Prikbord nr 584 (met bijlage)

De tv-redactie van Zembla heeft een beerput aan machtsmisbruik en incompetentie bij de belastingdienst onthuld. De zoveelste affaire met een ‘dictator’. Het is onbegrijpelijk dat de politici en top van het ministerie van Financiën niet eerder ingrepen, mede gezien voorgaande schandalen zoals bij het COA, de UWV, de politie, de NS, de bouw- en renovatieprojecten, de reïntegratieverspillingen, ontwikkelingssamenwerking, defensie, de Nederlandse Bank, de Rotterdamse haven, de SVB, Justitie, de wooncorporaties etc.

Want cruciale vragen zijn nog steeds niet beantwoord en de staatssecretaris zwijgt. Bijv. welk mandaat hadden de daders (ook bij de onwettige uitstroomregeling) en van wie, wie waren de toezichthouders, welke klokkenluidersbrieven en andere signalen zijn door de politiek en het ministerie genegeerd, wie hielden toezicht op aanbestedingen en beveiligingsprocedures, en wie besloot informatie te onthouden aan de Tweede Kamer zodat de tv-uitzending nodig was om eindelijk tot waarheidsvinding te komen.

 

Fillon

Wie meent dat alleen in Frankrijk en de EU familieleden en vriendinnen fictieve baantjes krijgen, met uitstekende financiële voorzieningen, heeft niet goed opgelet. Op de loonlijsten van ministeries, gesubsidieerde instellingen, semi-overheid en het Koninklijk huis komen namen en functies voor, die geen enkele toegevoegde waarde hebben resp. hadden. Ook op lager (overheids)niveau is dit fenomeen hardnekkig, waarbij er geen geld is voor een integriteitsfunctionaris, maar wel voor overbodige PR- medewerkers, ‘adviseurs’ en ‘secretaresses’.

 

Geklungel

Terwijl de terrorist van Berlijn in juni 2016 compleet was ‘doorgelicht’ (asielaanvraag afgewezen) en werd gemonitord door de inlichtingendienst, werd hij niet opgepakt in afwachting van een verzoek om uitlevering. Eerst eind augustus werd contact opgenomen met Tunesië, waarop pas eind december werd gereageerd. Te laat, te knullig en het zoveelste bewijs dat er iets grondig mis is bij de Duitse veiligheidsdiensten met hun deelstatenstructuur.

 

Mafkezen

Zou de behoefte aan het oprichten van onzinnige politieke partijen nog even groot zijn, indien de privileges van Kamerleden worden afgebouwd en het salaris wordt gebaseerd op het voorafgaande inkomen? Want aan opportunistische mafkezen heeft de Tweede Kamer geen gebrek, noch aan ‘spookleden’ waarvan na 4 jaar nog niemand heeft gehoord.

 

—————————————————

Met toestemming overgenomen uit burgergazet.nl

Open brief

De advertentie dan wel open brief aan de Nederlandse bevolking in de grote landelijke dagbladen van onze premier Mark Rutte, maakte nogal wat los onder de mensen die hem lazen en de reacties lopen behoorlijk uiteen.

De een vindt het een prachtig verhaal, de ander vindt het niets en weer een ander noemt het hele verhaal hypocriet omdat “de VVD 4 jaar lang de tijd heeft gehad om er iets aan te doen en nu ineens met ideeën komt.” Om er maar wat spreekwoorden op los te laten: Kwalificaties als ‘Wie de schoen past trekke hem aan’ en ‘De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’ zijn in ieder geval wel toepasbaar op zijn verhaal. Ook onze Henk Mulder vond er wat van, klom vervolgens in de pen en schreef onderstaande open brief aan de premier.

Geachte heer Rutte,

Er is inderdaad iets aan de hand in ons land, zoals u in uw paginagrote speech stelt in De Telegraaf van maandag 23 januari. U benoemt problemen en gedragingen die we inmiddels allemaal kennen. Problemen en gedragingen die we nooit normaal mogen vinden, merkt u terecht op. Maar de praktijk ziet er toch enigszins anders uit. En dáár hoor ik u niet over. Het is volgens u een zaak van fatsoen dat je naar elkaar luistert. En daar schuilt nu juist het probleem. Ik (maar ook anderen) ‘moet’ naar u en uw partij luisteren, maar als ik, als goedwillend burger en belastingbetaler aan u vraag om naar mij te luisteren en naar mijn argumenten (en de argumenten van miljoenen anderen), dan werken uw trommelvliezen plotsklaps niet meer.

Rond de afgelopen kerstdagen verscheen er een infantiel verhaal over een boze oom op de site van de VVD. Met de boze oom werd de heer Wilders bedoeld. In een interview (24/12), ook in De Telegraaf, merkte u op, dat uw leiderschap een combinatie is van hoofd, hart en buik. Het is toch van de gekke, dat als de burger met een opbouwende suggestie komt die u niet bevalt, dan heeft hij geen gewone buik, zoals u, maar is zijn reactie gebaseerd op onderbuikgevoelens en verdwijnt uw bijkans immer stralende lach in een grimas van afschuw.

Woorden zijn gewillig, meneer Rutte, daden niet. Als de burger al jaren geleden de misdragingen signaleerde waar u het over heeft in uw Telegraaf-speech, dan werd hij door de meeste politici afgebrand. Sterker nog, het was heel gebruikelijk dat hij werd uitgemaakt, ook door politici, voor azijnzeiker en/of racist. De daadkracht van de meeste politici bestond vaak uit gebakken lucht, beloften en zich vervolgens ‘geschokt’ tonen. Politici beschikken over een eigen woordenboek waarmee bijna alles is recht te praten wat krom is.

U heeft het over een mentaliteitskwestie en dat het normaal is, dat je werkt voor je geld. Maar als een politica als Wassila Hachchi zich van de één op de andere dag onttrekt aan haar inspanningsverplichting en niet meer werkt voor haar geld, dan hoor ik u niet. Sterker nog (ik heb het niet eens over mevrouw Kathleen Ferrier, Femke Halsema en Tofik Dibi), ze vertrekken uit financieel berekende argumenten van de één op de andere dag, laten de boel de boel en kunnen langdurig hun zakken blijven vullen van het geld dat door de belastingbetaler moet worden opgehoest.

Miljoenen kiezers vinden dat zoiets niet moet kunnen, maar deze immorele regeling  heeft ‘de politiek’ nu eenmaal voor zichzelf geregeld. Uw hoofd, hart en buik laten het in die situaties afweten. ‘De politiek’ zwijgt dan in alle talen. Ik zou er ook graag op willen wijzen, dat er geen ‘gemiddelde Nederlander’ bestaat. De man/vrouw die medisch of anderszins diep in de problemen zit, zal met ‘behulp’ van de huidige fraaie, politieke woorden nooit een ‘gemiddeld gelukkige Nederlander’  worden.

Aanvankelijk vond ik u een aimabel mens. Maar uw fraaie woorden, inclusief uw lach, hebben geen gelijke tred gehouden met uw daden. U wilt, 100% zeker, geen kabinet met de PVV, u werkt mee aan een cordon sanitaire richting PVV, maar wil wel vrienden blijven met de PVV-kiezers. Doet me een beetje denken aan Marianne Thieme die zou opmerken dat ze alle slachthuizen wil sluiten maar wel vrienden wil blijven met de slagers. Mijn advies aan u is: stop met die infantiele, onrealistische kulverhalen en beloften, luister eens echt naar de kiezers en stem daar uw programma op af. Als u 50% van de geloofwaardigheid van een Kamerlid als Pieter Omtzigt zou weten te bereiken (nee, ik ben geen CDA-aanhanger), dan zag het er al een stuk beter uit.

Alsnog met vriendelijke groet,

Henk Mulder

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties