Trump bouwt muur wel degelijk

Amerikaans president Donald Trump heeft twee decreten ondertekend, één om de strijd tegen illegale immigratie op te voeren en een ander voor het bouwen van de muur met Mexico.

Dat heeft het Witte Huis inmiddels bevestigd. In een interview met ABC News herhaalde Trump dat Mexico uiteindelijk zal betalen voor de kosten van die muur. De Mexicaanse president echter meent dat zijn land er niet voor zal betalen.

Trump

Donald Trump. Afb: flickr

Trump ondertekende een decreet dat voor een betere uitvoering van de immigratiewetgeving moet zorgen. Zo zal de geldkraan dichtgedraaid worden naar zogenaamde ‘sanctuary cities’ die een gedoogbeleid voeren ten opzichte van illegale immigranten. Bovendien zal er een einde worden gemaakt aan het beleid van vorige regeringen waardoor gearresteerde illegalen snel weer vrijkomen.

Met de ondertekening van het tweede decreet, namelijk voor de muur aan de grens met Mexico, houdt Trump zich aan zijn verkiezingsbelofte. “Het bouwen van deze barrière is meer dan dat”, benadrukte Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer. “Het is een eerste stap naar het beveiligen van onze kwetsbare grens. Dit zal de toestroom van drugs, criminaliteit en illegale immigratie naar de Verenigde Staten stoppen”. Verwacht wordt dat Trump de komende dagen nog meer decreten zal ondertekenen om de illegale immigratie en de grensbeveiliging steviger aan te pakken.

‘Snel onderhandelen met Mexico over kosten muur’

In een interview met ABC News beloofde Trump dat er nu ook snel met de bouw van de muur begonnen wordt. De plannen voor de muur worden op dit moment ontworpen, aldus Trump, en binnen nu en enkele maanden moet effectief gestart worden met de bouwwerken. Alhoewel Mexico blijft volhouden niet te zullen (mee-) betalen aan de muur, meent Trump dat Mexico ‘hoe dan ook’ zal betalen voor de muur “in een of andere vorm”. Hij voegde daaraan toe dat de onderhandelingen hierover binnenkort zullen beginnen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties