Integratie hopeloos mislukt

Een aanzienlijke meerderheid van de autochtone Nederlanders (78 procent) vindt volgens een peiling van EenVandaag dat de integratie is mislukt. Dat schrijft De Telegraaf. Ruim twee derde van de bijna 30.000 autochtone leden van het panel van het tv-programma die hun mening gaven, is het eens met de stelling dat de Nederlandse identiteit “onder druk staat”.

Afb: pixabay

Of bij een tweede onderzoek opnieuw het exact zelfde cijfer overlegd kan worden staat nog maar te bezien: daarvoor is het onderzoek te beperkt geweest. De totale onderzoeksgroep was slechts ruim 20.000 respondenten groot en dat is slechts 0,12% van de bevolking. De overtuigende uitkomst van 78% die het met de stelling eens is, laat daarentegen geen enkele ruimte voor twijfel: de integratie is volslagen mislukt. Wanneer alleen al de achterban van het toch behoorlijk vooringenomen en indoctrinerende ‘EenVandaag’ met zo’n cijfer op de proppen komt, is het cijfer onder de rest van de autochtone bevolking waarschijnlijk 99,9%. De bevestiging van desintegratie is ook precies waarvoor ‘xenofobe en islamofobe’ burgers bij voortduring hebben gewaarschuwd. Die gewone burgers zien dat op straat en voor wie iets gemist zou hebben, volstaat een ritje door een van de grote steden.

Als reden worden ‘de islam’ en de ‘aanwezigheid van immigranten’ voor de falende integratie genoemd, maar ook ‘de verminderde tolerantie van autochtone Nederlanders’. Die laatste frase moet opgeworpen zijn door iemand die zelf in het integratiecircus werkzaam is en vooral in de hoop nog iets van het drama recht te kunnen praten. Wanneer de tolerantie van de autochtone Nederlanders daadwerkelijk ontbrak, waren er al veel eerder hevige onlusten uitgebroken omdat daar reden genoeg voor is. Allochtonen zelf overigens, gaven in overgrote meerderheid (72%) aan dat Nederlanders zelf moeten integreren naar de allochtonen. Een standpunt wat ook door de Turks geleide partij ‘DENK’ wordt gedeeld en die daarmee aangeven tot het ongeïntegreerd deel te behoren.

Deze partij wil dat in ieder ziekenhuis Turks en Arabisch sprekende tolken worden ingezet, om te voorkomen dat allochtonen het leven er bij inschieten. Volgens de partij willen artsen de stekker er nog wel eens uittrekken als ze geen antwoord krijgen van een patiënt. Het is opvallend ongeïntegreerd dat de partij er niet voor pleit om allochtonen van Turkse en Arabische herkomst verplichten om alsnog razendsnel Nederlands te spreken en te schrijven of naar veiliger oorden te vertrekken. Bovendien is het verbijsterend dat zich onder het personeel in ziekenhuizen kennelijk toch niet veel ‘hoogopgeleide’ allochtonen bevinden van Turkse of Arabische origine. Onze minister van Sociale Zaken voorspelde eerder immers nog een tsunami aan apothekers uit Aleppo.

Gewone burgers hebben vaker gelijk maar krijgen het zelden. Het moet niemand verbazen dat ze het zelf toch een keer komen halen…

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties