Prikbord nr 620

De complimenten in de media over het interview met de koning, zijn soms verbijsterend in hun onbenulligheid. Alsof men verbaasd was dat hij geen robot is, maar een mens en echtgenoot.

De diepgang van de vragen en het ‘gezuig’ van de interviewer gingen het algemene niveau van weekblad Privé veelal niet te boven. En dat zou allemaal zijn goedgekeurd door de premier en de RVD? Een koning der Nederlanden die inmiddels voor vol mag worden aangezien, heeft beter verdiend.

Asielcriminelen

Indien de politie weigert de feiten omtrent criminele gelukszoekers bekend te stellen, dan is dit in opdracht van de korpsleiding en dient de Kamer hierom te vragen. Want dergelijke informatie is niet alleen van belang voor het beleid inzake uitzetting, identiteitscontrole, bewegingsvrijheid en toelating, maar ook voor gemeenteraden die een beslissing over het vestigen/uitbreiden van een AZC moeten nemen. In Duitsland heeft de gebrekkige registratie en bewaking van persoonsgegevens en verblijf niet alleen geleid tot een golf van criminaliteit, doch ook tot de asieluitkering aan een Duitse luitenant(!) die zelfs geen woord Arabisch spreekt en zich naar verluidt bezighield met het voorbereiden van een terreuraanslag.  En wat is er hier aan de hand met de ‘opsporing’, dat de media/burgers en de politiek de cijfers niet mogen weten: wellicht het falen van Justitie of van de staatssecretaris? (zie voorts: Omkoping en Soldaat)

EU

Dat een Europese instelling zou moeten verhuizen na Brexit, kan moeilijk de Britten worden verweten. Dat zijn de eigen stompzinnige EU-regeltjes waarmee een sfeer van afrekening en afstoting wordt gecreëerd. Dat het bij de EMA om een peperduur kantoor in Londen gaat, met een absurd huurcontract, zou nooit bekend zijn geworden zonder de claim uit Brussel tot ‘schadevergoeding’. Met dank aan de Britten worden de werkelijke besteding van EU-budgetten en de enorme verspillingen/blunders steeds meer zichtbaar.

Overigens, als zich geen EU-instelling in het ‘buitenland’ mag bevinden, dan moeten er nog vele (overbodige) nepambassades en agentschappen worden opgeheven.

Omkoping

De poging om de redactie van De Telegraaf om te kopen ter zake het achterhouden van criminaliteitsgegevens van asielzoekers, is het zoveelste bewijs dat Akerboom nog steeds geen schoon schip maakt op het gebied van integriteit en aansprakelijkheid. Dit betekent dat zgn. interne onderzoeken van de politie evenmin geloofwaardig zijn, met name als het over de top gaat. Het OM doet er derhalve verstandig aan een eigen onderzoek in te stellen.

Soldaat

Helaas heeft de auteur van het artikel in De Telegraaf (29/4) over de ‘Syrische asielzoeker’ met Duitse nationaliteit, het woord Soldat (militair) vertaald als soldaat. Het gaat hier om een eerste luitenant die geacht wordt ‘gescreend’ te zijn als officier bij de Frans/Duitse brigade. En dit maakt de zaak een stuk minder onschuldig.

Turkije

De vijandigheid van Merkel tegenover Groot-Brittannië staat in contrast met haar meegaande houding tegenover Turkije. Het aantal Turkse stemmen bij de komende verkiezingen in Duitsland kan niet de reden zijn van het laatste, omdat ze gelijktijdig de anti-EU kiezers verder van zich vervreemdt. Ook het aantal resterende agendapunten waarover nog zinvol door de EU (of Berlijn?) met Ankara kan worden onderhandeld, is verwaarloosbaar klein. Blijft over de vluchtelingenovereenkomst en de onafhankelijke opstelling van de Hongaarse regering. Bij een ontmaskering van de Turkse deal en de daaruit voortvloeiende grootschalige omleiding van de smokkelroutes via Noord-Afrika, zou het gelijk van Boedapest (gesloten grens) worden bevestigd. Daarmee kan het Hongaarse prestige toenemen en zal de opheffing van de Soros-universiteit doorgaan, ondanks het (geheime) overleg in en de druk vanuit Brussel. Merkel mag dan de machtigste vrouw ter wereld zijn, maar dit is geen grond voor blijdschap.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties