Prikbord nr 589

Het zwaar-gesubsidieerde Vluchtelingenwerk wil kennelijk de immigrantenstroom op gang houden en daarbij de rechter op de stoel van de wetgever zetten. Zodat ambassades worden verplicht een ‘humanitair’ visum af te geven aan kansrijke asielzoekers. Daartoe wordt de dubbele leugen gehanteerd dat op die manier mensensmokkelaars buiten spel worden gezet.

Vluchtelingenwerk ‘vergeet’ hierbij drie dingen. De kosten van de mensensmokkelroutes zijn ook een rem op de vele gelukszoekers die straks eveneens zullen proberen een visum te bemachtigen, maar dan in veel grotere aantallen dan de ongeveer 85% die ze nu al deel uitmaken van de immigrantenstroom.

De ‘beoordeling’ door een (Europese) ambassade in het land van herkomst zal daar ongetwijfeld tot vele rechtszaken leiden – al dan niet met corrupte rechters – bij afwijzing van de aanvraag. En de mensensmokkelaars zullen hun klanten gaan verplaatsen naar landen waar de ambassades om die reden (noodgedwongen) toch maar een visum afgeven in de hoop dat de miljoenen gelukszoekers alsnog worden ontmaskerd bij aankomst in het land van hun keuze. Wie betaalt dan die ‘overtocht’ en de opvang, terwijl terugsturen bijna onmogelijk is als hun werkelijke nationaliteit een afwijkende is? Rechters moeten de toepassing van bestaande wetten controleren, maar niet misbruikt worden voor de wensen van de asielindustrie of linkse activisten.

 

KNVB

Volgens De Telegraaf heeft de KNVB geen belangstelling voor de herkomst van buitenlandse investeringen in Nederlandse voetbalclubs. Daarbij lopen de clubs het risico strafbaar te zijn wegens heling of het wiswassen van crimineel geld. Of is de wet alleen op gewone burgers van toepassing? Zodat RKC ongestraft kon blijven bij de contractbreuk met de gemeente Waalwijk, die bij een gewone burger als ‘oplichting’ zou zijn aangemerkt. In dit geval miljoenen verdampt met medewerking vanuit de raad!

 

Kwijtschelding

Door de komende verkiezingen in Nederland en vooral in Duitsland, zal voorlopig geen sprake zijn van kwijtschelding van Griekse schulden. Dan kan Merkel het helemaal vergeten als ‘dader’ van dit EU-debacle. Dit geeft nu tijd om na te denken over de gevolgen voor de schuldenlast van Griekenland: die zal ongewijzigd blijven doordat de Grieken onmiddellijk nieuwe leningen zullen (moeten) aangaan. Want de financiële maffia en de corruptie hebben daar nog steeds het laatste woord.

 

Potje

Naar verluidt gaat de staat een potje beheren van 2,5 miljard voor innovatieprojecten waar de banken geen vertrouwen in hebben. Als dit net zo gaat als bij de ‘potjes’ van ontwikkelingssamenwerking, dan kan het geld worden afgeschreven. Of is het een verkapte reserve voor de volgende Griekenland-ronde waar zelfs het IMF geen vertrouwen in heeft? Nu het geld niet wordt besteed aan het verminderen van de staatsschuld – ondanks het kunnen afschrijven van de ECB-miljarden voor Griekenland – had het moeten worden gebruikt voor de aflossing van gestolen miljarden bij het ABP en tevens voor het verscherpen van het toezicht daarop.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties