Prikbord nr  615

Inmiddels is het bewijs geleverd, dat dankzij Frontex en de smokkelschepen van hulporganisaties juist meer ‘vluchtelingen’ de Middellandse Zee oversteken. De rol van die hulporganisaties was reeds langer bekend, maar wordt pas openlijk genegeerd sinds het Italiaanse OM een onderzoek naar buiten bracht.

Softe drugsgedogers

Door de softe gedooghouding van de overheid gaan we niet alleen de confrontatie met de islamisering verliezen, maar ook met de drugsmaffia en de mensensmokkelaars. In Canada is straks ‘wiet’ (cannabis) vrij verkrijgbaar, doch de hoeveelheid wordt daar gecontroleerd door … dezelfde overheid die net doet alsof het een soort medicijn betreft. Hier is men zelfs niet in staat tot een sluitende controle en beseft kennelijk niet hoeveel gedoogverslaafden uiteindelijk bij de harddrugs terecht komen en vervolgens als patiënten ‘levenslang’ in de Wajong-uitkering al dan niet onder psychiatrische begeleiding. Gedwongen afkicken wordt  zelden toegepast, tenzij in detentie.  Intussen nemen de bendes elkaar onder vuur en worden de afvalproducten van de drugslaboratoria in onze bossen gedumpt. Doch de Kamer is drukker met het ‘milieu’ voor dieren dan voor mensen.

Somalische kapers

Kapers zijn nog steeds actief voor de kust van Somalië. Kennelijk is de huidige satelliettechnologie niet toereikend om hun basis vast te stellen, maar er kan ook een andere oorzaak zijn. De geheime afspraken bij het vrijkopen van gijzelaars. Want dat er gelogen wordt over het (niet) betalen van losgeld bij allerlei gijzelingen, is inmiddels wel duidelijk. De gevolgen daarvan zijn voorspelbaar en het bewapenen van schepen wordt daardoor onvermijdelijk.

Turkije

Door de uitslag van het referendum wordt door meerdere EU-landen de conclusie getrokken, dat de onderhandelingen met Ankara nu moeten worden beëindigd. Welke verschillen er straks met de huidige Erdogan-dictatuur te verwachten zijn, is echter nog niet duidelijk. Het invoeren van de doodstraf? Die bestond al voor Koerden (pardon: terroristen). Maatregelen buiten het parlement om: reeds ingevoerd op grond van de noodtoestand. Geen bevoegdheden voor de premier, geen onafhankelijke rechtsstaat, geen onafhankelijk pers, geen vrijheid van onderwijs, geen vrijheid van meningsuiting, belediging van de islam, belediging van Erdogan, invoeren sharia, arrestatie/detentie zonder bewijs of verdediger, privacy-schending door geheime diensten, boycotten oppositie, chantage etc. Het gebeurde allemaal reeds. Alleen het manipuleren van stemuitkomsten moest nog worden toegevoegd aan het rijtje, doch mogelijk is dit inmiddels ook van kracht.

Zuid-Korea

Door de dreigende taal vanuit Noord-Korea wordt onder Zuidkoreanen een fenomeen zichtbaar, dat we in Europa al langer kennen. Niet de kernwapen- en raketprogramma’s van Pyongyang worden gevreesd, maar degenen die daar iets tegen willen doen. De verwijten aan de Amerikanen gaan bovendien voorbij aan de geschiedenis toen Zuid-Korea moest worden gered van een communistische bezetting vanuit het noorden. Intussen heeft ook de zgn. vredesbeweging niets geleerd van de geschiedenis en worden de onzinnige demonstraties hervat door figuren die ooit in Moskou ‘nuttige idioten’ werden genoemd.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties