Prikbord nr 607

Nauwelijks is het vermoedelijke begrotingsoverschot  bekendgesteld, of de gesubsidieerde geldsmijters melden zich voor extra miljoenen. Ontwikkelingshulp, vluchtelingen, natuur en milieu, kunst en cultuur, zorg en medisch onderzoek, Unicef, ruimtevaart etc.

Ook de EU is voornemens de begroting op te kloppen en de zakken van de kritiekgevoelige parlementariërs verder  te vullen. Intussen is het verbijsterend om de miljoenen voor ecoviaducten, natte vogelgebieden, Zuidpoolonderzoek, windmolens en vervuilende (!) biobrandstof bij elkaar op te tellen, terwijl er pensioenen werden gekort en de krijgsmacht verwaarloosd.

Duitse verkiezingen

De verkiezingen in Saarland hebben nog geen alarmerende uitslag opgeleverd voor de CDU van bondskanselier Merkel.  Of dit echt geruststellend is zal nog moeten blijken, want het immigrantenprobleem – nog versterkt door de bonustoeristen die het land met de hoogste vertrekpremie bezoeken – neemt verder toe en zorgt voor nieuwe spanningen, ook tussen de regio’s en Berlijn, alsmede voor harde conflicten tussen partijen. Net als in Nederland…

Honger

De VN vraagt (weer) om miljarden voor de hongersnood in Afrika en Jemen. Aan wie eigenlijk: de elites van die landen, de wapenleveranciers van de islamitische rebellen, de rijke olielanden, de Roomse kerk (mede vanwege het aanmoedigen van onverantwoorde bevolkingsgroei),  de landen van de Veiligheidsraad die de instabiliteit in het Midden Oosten hebben bevorderd of de Westerse landen die geen eisen durven stellen aan ontwikkelingshulp? Ze willen zelfs geen verantwoording van de bedragen die naar Haïti, Sri Lanka, Turkije, Italië en Indonesië zijn gegaan als humanitaire noodhulp.

Mariniers

Een generaal die meent dat de gang van zaken binnen het Korps Mariniers verdedigbaar is, bereidt zich kennelijk voor op de gevechten van 100 jaar geleden in de Italiaanse Alpen.  Bovendien illustreert hij hoe de andere schandalen konden ontstaan: een kennelijk gebrek aan realiteitszin en toezicht tot op het hoogste niveau. Het zou verbijsterend zijn, indien de Inspecteur-Generaal voor de Krijgsmacht en dus ook de minister niet op de hoogte waren van de incidenten en de wegkijk-mentaliteit. In Canada werden zich misdragende eenheden opgeheven; niet omdat al het personeel schuldig was, maar het corrigerende vermogen ontbrak bij de leiding.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties