Prikbord nr 626

De beledigers van mevr. Simons werden binnen de kortste keren opgespoord en voor de rechter gebracht. Waarom lukt dit niet met de vermeende bedreigers van Geert Wilders?

De inlichtingendiensten hebben al jaren de tijd gehad om een grondig onderzoek uit te voeren; of spelen hierbij andere belangen?

 

Defensie

Ook in Frankrijk is nu een vrouwelijke minister op Defensie benoemd. Het valt te hopen dat zij beter in staat is tot puinruimen dan in Duitsland en Nederland. Hier heeft zich de aftakeling van de krijgsmacht voortgezet tot op een onverantwoord niveau van gevechtskracht en inzetbaarheid, terwijl er naar verluidt 140 miljoen niet is besteed in het afgelopen jaar. Daar is een minister wel degelijk verantwoordelijk voor, bijv. door hinderlijke regels en politieke invloed op de besluitvorming te elimineren. Want een land dat miljarden aan Griekenland schenkt (dat destijds nieuwe wapens aanschafte), maar nog geen 10 artillerievuurmonden inzetbaar heeft tijdens een oefening in vredestijd, moet niet alleen aan de bondgenoten iets uitleggen, maar ook aan de burgers.

Het wordt nog absurder als Rusland (weer) wordt opgenomen in het vijandbeeld en onze vliegtuigen kwetsbaar blijken te zijn voor de Russische luchtverdediging. Tijdens de Koude oorlog beschikte onze krijgmacht over 22 afdelingen en zelfstandige batterijen veldartillerie, met vuurmonden, geleide en ongeleide raketten, opsporingsradars en honderden opgeleide waarnemers. Dit paste – in combinatie met kernwapens en honderden tanks – bij de dreiging vanuit het Warschau Pact. Het is er allemaal niet meer, net als de vele pantserinfanteriebataljons, geniebataljons, luchtafweereenheden, bevoorradingseenheden en munitie-opslagplaatsen. Dit is geen nostalgie, maar een waarschuwing. Want zelfs na de vervanging van de F-16, zal het aantal inzetbare vliegtuigen slechts een handvol omvatten.  Dit laat zich niet ‘compenseren’ door een paar gevechtshelikopters. President Trump heeft dus gelijk met zijn kritiek op de Europese NAVO-landen. Europa moet willen overleven; niet op grond van financiële solidariteit, maar als cultuurgemeenschap waarin landen voor elkaar offers willen brengen. En daarbij kunnen Turkije en Brussel best gemist worden. Dit vereist een hardere defensietop en een hardere krijgsmacht.

Hoofddoek

Naar verluidt wil de Amsterdamse politie agenten met hoofddoek gaan inzetten, alsof een pet onvoldoende ‘bedekking’ biedt. Het is in strijd met de regels voor ambtenaren in publieke functies en met het gezond verstand. Wat is namelijk de meerwaarde? Durven ‘gewone’ agenten niet meer in bepaalde wijken te komen en worden vrouwelijke agenten met een moslimuitstraling daar wel voor vol aangezien?  Of mogen er straks allerlei religieuze symbolen bij het uniform worden gedragen? Amsterdam kan beter  honderd extra rechercheurs aanstellen, want daar is echt behoefte aan. Niet aan politiek-correct gedram vanuit de moslimlobby.

Politiek commentaar

Inmiddels is het een merkwaardige gewoonte geworden om bij positief commentaar op de PVV, meteen erbij te vermelden dat de spreker/schrijver geen PVV-stemmer is. Dit zou beter passen bij GroenLinks dat werkelijk een gevaar is voor ons land. Is de PVV dan een minderwaardige partij of is men reeds geïntimideerd door de agressie van anti-PVV activisten?

Wachtgeld

Burgers die menen dat politici de wachtgeldregeling voor henzelf en topambtenaren vrijwillig zullen opheffen, begrijpen het niet helemaal. Want daarvoor is integriteit nodig. Dat veilige vangnet en de ‘opleiding’ van politici in Brussel bevorderen juist een gebrek daaraan.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
7 jaren geleden

@ hoofddoek

Ik schreef dit vandaag al aan één van uw gewaardeerde collegae, maar wil hier graag nogmaals mijn verontwaardiging ventileren over deze subversie van muslim zijde :

…… dat een niet al te snuggere Amsterdamse politiecommissaris het bestaat een volstrekt mislukte P.v.d.A.-adviseur à raison van € 12.000 p.m. in te huren is op zich al een gotspe. (Het desastreuze C.V. van deze muslim spreekt boekdelen – zie o.a. Elsevier of Wikipedia ).

Dat deze hondsbrutale muslim durft te stellen ” dat er geen reden is om niet iemand met hoofddoek te laten werken naast een collega die wel eens extreem rechtse ideeën z o u k u n n e n k o e s t e r e n ” (sic!) geeft aan dat deze duurbetaalde adviseur van de politie in feite al op het pad van Orwell’s “gedachtenpolitie” zit en zo probeert te infiltreren in onze politiemacht, met de hulp van een oerdomme commissaris….

Hoe zou zij het vinden als zij met haar hoofddoek wordt aangehouden door zo’n “Amsterdamse-agent-nieuwe-stijl”, maar dan met een leren Harley Davidson helm op zijn bebaarde hoofd, een leren vest vol spijkers en tientallen tatouäges op zijn gezicht, omdat zij met haar bakfiets tegen het verkeer in op de Herengracht fietst?

Is het de lucht in Amsterdam?