Limburgs D66-feestje

Dat in de politiek het verschijnsel ethiek geen bijzondere rol speelt was al bekend, maar af en toe staat een willekeurige burger toch weer compleet verbijsterd naar het circus te kijken. Nu is het de ‘Partij van de Inhoud’ (dixit partijleider Pechtold) D66 die de wenkbrauwen laat fronsen.

pechtold

Pechtold van de afscheidingsbeweging D66… Afb: Flickr.

De ophef draait ditmaal om ’Het Geluk/Gelijk van Limburg’, een evenement dat kennelijk eind januari al enigszins heimelijk werd gehouden in de Amsterdamse Stadsschouwburg, en daarom nu pas bekend werd. Limburgse sprekers kwamen er vertellen ’Wat de Randstad van Limburg kan leren’. Dat kan voorshands niet veel zijn volgens de meeste grachtengordelaars, maar er was € 50.000,= subsidie beschikbaar, dus dan is met name onze hoofdstad uitermate plooibaar als superslurper op dat terrein.  Bovendien bleek het een mogelijkheid om het ultieme D66-verlangen te dienen, namelijk van de hoofdstad liever een nationaal-socialistische eenheidsrepubliek te maken.

Saillant detail was de rol van D66-senator Petra Stienen, die recent een boek publiceerde over haar jeugd in Limburg en wat op die avond stevig werd gepromoot. Zij ontving daarnaast ook nog eens 7.500 euro voor de presentatie van de avond, uiteraard uit dezelfde belastingruif waar overigens heel links Nederland zich gaarne aan laaft. Daarmee deed zij recht aan de opvatting van haar partijleider dat het altijd over de inhoud moet gaan; in dit geval over de inhoud van de enveloppe. Het heeft er alle schijn van (lees: het ligt er dik bovenop) dat de avond vooral was bedoeld om op staatskosten eens even lekker over een politieke partij te kotsen die de electorale ranglijst aanvoert. Sprekers van de PVV namelijk waren niet uitgenodigd, met de kennelijke bedoeling om de handen volledig vrij te hebben en om zonder weerwoord te kunnen indoctrineren. Dat staat de gespreksleidster mevrouw Stienen, notabene tevens lid van de Eerste Kamer namens D66, bepaald niet netjes en plaatst haar partij in een bijzonder en negatief daglicht.

Klaarblijkelijk geeft de partij van oprichter Hans van Mierlo zich inmiddels graag over aan deze vorm van populisme, mits de inmiddels door hen verguisde burger voor de kosten opdraait.

Naast haar lidmaatschap van de Eerste Kamer is mevrouw Stienen een graag geziene gast in door belastinggeld gefundeerde programma’s op radio en tv, waar zij argeloze kijkers en luisteraars tegen ‘vriendentarief’ trakteert op de wat minder intellectuele denkbeelden en onversneden D66-marxisme. Ooit bestond het haar de ‘Arabische Lente’ toe te juichen, terwijl –op hetzelfde moment-  haar seksegenoten massaal werden verkracht gedurende deze lentefeesten. Hoe háált zij het in haar (voor zoveel aanwezig) hersens.

Het is een walgelijke manier waarop de elite van D66, (‘nu vooruit’, en ‘het gaat om de inhoud’) een touwtje uit de deur laat hangen voor hun prominente leden om hen niet geringe bijverdiensten uit de schatkist te laten peuteren.

Alweer een partij die geen enkele stem verdient.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties