Gekkenwerk

Terwijl de mannen in gebed waren verzonken, zat de Canadese premier van Ontario, Mevrouw Kathleen Wynne, stilletjes achterin dezelfde moskee: blootsvoets en haar hoofd bedekt met met een doek. In afwachting van het moment dat ze haar toespraak mocht houden, vervuld van woorden die de zaal graag wilde horen.

“As-Salam-u Alaikum (Vrede zij met u allen). Dank voor uw ontvangst in dit huis, uw thuis” sprak Wynne, die ook de afgescheiden ‘zusters’ in de moskee bezocht, zorgvuldig afgescheiden van de mannen. “Onze regering staat naast u. Wij zijn niet anders. Wij zijn allen gelijk; wij zijn allen Canadezen. Laat u niet leiden door angst in uw aanbidden van God in deze moskee, onze God in Ontario, Canada”.

Kathleen Wynne in de moskee. Afb: http://www.informationliberation.com

Kathleen Wynne is Canada’s eerste openlijk homoseksuele politicus en ook nog eens de eerste vrouwelijke premier van Ontario. De moskee waarin zij sprak, staat onder leiding van een al even openlijke anti-homo imam.

In een vraag-en-antwoord sessie op onislam.net verklaarde de betrokken imam eerder nog: “Homoseksualiteit is een daad van zonde in de islam en ik citeer de fatwa van dr. Muzamill Siddiqi, voorzitter van de fiqh rechtbank voor Noord-Amerika: ‘We moeten ons ernstig beraden op mensen die dergelijke zonden begaan. Met hen moeten wij omgaan zoals met mensen die zich bezighouden met gokken, alcohol of overspel. Daarvan moeten wij een diepe afkeer hebben en wij mogen niet vergeten hen te waarschuwen’. Hierna vervolgde de imam “wij moeten hen vermijden”.

En daar zat ze: blootsvoets, met een lap over haar hoofd achterin de hoek van een haathut, nog net niet gestenigd: de premier van Ontario.

Het is typerend voor de westerse democratieën dat zij hun waarden, die van scheiding tussen kerk en staat in het bijzonder, amper verdedigen. Natúúrlijk had de premier van Ontario bij het voornemen van de moskee-leiding alleen al aan moeten geven niet te voldoen aan hun eisen. Integendeel: zij had haar aanwezigheid kunnen gebruiken om voor eens en altijd paal en perk te stellen aan de immer eisende moslims.

Zij had kunnen zeggen in haar toespraak: “Onze vijandschap aan hen die onze waarden niet onderschrijven, onze vijandschap aan hen die wraakzucht oefenen in naam van hun God, onze vijandschap aan hen die gelijkheid en broederschap afwijzen, onze vijandschap aan hen die de gelijkwaardigheid onder mensen niet aanvaarden. Voor hen is hier geen plaats en nog niet in het geringste geval dat ik genoegen neem met een plaats achter in uw broedplaats van haat. Ik zal u in uw aangezicht vanaf de eerste rij zeggen wat u vertegenwoordigt: het minste van vernuft wat een mens kan voortbrengen. U lieden; nog niet in staat een fiets te repareren of een werkend riool aan te leggen, leert ons niet een verheffing van mensen beter dan de onzen. Niets van wat u meebrengt is van waarde, noch in uw gedachten of uw handelen. Scheer u weg van ons erf, verlaat het om nooit weer te keren en neemt uw zaken en de uwen met u”.

Dergelijke toespraken horen we helaas te weinig, terwijl ze toch het meest voor de hand liggen…

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wim van rooy
7 jaren geleden

Je kunt het op den duur alleen nog maar verklaren door een even waanzinnige voorstelling van zaken: er is iets in het drinkwater van Ontario gedaan waardoor het brein stante pede wordt geïslamiseerd. Het is een even maffe verklaring als wat wij zien: een homoseksuele politica op blote voetjes en met een vod rond het hoofd gewikkeld, in deemoed en Stockholm Syndroomachtig verzonken, en dit bij Iraanse politici die haar allicht het liefst zouden stenigen. De gekte komt echt van beide kanten en het is al lang niet meer uit te maken welke waanzin het haalt.