Van der Steur treedt af

Na een bij vlagen boeiend debat, waarin de oppositie meer bezig was met strategie omtrent de komende verkiezingen, is Ard van der Steur (VVD) afgetreden als minister van Veiligheid & Justitie.

Van der Steur maakt zijn aftreden bekend. Afb: screenshot NOS.

Van der Steur is de tweede minister die struikelt over het dossier-Teeven en over het ministerie na Ivo Opstelten (ook VVD). De manoeuvre was bijzonder omdat de minister van V&J aftrad op het moment dat het diner was aangekondigd. Dat maakt duidelijk dat de VVD tenminste het ‘frame’ overeind wilde houden dat ‘eerlijkheid’ en ‘overtuiging’ straks in maart een rol moeten spelen bij de verkiezingen. Van der Steur wist in de aankondiging de juiste ‘snik’ te leggen.

Na ampel beraad besloten de Kamerleden met de Kamervoorzitter dat de vergadering verder kon worden gesloten, waarmee alleen nog de premier blijft ‘bungelen’ in de ongetwijfeld hevige verkiezingsstrijd. Opmerkelijk was de rol van de PvdA, die een halfbakken stelling innam.

Dat het politieke spel het weer heeft gewonnen van de belangen van de burgers in ons land, is echter meer dan duidelijk. Niet het belang van onze veiligheid en de burgers speelden in dit debat een rol, maar het belang van de partijpolitiek.

Onze politiek is niet meer dan wat het toont: niets.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mat Herben
7 jaren geleden

Commentaar Mat Herben
Graag een Trumpiaanse boycot
“Het feit dat de VVD-bewindslieden, waarschijnlijk door slechte adviseurs, ongelooflijk hebben geblunderd door zelf verwarring te laten ontstaan rond de Teevendeal met een drugscrimineel, neemt niet weg dat hier sprake is van een buitengewoon kwalijke rol van de media, Nieuwsuur voorop. Terwijl Nederland en de wereld om ons heen worden geteisterd door oorlogen en enorme problemen met migratie en de islam, wordt redacteur Bas Haan drie jaar lang aan het werk gezet om de VVD-bewindslieden op Veiligheid en Justitie te betrappen op een uitglijder of verspreking. De redactie wordt daarbij flink geholpen door een lek. Niettemin zal Haan de lof gaan oogsten van zijn collega’s alsof hier werkelijk een journalistieke prestatie van formaat zou zijn verricht. Bij Nieuwsuur zal de champagne worden open getrokken: en weer hebben we een VVD-minister van zijn echte werk weten af te houden en uiteindelijk beentje gelicht. In de journalistiek heeft waarheidsvinding al lang plaats gemaakt voor beeldvorming en beïnvloeding. De overeenkomst die officier van justitie Fred Teeven in 2000 sloot met een drugscrimineel, zou normaal gesproken nooit in de Tweede Kamer of in de media aandacht hebben gekregen. Maar Teeven als staatssecretaris is natuurlijk een mooi doelwit voor zijn (politieke) tegenstanders. Het blijft onbegrijpelijk waarom minister Opstelten destijds vertelde dat de crimineel 1,2 miljoen mocht houden van zijn vermogen, terwijl het in werkelijkheid ging om 4,8 miljoen. Volgens Nieuwsuur heeft Teeven 4,8 miljoen witgewassen: een ongehoorde insinuatie, puur om karaktermoord te plegen, want dat is het geliefde wapen van de linkse media. Het vermogen van de crimineel was 15 miljoen, zodat hij feitelijk 10 miljoen heeft moeten inleveren. Dat was met de wetgeving van toen een hele prestatie van Teeven. Wat de crimineel als tegenprestatie heeft gedaan, kan uiteraard niet worden gezegd. Dat is vertrouwelijke informatie waarmee mensenlevens zijn gemoeid. Zo belandde Teeven, geheel tegen zijn wil, met de handen op de rug in een hopeloos gevecht met de media en moest deze crimefighter opstappen. De vlag uit bij Nieuwsuur en de linkse oppositie. Wie gelooft nog dat dit geen politiek opzetje was om de VVD onderuit te halen? Je hoeft geen vriend te zijn van de VVD om te walgen van het gekonkel en de selectieve verontwaardiging van veel media. Op dezelfde dag dat de Algemene Rekenkamer bekend maakt dat minister Asscher hopeloos faalt met zijn inburgeringsbeleid, kloppen de media oud nieuws weer eens op.
Hoe komt het nou dat ik nu zo sterk moet denken aan Donald Trump, die CNN de deur wees? Wanneer durven Nederlandse politici nu eens eindelijk de linkse media links te laten liggen? Ik zou zeggen: laat ze bij de VARA en bij EenVandaag hun eigen feestje vieren. Kijk niet langer naar Nieuwsuur of DWDD. Een Trumpiaanse boycot van de media is hier alleszins terecht. De mondige burger haalt zijn informatie voortaan elders, zonder het linkse nepnieuws.

Zie ook: http://sta-pal.nl/2016/01/de-kwalijke-rol-van-de-media-2/