijkt niet helemaal ‘waterdicht’.

Niveau

Bij de kandidaten voor het Oostenrijkse presidentschap lijkt de publieke voorkeur vooral gebaseerd op het uiterlijk in plaats van de capaciteiten. Bij commentaren op Obama, Koninklijke hoogheden, Jesse Klaver en Macron was dit vaak niet anders.

Is dit werkelijk het niveau van bepaalde kiezers of is deze onbenulligheid kenmerkend voor het niveau van de media?

Onbescheiden

Natuurlijk is het onbescheiden als onbelangrijke personen zoals Koenders zich opvallend in de media – vooral voor de camera – presenteren. Het is zelfs onbescheiden voor een president van de VS om vooraan te willen staan op de groepsfoto, maar dat Trump daarbij tijdens zijn bezoek aan de NAVO de plek opeiste van de premier van Montenegro, was terecht. Het land is pas enkele maanden lid van de NAVO, maar heeft daar in feite niets te zoeken. Tenzij we ooit in een nieuwe Balkan-oorlog verstrikt willen raken of in schandalen zoals met Turkije en Griekenland. Risico’s die ook gelden voor een toekomstig lidmaatschap van Oekraïne.

Sepot

De vele bewijsstukken van een veelomvattend oplichtingsdossier ruim 5 jaar bewaard.

Bij navraag beweerde het OM eerst het dossier niet te kennen. Dit klopte ook, want vervolgens bleek het te zijn geseponeerd. Kennelijk wegens ‘verjaring’ van de aangiftes. Zo heeft het weinig zin om nog aangifte te doen.

Uitbuiting

Uitbuiting van buitenlandse arbeidskrachten achten we verwerpelijk, maar hoe zit het met de uitbuiting van kleine ondernemers? In de winkelcentra van vele steden staan steeds meer bedrijfspanden leeg. De huren zijn te hoog, net als allerlei absurde boetes, en de concurrentie is te groot, omdat zgn. ‘centrummanagers’ kennelijk geen invloed hebben op het vestigingsbeleid. Intussen int de gemeentelijke overheid ook nog eens een fors bedrag aan precariorecht etc.  In Waalwijk bestaat zelfs een reclamebelasting van ruim € 600 per jaar. Daar moet een kapper 100 klanten voor knippen – dus een week werken – om dit netto over te houden! Welk VVD-raadslid schaamt zich hiervoor?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties