Criminele vreemdelingen massaal op straat gezet

Vanuit de penitentiaire inrichting (PI) in Ter Apel zijn vorig jaar ruim duizend vreemdelingen onder toezicht teruggekeerd naar het land van herkomst. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie bekendgemaakt.

De PI is de enige gevangenis in Nederland die Vreemdelingen in Strafrecht (VRIS’ers) heeft opgeslagen. Het gaat daarbij om mannen die illegaal in Nederland zijn en wegens een crimineel feit zijn veroordeeld.

Afb: pixabay.

Dat is prachtig, maar het Dagblad van het Noorden heeft nog andere cijfers: naast 1.000 geslaagde uitzettingen zijn er ook 300 niet bereid gevonden om te vertrekken. Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat “ze de aanzegging hebben gekregen”, maar of ze het land hebben verlaten weten ze weer niet! Buitenlandse, als ‘vluchteling’ vermomde criminelen lijken nog het meest uit de Noord-Afrikaanse (en islamitische) landen te komen die, zoals bekend, verder weinig ophebben met het Westen. Het gaat hen erom op zo kort mogelijke termijn zoveel mogelijk bij elkaar te roven. Desondanks worden zij met fluwelen handschoenen aangepakt en worden hen zelfs gratis opleidingen aangeboden. De bestolen Nederlandse burgers draaien op die manier ook nog eens voor die flauwekul op.

De complete waanzin dat de regering alle burgers wil kunnen afluisteren of naar believen in hun computers wil snuffelen, past perfect in het plaatje van een compleet falende overheid. Nog even en de gewone burger krijgt, net als in het voormalige Oost-Duitsland destijds, een ambtenaar toegewezen die alle, maar dan ook alle gangen van hen na gaat pluizen. En dat terwijl een gewoon stel randcriminelen, die van grote afstand al herkend kunnen worden, nog niet eens uitgezet kan worden.

Al eerder hebben wij ervoor gepleit om onwillige illegalen simpelweg op het terrein van hun respectievelijke ambassades te droppen. Wij wensen hen daar nog veel plezier mee en mocht er toch eentje verkeerd terecht komen, dan zoeken zij het verder daar maar uit. Ver kunnen we er immers nooit naast hebben gezeten.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Feetje
6 jaren geleden

Beide mensen,

Ik heb uw beider reacties gelezen. Ik vind het jammer om te zien dat u beiden meteen overgaat tot het aannemen van een denigrerende toon naar elkaar toe in de ze discussie. U beiden wilt zo te lezen graag een leuk en leefbaar land behouden. Henk, ook u spreekt op een enigszins aanmatigende toon in uw uiteenzetting van de cijfers. U benoemt uzelf behorende tot de ‘linkse kerk’ en de ‘gutmenschen’. Het is dus niet vreemd dat Redactie u tot de Socialisten schaart.

Mijn persoonlijke mening en bevindingen in deze discussie zijn dat er aan alle kanten met de cijfers gegoocheld wordt. Uiteindelijk is het criminaliteitscijfer onder mensen van een andere dan Nederlands afkomst niet beduidend hoger dan dat onder mensen van Nederlandse afkomst. Op het moment dat de cijfers wel hoger zijn, heeft dat vooral te maken met de financiële situatie. Er is aangetoond middels onderzoek dat criminaliteit vooral hand in hand gaat met de maatschappelijke positie.

Verder is het in het kader van deze discussie wel een belangrijk verschil of het gaat om alleen maar vlúchtelingen, of ook om mensen die om andere redenen hier naar toe zijn gekomen. Er zijn erg veel mensen die hier komen om te studeren, om te werken of om vakantie te vieren. Onder die mensen zitten er natuurlijk ook die de wet overschrijden, net als onder eender welke andere bevolkingsgroep.
Er zijn ook zat Nederlanders die met een visum voor kortere of langere tijd in een buitenland zitten. En onder hen zijn er ook meer dan genoeg die dáár de wet overschrijden. Of ze houden zich wel aan de lokale wet maar houden zich daar bezig met mensonterende zaken, zoals uitbuiting en kinderarbeid t.b.v. het stillen van onze dorst naar meer leuke spulletjes.

In mijn ogen moet de wet gewoon gelijkelijk toegepast worden: voor iedereen dezelfde strafmaat. En als iemand de straf heeft uitgezeten, mag die net als iedere andere veroordeelde gewoon vrij zijn.

Uiteindelijk is het criminaliteitscijfer in Nederland ontzettend laag in vergelijking met de rest van de wereld, en daalt de criminaliteit nog steeds.

Henk de Vries
6 jaren geleden

Toch jammer dat u het inhoudelijk laat afweten op het moment dat er enkele écht kritische vragen gesteld worden en in plaats daarvan overgaat op lompe teksten. Het toont wel andermaal aan dat veel mensen die zich als rechts identificeren vast zitten in hun eigen wereldbeeld en dat graag in stand houden middels alternatieve feiten of verzonnen cijfers.

U gelooft sterk in een dichotomie die er niet is, door er automatisch van uit te gaan dat ik behoor tot de Socialisten, simpelweg omdat ik enkele kritische kanttekeningen bij uw berichtgeving plaats. Treurig om te zien, maar het toont in ieder geval de ware aard van de redactie van deze website: als zij het inhoudelijk niet meer weet, gooit ze het bijltje er bij neer in plaats van eerlijk toe te geven dat ze ook niet alle wijsheid in pacht hebben.

Henk de Vries
7 jaren geleden

Ik besteed mijn dag vooral door op kosten van onder andere uw belastingcenten het internet af te struinen en te reageren op inhoudelijk onjuiste berichtgeving op websites met tunnelvisie zoals deze. Een zeer aangename manier om de dag door te brengen, ik kan het u van harte aanbevelen. Ik behoor dan ook tot de groep mensen die in uw ogen ongetwijfeld zeer ‘naief’ is, ‘gutmenschen’ die tot de ‘politiek correcte linkse kerk’ behoren en ‘haar ogen sluiten voor de werkelijkheid’. Welnu, ik kan u vertellen dat ik daar stiekem best trots op ben. Ik bedien mij in ieder geval van de feiten en niet van wilde getallen zoals uzelf. Overigens vind ik het opmerkelijk dat u wel tijd had om een uitgebreide reactie te typen, maar niet om even een 1-tje weg te halen in de tekst. Dat zal wel komen omdat u zo hard werkt de hele dag.

Ik heb een paar opmerkingen op uw laatste reactie:

1. U blijft maar toveren met getallen. Eind vorig jaar kwamen er ongeveer 2.500 asielaanvragen van Marokkanen en Algerijnen binnen. Dat was inderdaad een forse stijging, daar is op gereageerd en op dit moment is het alweer een stuk minder. Het waren er in ieder geval zeker geen ’tienduizenden’. U bent zo’n enorm kritische kijker dat u blijkbaar niet eens even de moeite om naar de daadwerkelijke cijfers te kijken.

2. U haalt reguliere vreemdelingen en criminele vreemdelingen door elkaar. Het uitzetpercentage onder reguliere vreemdelingen ligt inderdaad een stuk lager en daar liggen meerdere complexen oorzaken aan ten grondslag. Niettemin is 75% van de criminele vreemdelingen inderdaad een zeer mooi percentage – er is geen enkel ander Europees land dat dat evenaart.

3. U legt mij woorden in de mond, ik stel nergens dat ik een illegaal verblijf normaal vind. Ik stel enkel dat de meerderheid van de vreemdelingen in Ter Apel geen vluchtelingen zijn. Het is belangrijk om bij de feiten te blijven.

4. De schattingen zijn inderdaad dat er in Nederland rond de 100.000 vreemdelingen hier zonder rechtmatig verblijf zijn. Slechts een zeer klein deel daarvan gaat over tot criminele activiteiten. Het is daarbij overigens ironisch dat dit deels een gevolg is van het ‘strikte’ beleid, waarbij zij nauwelijks nog legaal kunnen werken. In de jaren ’90 lagen de criminaliteitscijfers onder deze groep nog een stuk lager.

5. U heeft nog steeds geen fatsoenlijke oplossing voor dit ‘geweldig grote probleem’ geboden, behalve het ‘droppen’ van mensen bij een ambassade. Ik heb u in mijn vorige reactie al uitgelegd dat dat minder eenvoudig is dat u mogelijk denkt, dus ik ben benieuwd welke concrete stappen u wilde zetten om dit ‘geweldig grote probleem’ aan te pakken? U bent blijkbaar een zeer kritisch denker, dus ik verwacht dat u toch een paar prachtige plannen uit uw hersenpan kunt toveren.

Ik kijk uit naar uw inhoudelijke reactie – ditmaal graag zonder willekeurige cijfers en niets-zeggende teksten als ‘kijk nou eens éct kritisch’. Dat u een kritische geest bent, dat weten we nu immers wel.

Beheerder
6 jaren geleden
Antwoord aan  Henk de Vries

Flink piano spelen en veel gras eten zouden wij zeggen. U gebruikt pers-cijfers. Wij hebben de echte en hoe we er aan komen gaan we hier niet vertellen uiteraard.
U kunt namens de (inter)Nationaal Socialisten van GL/SP/PvdA beter elders gaan spelen met uw toetsenbord en een groot glas ranja, of zelf een website beginnen.

Henk de Vries
7 jaren geleden

De vergelijking tussen een uitkering en strafrechtelijk gedetineerde vreemdelingen vind ik een enigszins vreemde: wat hebben die twee precies met elkaar te maken? Hoe dan ook, vergeten jullie niet de tikfout even recht te passen? Kleine moeite lijkt me, en anders heeft dit wel verdacht veel weg van ‘nepnieuws’.

Wat betreft de populatie in de PI Ter Apel. Dat betreft veelal vreemdelingen die hier legaal zijn gekomen op bijvoorbeeld een werk- studie- of toeristenvisum of mensen die zelfs een verblijfsvergunning hadden. Die hadden hier in eerste instantie dus prima iets te zoeken en hebben zich nooit voorgedaan als vluchteling of asiel aangevraagd. Ik weet niet waar jullie die informatie vandaan halen, maar dat is pertinent onjuist. Vreemdelingrechtelijke statussen zijn in de werkelijkheid toch iets gecompliceerder dan de dichotomie allochtoon/autochtoon, waarbij elke allochtoon ook een vluchteling is. Sla er eens wat migratiecijfers op na, zou ik zeggen.

Tot slot: het probleem met degene die niet uitgezet worden is dat nu juist vaak niet bekend is uit welk land zij afkomstig zijn of dat het vermoedelijke land van herkomst ontkent met een onderdaan te maken te hebben. Je kunt ze dus wel leuk op een ambassade ‘droppen’, maar ik vraag me toch af hoe je dat praktisch gezien precies voor je zag? Je rijdt ze naar Den Haag en zegt: ‘hier, alsjeblieft’? Dan zal de desbetreffende ambassadeur inderdaad zeggen: ‘die komt niet bij ons vandaan, dus geen idee wat hier de bedoeling van is, maar gaat u maar weer’. Zoals wel vaker is het allemaal niet zo eenvoudig als het van de zijlijn wel lijkt.

Beheerder
7 jaren geleden
Antwoord aan  Henk de Vries

Geen idee wat u overdag allemaal doet, maar wij zijn naast kritische Nederlanders ook nog van de ‘werkende elite’ dus overdag hebben we voor correcties overdag vaak helemaal geen tijd. Is inmiddels veranderd; dank voor de tip.
Inhoudelijk:
U vindt een illegaal verblijf in ons land kennelijk vrij normaal, mits er sprake is geweest van legale betreding van ons grondgebied. Welnu: de beste en veiligste ‘vluchtelingenroute’ is die van het legale visum. Dat de voornemens van die aldus ‘gedocumenteerd binnengekomen’ lieden vervolgens niet altijd best zijn en weinig met daadwerkelijk werk of studie van doen hebben, blijkt uiteindelijk uit het hoge criminaliteitscijfer wat dan weer tot de ophokplicht leidt zoals in Ter Apel of zelfs Vught. (!) Uiteraard compleet gefaciliteerd door de belastingbetalers en een bepaald niet schuldenvrije financiële overheidsbalans. Kennelijk komen we dus ofwel belastingbetalers tekort of we hebben teveel van dat soort ellende. Maar dat is lang niet alles. Eind vorig jaar zijn Algerijnen en Marokkanen met tienduizenden tegelijk naar o.a. ons land getrokken en dienden een kansloze asielaanvraag in, een praktijk die nog steeds doorgaat. Wie meent dat zij voor iets anders komen dan een riante uitkering en een beetje ‘achter de wijven aangaan’, beperkt zich tot het lezen van politiek correct overheidsnieuws of is ongelofelijk naïef.
Van de 1.300 werden er 1.000 teruggestuurd en het lijkt erop alsof u die 75% een fenomenale prestatie vindt. Het is inderdaad een positieve uitzondering maar niet minder een bar slechte prestatie. Ieder bedrijf met dat productieverlies zou onmiddellijk failliet gaan. In 2014 vertrokken er aantoonbaar 8500 illegalen, maar van 7400 anderen is volstrekt onbekend waar zij zijn gebleven. In 2009 werd het aantal illegalen in ons land al geschat op 100.000 en sindsdien komen er vele duizenden per jaar bij. Vermoedelijk ligt dat aantal nu al op 150.000. En u zegt nu dat er tijdens de laatste charge ‘slechts’ 300 zijn verdwenen? Kom op: kijk nu eens écht kritisch naar dit waanzinnige beleid, waarvan wij hopen dat u niet tot de uitvoerders behoort.
Wij hebben in Nederland een geweldig groot probleem en in plaats van het op te lossen kijkt iedereen zorgvuldig de andere kant op.

Henk de Vries
7 jaren geleden

Ach ach ach, wat zijn jullie toch ontzettend dom hier. Zelfs fatsoenlijk lezen is er niet bij. Als je het artikeltje nou nog een keertje begrijpend leest, dan zul je zien dat er 1300 vreemdelingen zijn vrijgelaten uit de PI Ter Apel, waarvan er 1000 onder toezicht uit Nederland zijn vertrokken. Dat betekent dat zij direct vanuit de gevangenis zijn uitgezet. Zodoende zijn er dus 300 vreemdelingen niet uitgezet. Nu zullen jullie daar nog steeds wel moord en brand over roepen, maar het is toch een heel ander getal dan 1300.

De populatie in de PI Ter Apel bestaat overigens maar nauwelijks uit (voormalige) vluchtelingen, dus ook daar ziiten jullie mis. En deze mensen droppen op het terrein van de ambassade is inderdaad een briljant plan: die zullen ze dan wel terugnemen. Of zullen ze toch gewoon even opkijken om de persoon in kwestie vervolgens gewoon weer te laten gaan?

Zo veel roepen, zo weinig verstand – ik word er bijna treurig van.

Beheerder
7 jaren geleden
Antwoord aan  Henk de Vries

Tikfout: correct. 300 heenzendingen is overigens nog steeds veel teveel. Het zijn daarentegen wel degelijk allen allochtonen die hier niets te zoeken hadden onder de titel ‘vluchteling’ en bovendien crimineel bleken. Wanneer van uw uitkering van € 1.300,= meteen € 300,= wordt weggesmeten door de kassier, dan staat u waarschijnlijk meteen op de stoep om te klagen. Het precedent dat ambassades de ‘vluchtelingen’ meteen weer buiten de poort zetten, lijkt ons diplomatiek gezien een heel interessante casus….