Olifanten in de Kamer (2)

Dr. ir. Peter Langendam, de eerste voorzitter van de LPF en jarenlang bevriend met Pim Fortuyn, schreef met zijn vriend Willem Klaassen een beschouwing over de hete hangijzers van de politiek. In tegenstelling tot de politiek-correcte media draaien zij er niet omheen. Wij publiceren het betoog in vier afleveringen. Vandaag deel 2: klimaatverandering.

Lees HIER deel 1 uit deze serie.

Olifant 2: klimaatverandering

Je hoeft geen geleerde te zijn om te zien hoe de burger met die zogenaamde klimaatverandering wordt bedrogen. Men is jarenlang zó stellig geweest over dit fenomeen dat vele onnozelaars er nu heilig in geloven. Het is zo’n rotsvast geloof geworden dat je voor gek wordt versleten als je er iets tegenin wil brengen.

Maar nog steeds zijn er geen harde bewijzen en veel deskundigen laten zien dat de aarde juist kouder aan het worden is. De mens is verantwoordelijk voor 5% van de totale CO₂ uitstoot, maar zou toch daarmee verantwoordelijk zijn voor de zogenaamd catastrofale opwarming, die rampspoed en destructie over onze planeet zal gaan brengen. Bijna alle regeringen hebben direct misbruik gemaakt van het doemdenken. Kijk maar eens naar uw energierekening: meer dan de helft is belasting. Van dat geld worden bijzonder onrendabele windmolens gebouwd, horizonvervuilende vogelgehaktmolens die, als je de pech hebt er in de buurt te wonen, via geluids- en lichtvervuiling het leven ondragelijk maken.

Het kost ons miljarden maar het wordt, zonder u iets te vragen, gewoon doorgedrukt, terwijl draaimolen Rutte in de vorige verkiezingscampagne nog wist te vertellen dat windmolens op subsidie draaiden. En weet u, ik heb een kernfysicus als vriend, dat als je nou serieus zou zijn om CO₂ terug te willen dringen, er maar één alternatief is: kernenergie. Een grote windmolen levert het vermogen van een Fiat Punto (als het voldoende waait) en is alleen rendabel te maken als we de kosten van het aansluitnet en de afbraakkosten van het ding en het onderhoud niet meerekenen én er 0,10 euro per kWh aan subsidie gegeven wordt.

Kerncentrales leveren de goedkoopste stroom, geen CO₂  (nul komma nul !) en een klein beetje afval. In de vijfde generatie kernrectoren kan er geen meltdown meer plaatsvinden, verbranden we het langstralend afval en krijgen we bijna voor niets waterstofgas. Waardoor waterstof geen energiedrager, maar een energiebron wordt om onze auto’s op te laten rijden, terwijl er uit de uitlaat alleen water komt. En dus geen waterstof en CO₂ , broeikasgassen, weet u nog?

Weet u dat een kilo uranium ongeveer $ 30 kost en dat een kilo uranium het warmte equivalent heeft van 2,2 miljoen liter benzine? We kunnen die centrales het beste op de derde Maasvlakte bouwen, ver weg van de bewoonde wereld, zodat het NIMBY(Not In My Back Yard)effect ook direct uit de wereld is.

Maar nee, u bent een vervuiler die dus weer eens goed mag worden gepakt met energiebelasting, extra accijns op benzine, met BPM en BTW op uw auto, en idiote belastingen voor de wegen, parkeerplaatsen en auto-opruim- en verwijdergelden. Frankrijk is dank zij haar 58 kerncentrales het schoonste land ter wereld en verkoopt meer dan de helft van de geproduceerde elektriciteit aan andere Europese landen, waaronder Duitsland en… Nederland. Het is de tweede industrie van Frankrijk, met een winst van € 4 miljard per jaar.

Uit een kerncentrale komt naast de goedkoopste elektriciteit, ook een beetje radioactief afval, dat goed te handelen is.

Uit een kolencentrale komt:

  1. Radioactief afval (dat zit nu eenmaal in kolen), dat via de schoorsteen in het milieu terecht komt

  2. CO₂ en H₂O, twee zg. gevaarlijke broeikasgassen

  3. NO, NO₂, SO en SO₂. Samen met water geeft dat salpeterig en salpeterzuur, zwavelig en zwavelzuur, zure regen dus, direct in het milieu

  4. Koolwaterstofverbindingen, dezelfde als uit uw sigaret

  5. Fijnstof (zeer carcinogeen) en

  6. Slak dat verontreinigd is met dioxine, een zwaar en dodelijk vergif.

En toch hebben we in Nederland nog vele kolencentrales, die van de Groene Khmer wel degelijk moeten sluiten, maar die zwaar gesubsidieerde organisatie wil dan zonnepanelen en windmolens, want ze zijn, om onverklaarbare reden tegen kerncentrales. (Ja, maar een kerncentrale geeft een boemknalklapkernexplosie en de hele wereld is dan weg en zo, dus!)

Er loert nog een groter gevaar bij de milieuhysterie; dat we extra domme dingen gaan doen. Zijn windmolens al duur en dom, we kunnen ook onnodige dijkverzwaringen gaan doen, of CO₂ in de grond gaan stoppen, of andere draconische maatregelen nemen om een niet bestaande dreiging tegemoet te treden.

De Nederlandse regering heeft vanaf 1958 zo’n 200 miljard euro aan aardgas uit de grond gepompt. Toch hebben ze de zure schraperigheid om de mensen in Groningen niet of onvoldoende schadeloos te stellen. Al het geld is weggefeest en verjubeld, terwijl de Noren die op net zo’n schat zaten, nu een pot hebben gespaard van 400 miljard euro. Wij een staatsschuld van 500 miljard, zij een overmatig grote appel voor de dorst. Je kunt als je gas (CH₄) oppompt er een ander gas (N₂) voor terug stoppen. Dat kost bij Slochteren en omgeving ongeveer 10 miljard euro en dan zijn er geen aardbevingen meer, terwijl je er tenminste 12 miljard aan aardgas per jaar uit kan halen.

Maar nee, dat is te duur, sluiten die gratis geldkraan (maar toch niet helemaal natuurlijk) en van de andere aardgasvelden en al dat mooie en gratis schaliegas, daar blijven we maar vanaf, want dat ontwricht de maatschappij door de protesten van de bewoners (terecht, want die worden slecht behandeld, zie de Groningers) en van de milieulieden, onterecht, maar die krijgen zoveel subsidiebelastinggeld zodat hun portemonnee goed gevuld blijft, zolang ze maar protesteren.

Wat een bestuurders, wat een leiders kent Nederland toch!

Van alle fossiele brandstoffen is aardgas de meest schone. En we hebben nog genoeg in de bodem zitten om ons rijkeluisleven voort te zetten. Dus, zo snel mogelijk over naar stikstofinjecties in de productiebodem en verkopen maar, dat CH₄.

Lees HIER deel 1 uit deze serie.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties