Zonder last of ruggespraak

De van origine Turks geleide afscheidingspartij DENK eist geld van voormalig voorvrouw Sylvana Simons die de politieke partij eind vorig jaar plotseling verliet. Met het kandidaat-Kamerlid vertrok ook campagneleider Ian van der Kooye. Ook van hem eist DENK een fikse schadevergoeding. Dat bericht werd zondag door partijleider Tunahan Kuzu bevestigd in de pers.

Contract… Afb: pixabay

Volgens Kuzu zijn Simons en Van der Kooye hun contractuele verplichtingen niet nagekomen en “als je die niet nakomt moet je een vergoeding betalen”. Dat klopt, maar waarom een politieke partij contractuele verplichtingen aangaat met ‘prominente’ kopstukken wordt vooralsnog niet duidelijk. Volgens Kuzu heeft het tweetal onder meer het relatie- en concurrentiebeding van het contract geschonden, evenals de geheimhoudingsverplichting.

Waar het de beide ex-PvdA politici om gaat is daarmee duidelijk. Van een zeker politiek ‘idealisme’ is geen enkele sprake. Dat blijkt zonneklaar uit dit bericht. De heren Kuzu en Öztürk zijn, als afscheiding van de PvdA, naar niets anders op zoek dan geld van de Nederlandse belastingbetalers om hun islamitische plannen vorm te geven en het spekken van hun eigen bankrekeningen wel in het bijzonder. Deze beide heren hebben wij tot dusver ook nog niet kunnen betrappen op Parlementaire bijdragen van enig gewicht.

Het grote aantal partijen dat zich aandient om in het Parlement te figureren met wellicht een of twee zetels is een verstoring van de democratische orde en lijkt vooral gericht op persoonlijk gewin in plaats van idealisme. Nu blijkt dat adspirant Kamerleden ook nog eens worden geconfronteerd met ‘contracten’ kunnen wij tevens vragen zetten rond het vereiste dat zij ‘zonder last of ruggespraak’ hun taak op zich nemen. Daar is dus geen sprake van.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties