Ophef rond ‘La Paay’

Op het internet en in de massamedia is ophef ontstaan over een privéfilmpje wat mevrouw Paay (BN-er van beroep) in een kennelijk compromitterende situatie toont. Ruim een week al is dat filmpje het gesprek van de dag; eerst in de traditionele media (RTL Boulevard op TV en De Telegraaf – Privé) en na ontdekking van het feitelijke beeldmateriaal op het internet.

Wat mevrouw in haar vrije tijd zoal uitspookt is uiteraard een privékwestie. Wij kunnen gerust aannemen dat beeldmateriaal waarop zij de afwas doet geen bijzondere aandacht zou trekken, maar gelet op wat uitlekte is stofzuigen daarentegen al heikel. Dat zij thans flinke aandacht in de pers krijgt, is voor een BN’er een essentiële voorwaarde om inkomsten te verwerven. Bekeken worden is een goed betaalde functie in het Hilversumse en bovendien is mevrouw de moeite van het aanzien zeker nog waard ondanks haar leeftijd, althans gekleed. Daarover heeft mevrouw Paay dus alvast niet te klagen.

Patricia Paay. Afb: youtube. https://youtu.be/GcOrGLeaHNs

Naar verluidt (wij hebben die beelden hier gelukkig niet gezien) is op de beelden te zien dat de 67-jarige mevrouw Paay tot haar innige genoegen wordt ondergeplast door een hormonaal geteisterd en kreunend manspersoon. Dat is inderdaad een totaal ander beeld dan zijzelf ophoudt in de vele televisieprogramma’s waar zij zich met andere verheven voelende vakgenoten vooral bezighoudt met onbenul van uiteenlopende aard. Andere BN’ers, veelal collega’s en deelgenoot op dezelfde ‘Gooise matras’, hebben eenduidig gekozen het beeldmateriaal te bagatelliseren en vergoelijken. Zij krijgen daarvoor gemakkelijk toegang tot media via dezelfde ‘Gooise matras’. Dat is hun goed recht en inhoudelijk misschien deels zelfs ook terecht, maar daarmee leggen zij natuurlijk wel extra nadruk op het compromitterende en ‘schokkende’ karakter van de beelden. En, belangrijker, de bekendheid van hun vakgenote neemt daarmee extreme vormen aan, waarmee het meer op een zorgvuldig geplande zakelijke dienst lijkt. Die zweem hangt overigens rond de hele ophef.

De morele pijlen zijn door het gezelschap in het bijzonder gericht op de website ‘Geenstijl’, onderdeel van de Telegraaf Media Groep (TMG). Deze website leverde als eerste de beelden op hun uitermate populaire website. Volgens de klagende collega’s zou Geenstijl zich moeten schamen en bevond de website zich op een ranzig en armzalig niveau. Dat is een merkwaardig standpunt. De nieuwsvergaarder Geenstijl publiceert nieuws en opinies, volgens hun website op een ‘Tendentieuze, Ongefundeerde en Nodeloos Kwetsende’ manier. Daarmee wijkt die website kennelijk vooralsnog niet af van de intellectuele (voor zoveel aanwezig) inhoud van het filmpje van mevrouw Paay. Bovendien heeft de website Geenstijl ervoor gezorgd dat mevrouw Paay de komende tijd weer aanzienlijke inkomsten zal kunnen genereren uit door de belastingbetalers betaalde televisieprogramma’s. Dat is ook beter, want een eerlijke en goedbetaalde, glanzende carrière als academicus zat er voor haar toch al nooit in.

Niet Geenstijl is de kwade genius, maar mevrouw Paay zelf én degene die dat in eerste aanzet openbaar heeft gemaakt. Geenstijl heeft inmiddels de beschuldigingen van Peter de Vries in het programma van ‘Jinek’ op donderdagavond helder weerlegd.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties