Nummer 15

“Als alle culturen gelijkwaardig zijn, dan is kannibalisme slechts een kwestie van smaak”. Ziedaar de lijfspreuk van ‘onze man in Den Haag’: Edgar Mulder. Ajax had ‘nummer 14’ en het Oud Strijders Legioen had (evenals wij van Sta-pal nu) ‘nummer 15’. Ander vakgebied, hetzelfde talent.

Edgar Mulder bij Nieuwsuur. Afb: scr. Youtube.

Hij was, alvorens aan zijn politieke werkzaamheden te beginnen, als kringleider Twente van het Oud Strijders Legioen al bezig op te komen voor onze Nederlandse culturele waarden. Edgar Mulder dus, is een ‘Man van Sta Vast’ en kandidaat voor de PVV, lijst 3, nummer 15. Naast zijn werkzaamheden in het Oud Strijders Legioen vanaf 1977 en naast zijn politieke stappen als fractieleider van de Overijsselse PVV-Statenfractie sinds 2011, was hij bepaald niet horizontaal op de bank te vinden. Hij maakte fraai een 30-jarige carrière in het bedrijfsleven en deed daarin veel ervaring op in account- en salesmanagement, waaronder 10 jaar als succesvol bestuurder van een business unit.

Voor Edgar Mulder (1961) zijn de grondbeginselen van het OSL nog steeds actueel:

 • Het behoud en de verdediging van de parlementaire democratie, vrijheid en veiligheid;
 • Modernisering van onze democratie, b.v. d.m.v. bindende referenda;
 • De eerbiediging en handhaving van onze rechtsorde;
 • De bescherming van burgers en hun eigendommen;
 • Een hecht Atlantisch bondgenootschap;
 • Een gezond sociaal en economisch klimaat;
 • Een religieus neutrale staat én straat;
 • Actief beleid op het terugdringen van premoderne (islamitische) waarden;
 • Een onafhankelijk Nederland, dus uit de EU;
 • Grondige herziening van de subsidieverstrekkingen;
 • Afschaffen ontwikkelingshulp en kunstsubsidies;
 • Geen dubbele paspoorten, in ieder geval niet voor overheidsfuncties;
 • Forse investeringen in de interne – en externe veiligheid van ons land.

Vanaf het moment dat de PVV ontstond en een politieke agenda begon op te stellen, is Mulder gefascineerd geweest door die partij en de standpunten in het bijzonder. Voor hem als ex-OSL zelfs een zeer herkenbaar en vertrouwd programma. Het lef van partijleider Wilders om van meet af aan niet te wijken voor terreur en bedreigingen, deed hem besluiten de partij daadwerkelijk te steunen.

Zijn werk in de Overijsselse PVV-fractie bleef niet onopgemerkt bij de partij, maar zeker ook niet bij  de pers en het publiek. Meer dan eens legde Mulder zijn politieke tegenstanders verbaal hardhandig over de knie en wist op een politiek zeer verantwoorde, eerlijke en heldere wijze zijn standpunten over het voetlicht te brengen. Die logen er soms niet om maar daarvoor waren vele burgers in de provincie hem niet minder dankbaar, gelet op de verkiezingssuccessen die hij daar behaalde. Wie ‘onze’ nummer 15 in actie wil zien kan HIER op Youtube terecht.

Wij wensen onze man van Sta Vast niet alleen alle succes straks, maar gaan er op stemmen ook. Wij nodigen onze lezers graag uit hetzelfde te doen onder het motto van een Twents spreekwoord:

“Weast wiezer, braand oe neet an ’t zelfde iezer”

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties