De verzorgingsstaat: prima sponsor van extremisme.

Als er nog mensen zijn die in de veronderstelling leven dat regeringen home grown terroristen keihard aangrijpen, dan kan het relaas “Jihadis living on Support Payments from the Europe They vowed to destroy”  op de website www.gatestoneinstitute.org misschien de stofnesten uit het hoofd wegblazen.

Westerse en vooral West-Europese regeringen zijn in hun empathisch vermogen zover doorgeschoten dat ze het presteren om Jihadí´s op een gelijksoortige manier te behandelen als een doorsnee burger binnen de eigen territoriale begrenzingen. Het verhaal van de voormalige Britse staatsburger die op verdenking van terrorisme jarenlang in Guantanomo heeft vastgezeten en in 2013 werd vrijgelaten, schetst een beeld van een verbazingwekkende naïviteit bij leden van een linkse regering, links georiënteerde bekende mensen die graag op politiek gebied willen meepraten en het liberale deel van de media. Een normaal en redelijk kritisch denkend mens zou een chronische ziekte er van op kunnen lopen.

De persoon in kwestie heet Ronald Fiddler. Zoals alle Jihadi´s mat hij zich een lekker in het gehoor liggende Arabische naam aan: Jamal al Harith[i]. Het feit dat een geboren Brit die zich bekeerd had tot de Islam ineens zo´n naam aanneemt, zou alle alarmbellen moeten doen overgaan. Maar niet in het tolerante westen. Dank zij inspanningen van de regering Blair kon de man terugkeren naar het door hem geliefde Verenigd Koninkrijk. Hij werd bij terugkeer onthaald als een held en overladen met liefde en cadeaus. Een van die geschenken was een financiële compensatie voor de onterechte verloren jaren van 1 miljoen pond. Uit het belastingen potje. Daar bleef het niet bij. The Mirror en ITV hadden ongeveer 60.000 pond over voor een exclusief interview over zijn harde tijd met veel geleden ontberingen. Door de media werd hij al snel een slachtoffer van de “Gulag of our Times” genoemd.

Fiddler werd gerekruteerd door een NGO met de naam CAGE (aka Cageprisoners). Vooral vanwege zijn smakelijke verhaal over zijn periode in Guantanamo Bay. Deze NGO wordt gefinancierd door de Joseph Rowntree Trust, dat is opgezet door een chocolade magnaat en de Roddick Foundation van Anita Roddick, oprichtster van de Body Shop keten. Bekende Britse personen als Vanessa Redgrave ondersteunen de doelen van CAGE. Fideler werd ook nog uitgenodigd door de Raad van Europa om daar zijn verhaal te doen om het streven naar sluiting van Guantanamo Bay meer body te geven. Het ging de man optisch voor de wind.

In 2014 sloot hij zich samen met vrouw en kinderen aan bij IS in Syrië. Een aantal weken geleden bleek hij de reis naar de 78 maagden te hebben gemaakt, toen hij als strijder van IS zich zelf bij een aanslag in Mosul opblies. Overigens wordt dat nog steeds door de huidige Prime-Minister ontkend. Begrijpelijk, want dat zou betekenen dat de Britse regering een Jihadist met belastinggeld had beloond. Maar dit verhaal staat niet eens meer op zichzelf. Er blijken nog meer Jihadisten te zijn die de wieg-tot-het graf voorzieningen van een verzorgingsstaat benutten om hun bijdrage aan een Heilige Oorlog te financieren. Wie kan ze ongelijk geven. Zij gebruiken allerlei buitenkansjes van kinderbijslag, huursubsidie, werkeloosheidsuitkering, tot aan baar geld en zien dat niet als een teken van ruimhartigheid maar als een teken van zwakte. Zij hebben door dat het weke westen geleid door zwakke leiders rijp voor de slacht is en die overtuiging wordt van generatie op generatie overgebracht.

Choudari. Afb: wikimedia-commons.

Het kan nog dwazer dan in de UK. In Denemarken hebben de media onthuld dat diverse islamitische extremisten die in Syrië hun bijdrage aan de Heilige oorlog leveren, door de overheid ziekte geld en gehandicapten voordelen krijgen. Een van de aanslag plegers op het Brusselse vliegveld, – Mohamed Abrini – kreeg kort voor zijn vertrek naar Parijs een bedrag van 3000 pond van de Britse overheid. Er is nog meer. De familie van Omar Abdel Hamid el Hussein, de aanslagpleger van Kopenhagen in februari 2015, wordt voor het levensonderhoud betaald uit de sociale voorzieningen pot. De Britse islamiet Anjem Choudary die rekruteerde voor IS, riep potentiële Jihadi´s op hun baan op te geven en van de sociale voorzieningen te gaan leven. Op die manier konden ze hun leven volledig aan de Jihad wijten. Choudary tikte ruim 25.000 pond per jaar in de IS spaarpot. Bild deed in Duitsland een onderzoek naar de financiën van 450 Duitse Jihadisten. Ruim 20% bleek van de voordelen van de sociale voorzieningen te genieten. In Nederland bleek Khalid Abdulrahman die met vijf afgehakte hoofden op een IS propaganda video verscheen, een uitkering voor zijn ‘claustrofobie’ te krijgen.

De verzorgingsstaat verruimt de mogelijkheden voor de Jihadist in de voorsteden van Parijs en Londen. Vol van religieuze haatgevoelens voor het decadente en zwakke westen, geen verplichtingen voelend om te moeten assimileren resp. integreren in het verblijfland, hebben ze maar een doel: vernietigen van de westerse wereld. De regeringen van de diverse verzorgingsstaten presteren het om dat streven te sponsoren middels geld uit de sociale voorzieningen. Uit de zakken van de hardwerkende belastingbetaler. Een grotere schande is er niet. Hebben onze lijsttrekkers daar een woord over gerept? Ik heb ze niet gehoord, maar sluit niet uit dat ik even met de hond weg was. Per slot van rekening moet die ook op een empathische manier begeleid worden.

————————————————

[i] Hij maakte deel uit van de Kandahar Vijf die jarenlang in een Talban gevangenis hadden gezeten en via de USA in Guantanomo Bay terecht kwamen.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
7 jaren geleden

Interessant : Engeland heeft al sinds jaren een kleine honderd Sharia rechtbanken geaccepteerd, kortom nog een stapje dwazer dan de ruggegraatloze Franse politiek.