Prikbord nr. 612

Leken die menen dat de feiten over de klimaatverandering  onomstotelijk vaststaan en daarbij een dwaze vergelijking durven maken met de Holocaust-twijfelaars, begrijpen niet hoe wetenschappelijk onderzoek werkt als er ‘politieke’ doelstellingen in het geding zijn. Ook het feit dat het onderzoek naar de oorzaken van klimaatverandering nog steeds doorgaat, waarbij tenminste 40 landen hetzelfde onderzoeken, duidt erop dat nog niet alles bewijsbaar of verklaarbaar is.

Dit geldt eveneens voor het vervalsen van rapporten over onderzoeksresultaten, waarbij de belangen van de klimaatactivisten worden gediend. Want juist het onderzoek naar effectieve tegenmaatregelen is vooral gebaseerd op die vermeende oorzaken en houdt nauwelijks rekening met de wereldwijde gevolgen van de bevolkingsgroei en met de onbalans tussen de gigantische kosten in de Westerse wereld en de minimale effecten daarvan. Soms lijken de politieke doelstellingen van de internationale klimaatbeweging meer gericht op het aantasten van de welvaart, defensiecapaciteit, stabiliteit en de huidige ontwikkelingshulp dan op het voorkomen dat de groeiende overbevolking tot nieuwe industrieën, luchtvervuiling, oorlogen en nieuwe vluchtelingenstromen leidt. En dan wordt het uiteindelijk dweilen met (elders) de CO2-kraan open.

Namen

De advocaat van Erik Staal (Vestia) heet Van Hoogmoed. Een passende naam die eraan herinnert om de namen van de Raad van Toezicht nog eens te publiceren. Want 2 miljard ‘verdampen’ niet zomaar; zelfs niet in Nederland.

Spaarzaam

Het begint pijnlijk te worden om de koningin telkens over spaarzaamheid te horen doceren en tegelijk kennis te nemen van de leefstijl, huisvestingseisen en zelfpromotie met alle daaraan verbonden kosten. Nu de koning vlieglessen volgt, wordt wellicht toch een bezuiniging bereikt … op het aantal piloten voor het nieuwe regeringsvliegtuig.

VN-veiligheidsraad

Als het gaat om resoluties tegen Israël wist de Veiligheidsraad van de VN uiteindelijk wel tot een ‘oplossing’ te komen, maar over Syrië mogen zelfs de oorlogvoerende landen meepraten, met elk hun eigen feiten. De huidige impasse is kennelijk gebaseerd op de vraag welke partij het meeste belang heeft bij het saboteren van de onderhandelingen in Genève dan wel bij het doorbreken van de Amerikaanse afzijdigheid. In Duitsland wordt een bemiddelingsrol voor de EU afgewezen, omdat een bemiddelaar ook met (militaire) sancties moet kunnen dreigen. Een merkwaardige opvatting gezien de onmacht van de VN (ongeschikt als bemiddelaar?)  en de vele initiatieven van bondskanselier Merkel, waarbij ze alleen met haar opgeheven vingertje kon ‘dreigen’. Doch het zou wel een verklaring bieden voor de opluchting over de interventie door de VS.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

P.S: de kogel is door de kerk : de belastingbetaler wordt getild voor slechts € 93 miljoen

om een operette figuur een nieuwe Boeing 737 Biz Jet te geven.

r.dunki
6 jaren geleden

@ Climate- change.

Er bestaat een goudmijn voor charlatans in de lucratieve klimaat-business, de ideologische obsessie van activisten die geen tegenspraak dulden, integendeel, zelfs bereid zijn om nog veel verder te gaan in hun narcistische intolerantie.

Amerikaanse klimaat-alarmisten hebben medio 2016 geprobeerd om ‘andersdenkende’, niet politiek gemotiveerde wetenschappers tot gevangenisstaffen te doen veroordelen !
De hoofdschuldige, prof. Jagadish Shukla aan de George Mason Universiteit, wordt nu tegen het licht gehouden door de ‘House Committee on Space, Science & Technology’.
Die heeft Shukla als hoofd van diens eigen non-profit ‘Institute of Global Environment & Society’ gesommeerd alle documentatie die betrekking heeft op Shukla’s dubieuze activiteiten q.q. te overleggen

Het Amerikaanse Lagerhuis richt zich niet alleen op het feit dat Shukla , volledig in strijd met de wet, zich via IGES heeft ingelaten met partijpolitieke activiteiten,ook wil het volledige verantwoording van wat er gebeurd is met liefst $ 63 Mio overheidssteun gedurende 15 jaren, waaruit nauwelijks enig wetenschappelijk onderzoek heeft geresulteerd.

‘Non-profit’ is kennelijk nogal rekbaar als je één hand in de kassa hebt. Slechts één publicatie schijnt het magere resultaat te zijn van een US $ 4.2 Mio schenking van de National Science Foundation, terwijl er honderdduizenden Dollars in de privé-zakken van Shukla en vrienden zijn verdwenen, reden waarom Shukla en echtgenote in 2013 en 2014 een gecombineerd inkomen van ruim $800.000 ‘genoten’. Het stuitende verhaal in detail : http://climateaudit.org/2015/09/28/shuklas-gold/
In totaal vingen zij meer dan $800.000 in zowel 2013 als 2014, terwijl Shukla’s dochter al jaren lang meegraait èn er $100.000 geschonken werd aan Shukla’s privé-stichting in India!

Alsof dat nog niet genoeg was schreven Shukla en 20 alarmistische, linkse ‘wetenschappers’ een brief aan de grootste aller activisten in het Witte Huis, ene Barack Obama, met het verzoek om RICO- wetgeving (in Nl. vergelijkbaar met ‘criminele organisatie’ strafwetgeving) te misbruiken om hun wetenschappelijke tegenstanders weg te vagen! Dit deed Shukla ook nog eens een keertje niet als professor van George Mason University, maar privé op briefpapier van zijn non-profit IGES! Dit hondsbrutale optreden, dat de terreur van onze klimaat-ridders mijlen ver achter zich laat, leidde tot publicatie der hierbovengenoemde frauduleuze actie’s over een periode van 14 jaar..

Let wel, niet-politiek-gemotiveerde top-wetenschappers die(uiteraard) niet deelden in Shukla’s goudmijn, moesten hier met misbruik van de RICO-strafwetgeving niet alleen kapotgemaakt worden voor hun objectieve wetenschappelijke onderzoek maar zelfs opgesloten worden….. Dit terwijl onder federale wetgeving Shukla als employé van de staat niet eens betaald mag worden voor werk dat een volstrekte doublure blijkt te zijn van zijn job-description bij George Mason University, redn waarom Shukla G.M.U. de helft van de subsidie t.w.v. $63 Mio schuldig zal blijken te zijn…. Climate change is een goudmijn!

Let wel, de UN doet dit, op veel grotere schaal, met geld der lidstaten – d.w.z. diegenen die hun contributie wèl betalen – nog eens dunnetejes over met bedragen in de honderden miljoenen die exclusief in de zakken van bij hen geaccrediteerde onderzoekers vloeien.

Wie denken deze louche, politiek-correcte quasi ‘wetenschappers’ eigenlijk wel dat zij zijn? Het antwoord was tot Obama’s vertrek dat deze parasieten onder zijn activistische bewind het gevoel hadden dat zij zozeer voor hun (politiek) goede zaak streden, en dan ook nog eens een heel lucratieve, dat zij zich onkwetsbaar waanden en dat gevoel straalt de hele linkse klimaat lobby nog steeds uit; zolang onze politiek-correct clique niet verdwijnt blijft dat hier ook zo. Tijd dat een grote bezem door gaat!

@ Spaarzaam

Dat onze Willem Alexander aan de gebruikelijke “sense of entitlement” van wereldvreemde familie’s lijdt, zet de consequente lijn voort sinds de onbeschaamde, egotrippende zakkenvuller Willem I ons “verblijdde” met zijn terugkeer na Napoléon’s nederlaag (parallellen met Wilhelmina die niet wist hoe snel zij ons in de steek moest laten in mei 1940?)

Er schieten mij spontaan enkele voorvallen te binnen waarbij de belastingbetaler een oor werd aangenaaid, maar dat is vermoedelijk slechts de tip van Willem Alexander’s lucratieve ijsberg, te weten een miljoenen-paleis in Angola, een hekwerk om zijn Griekse villa van ruim een half miljoen Euro, de ene vacantie na de andere waarbij soms de regerings-Fokker 100 wekenlang ter plekke klaar moest staan met bemanning voor het geval dat Maxima tussendoor voor enkele duizenden Euro’s schoenen moest kopen in Milaan, onderhoud van de Groene Draeck, niet alleen vlieglessen maar ook een nieuw speeltje in de vorm van een Boeing 737 Biz Jet.

Die Boeing 737 Biz-Jet is hard nodig zodat mijnheer o.a. op vacantie kan naar Patagonië, waar vrouwlief tussen alle Argentijnse nouveau-riche in Villa la Angostura met miljoenen Dollars belastingvrij speculeert in onroerend goed, waarbij een simpele retourtrip op commerciële charter basis ook al een half tot driekwart miljoen Euro kost…

Kortom, graaien zonder enige gêne gaat niet terug op de mafioso Bernhard maar diens illustere voorganger Willem I, met wie deze gezellige feestneuzen ons al eeuwen verblijden.

Hr.Rutte, blijf dit gegraai toch niet langer zo blind goedpraten op uw arrogante toontje!