Informatie: een grote bende

Zeker: iedereen weet het. Wanneer de kiezer naar de stembus is geweest om op partijprogramma’s te stemmen is het ‘feest van de democratie’ weer over. Alle programma’s gaan de prullenbak in en iedere politicus binnen de inner circle doet zijn of haar best de mooiste en meest lucratieve positie te verwerven.

De brave burger heeft het nakijken. Alweer bedonderd. Iedereen die VVD heeft gestemd bijvoorbeeld, is zwaar besodemieterd. Om in het regeringszadel te blijven is de zwalkende partij zelfs in gesprek met de Pol Pot fans van GroenLinks, die de hand niet omdraaien voor een aanslag of inbraak. Zelfs de communisten van de SP, opgericht met geld van de Chinese Communistische Partij, schijnen inmiddels acceptabel te zijn. De fopdemocraten van D66 worden ‘cruciaal’ genoemd. Opgericht om onze democratie omhoog te stuwen in de vaart der democratieën, is de partij inmiddels verworden tot een club plastic volksverlakkers in de politieke eredivisie van list, leugen en bedrog. Wie dacht dat het niet erger kon na vijftig jaar geteisem en gladjanussen, komt nu bedrogen uit.

Nederland heeft gekozen voor rechts. Natuurlijk zijn de klassieke verhoudingen en indeling in ‘links’ of ‘rechts’ steeds minder van toepassing, maar de indeling tussen patriotisme en globalisme  zijn evengoed een indeling tussen respectievelijk het klassieke ‘rechts’ of ‘links’. De bevolking wil eigenlijk rechts, maar krijgt banenjagend links. De bevolking wil minder Europa, minder islamgeknuffel, minder windmolens, minder groene zakkenvullers en de bevolking krijgt meer Europa, meer islamgeknuffel, meer windmolens en meer groene zakkenvullers.

Voor de verkiezingen werden ons nog verpletterende politieke prestaties op de mouw gespeld, zoals de maar liefst 3,5 miljard euro die extra te besteden zou zijn. Inmiddels staat iedereen weer met beide benen op de grond: het blijkt een tekort van een miljard. En zo gaat het liegen en draaien maar door. Als klap op de vuurpijl mag CU-leider Segers met de pet in de hand naar ballotagecommissaris Pechtold om van hem te horen dat de CU niet mee mag doen. Sinds het gilde der staatslieden is vervangen door kermisgoochelaars van deze orde, glijdt ons land steeds verder af.

Uit deze (in)formatie komt weinig goeds. Het is een politieke puinhoop.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
charlef
6 jaren geleden

Had die brave burger maar moeten stemmen naar gevoel en niet naar strategie.Nu heeft die brave burger een man weer in het zadel geholpen die het verdraaien van de realiteit tot zijn prioriteit heeft gemaakt. En het politieke kartel? Dat heeft zoals een van de artikelen benadrukt lak aan de mening van het electoraat en dus de samenleving. Het heeft zijn eigen kompasrichting en draaiende tollen.En die samenleving? laat het gewoon gebeuren, die smult van het nep nieuws over Trump. Alsof er niets belangrijkers is in Nederland.