Prikbord nr 613

De ‘onwetendheid’ van de Zeeuwse Provinciale Staten omtrent de vervuiling door de failliete fosforfabriek in Vlissingen, is volstrekt ongeloofwaardig. Men heeft – ondanks signalen en vele ziektegevallen – kennelijk nooit de rapporten opgevraagd over de milieu-aspecten van het bedrijf.

Zelfs de verantwoordelijke gedeputeerde probeerde zich destijds vrij te pleiten in strijd met alle bewijzen en aanwijzingen. Kennelijk had hij rugdekking van de toenmalige Commissaris van de Koningin, mevr. K. Peijs (2007-2013). En waarom het schoonmaken van het terrein véél meer moet kosten dan het geraamde bedrag, is grond voor een heel ander onderzoek; net als het onderzoek naar de ziektegevallen. Al deze kwesties afschuiven op de Staat en de EU is net iets te ‘goedkoop’.

Jemen

De volgende internationale crisis doet zich naar verluidt reeds voor als de VN niet de benodigde 2 miljard dollar bij elkaar krijgt, nu alleen voor de hongerende massa in Jemen. Van de 27 miljoen inwoners – een absurd aantal gezien de politieke en economische situatie – zijn er sinds de burgeroorlog begon inmiddels 19 miljoen afhankelijk van externe hulp.

Daar Iran de ‘rebellen’  steunt, en Saoedi-Arabië met haar bondgenoten de staat, zal het niet lang duren voordat er vérgaande sancties tegen Iran noodzakelijk worden. Vervolgens dreigt een tweede Syrië-scenario met allerlei nieuwe bondgenootschappen en nog meer militair geweld. De ‘zegeningen’ binnen de islamitische wereld worden steeds groter en de VN heeft geen antwoord meer.

Nepnieuws

Alle berichtgeving in De Telegraaf over de familie Hazes steekt schril af tegen het gebrek aan journalistieke aandacht voor mensen met echte problemen; namelijk de vele slachtoffers van onze ‘rechtsstaat’.

Verrast

Ondanks alle inlichtingenschepen op de Middellandse Zee weet minister Koenders niet wat de hulporganisaties daar uitsproken. Waar gaat die informatie dan wel naar toe: Brussel? Intussen is de regering ook verrast door het aantal ‘nareizigers’ van toegelaten asielzoekers. Hoezo, zijn die dan welkom hier en op grond waarvan? Toch niet omdat een minderjarige vooruit werd gestuurd? En zijn de 2 jaar wacht- en onderzoekstijd al om, want nog meer gelukszoekers en criminelen – naast het huisvesten van illegalen – maken de noodzaak tot herziening van het vluchtelingenbeleid steeds groter.

In Duitsland zijn reeds vechtpartijen uitgebroken tussen groepen gelukszoekers die nog geen recht op een eigen woning hebben. ‘Dus’ komen daar weer nieuwe voorzieningen in verband met de komende verkiezingen, eveneens gevolgd door ‘gezinshereniging’?

Vliegtuig

En weer laat de Kamer zich misleiden: nu over de werkelijke kosten van het ‘regeringsvliegtuig’.  Eerst met een ordinaire rekentruc en als straks de 100 miljoen blijkt te zijn overschrijden, worden de kosten van de exploitatie pas bekendgemaakt.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
7 jaren geleden

Geachte Hr.Dorrestijn,

” Het vliegtuig ” ( lees: het nieuwe speeltje voor de over het paard getilde erfgenaam van de al even weinig kieskeurige Bernhard ) zou aanvankelijk zo’n € 30 à € 35 Mio gaan kosten, maar M I S S C H I E N “ietsje meer” ( rond € 40 à € 45 Mio. ) voor een tweedehands Boeing 737 Business Jet.

Dat werd onwaarschijnlijk geacht, hoewel Willem Alexander alvast begon met de opleiding voor de 737, voor het geval dat …… Was er toen ècht nog niemand wakker?

Nu de profiteurs denken dat de rust is weergekeerd wordt tussen neus en lippen door plots een héél ander bedrag van liefst € 93 miljoen bekend gemaakt.

Ware het niet dat u er aandacht aan schenkt dan zou Nederland deze “geste uit de grabbelton” voor onze verwende feestneus Willem Alexander in het geheel niet op enig radarscherm verschijnen, daar zorgt Rutte wel voor.

Houdt u dit schandaal svp duidelijk zichtbaar voor uw lezers?