Prikbord nr 619

Indien een strafrechter ‘bewezen’ acht dat twee helers 8 ton hebben betaald aan hun opdrachtgever(?), dan moet het toch eenvoudig zijn om dit bedrag via de civiele rechter te innen? Of heeft iedere rechter een eigen definitie van bewijs?

Gelet op de regelmatig terugkerende uitspraken in dossiers van kindermishandeling zou men tot die conclusie kunnen komen.

Brussel

De EU-bobo’s hebben al langer de wens zich ook te bemoeien met inkomenspolitiek, belastingen en CAO’s. Papadagen is weer een proefballonnetje om te zien hoe ver men kan gaan en tevens de aandacht af te leiden van de schandalige truc de belastingbetaler te laten opdraaien voor de tekorten bij het falende EU-pensioenfonds.  Wellicht is dit al eerder gebeurd, gezien de geheimzinnige extra afdracht door Nederland.

Chantabele rechters

Het valt niet uit te sluiten dat rechters – net als het OM – chantabel zijn als er kopstukken uit de onderwereld in het geding zijn. De onbegrijpelijke uitspraken in een aantal dossiers zijn alleen verklaarbaar bij bedreigingen of omkoping van de betrokken rechter(s).  Inmiddels is een groot aantal dossiers over rechters beschikbaar, doch geen politicus wenst er kennis van te nemen. Uit angst voor de feiten of voor een leven als Geert Wilders?

Frexit

Indien meerdere landen niet (meer) thuishoren in de EU – zoals Turkije, Groot-Brittannië, Griekenland, Bulgarije – en in andere landen een toenemende weerstand is – zoals Nederland, Frankrijk, Oostenrijk – dan moet Brussel serieus overwegen welke zinvolle toekomst nog resteert. Nieuwe initiatieven op het gebied van defensie zijn te ‘mager’ om de nationalistische belangen te overbruggen, de financiële chaos en corruptie te beëindigen en het vertrouwen te herstellen ondanks de verdwenen miljarden.

Opgelicht

In het gelijknamige tv-programma kwam een dossier aan de orde, waarbij het om ‘slechts’ tientallen gedupeerden en totaal ca. € 50.000 ging. Genoeg aangiftes, maar geen politie-agent in de buurt om betrokkene te arresteren. Het project ‘wijkagent’ wordt steeds ongeloofwaardiger, nu ook in een ander dossier (kindermishandeling) de politie niet ingreep ondanks meerdere meldingen. De wijkagent was naar verluidt bevriend met een der daders….

Schiphol

Als de Schiphol-directie de veiligheidsprocedures ‘saboteert’ door te weinig controlecapaciteit in te zetten, is er kennelijk een onderhuids probleem met de belanghebbende luchtvaartmaatschappijen. Gaat het hierbij over de kosten, de bagage of de registratie van ‘vluchtelingen’? Want de absurde suggestie dat als passagiers zich 3 uren te vroeg in rijen opstellen, dan de controlecapaciteit groter zou zijn, is te gek voor woorden.  Het gaat immers de hele dag door, volgens een vliegschema dat door Schiphol wordt bepaald, totdat de beveiligers er bij neervallen. En ook het samenpakken van passagiers die uren moeten wachten, draagt beslist niet bij aan een betere bescherming tegen terreuraanslagen. Misschien toch meer vluchten via Rotterdam of Eindhoven boeken?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties