Moslims mogen Amerika niet in

Passagiers uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië komen de aankomende drie maanden Amerika niet in. Op die manier wil president Trump radicale moslims voorlopig buiten de VS houden.

USA: verboden voor moslims. Afb: pixabay

Omdat de passagiers uit deze landen worden geweigerd op Amerikaanse luchthavens, moeten de luchtvaartmaatschappijen ze direct weer mee terugnemen. Daarbovenop krijgen ze een boete. Dat geldt voor alle internationale maatschappijen. Luchtvaartmaatschappij KLM heeft zeven passagiers geweigerd op vluchten naar de Verenigde Staten. Dat is gebeurd naar aanleiding van het inreisverbod vanuit zeven islamitische landen dat de VS heeft afgekondigd.

Qatar Airway heeft inmiddels passagiers uit de zeven landen die naar de VS willen reizen zaterdag gewaarschuwd. Zij moeten, volgens de luchtvaartmaatschappij, een permanente Amerikaanse verblijfsvergunning (een zogenoemde greencard) hebben of een diplomatenvisum. The New York Times maakte zaterdag bekend dat er op de luchthaven van New York twee Irakezen werden vastgehouden die op basis van het reisverbod de aankomsthal van de luchthaven niet mochten verlaten. Volgens advocaten hebben de twee geldige visums voor de VS. Ze hebben de weigering direct aanhangig gemaakt. De Amerikaans-Arabische antidiscriminatiecommissie liet vrijdagavond weten al ruim honderd klachten binnen te hebben over het decreet.

Het is duidelijk dat Trump snel en nauwgezet zijn verkiezingsbeloften inlost. Alhoewel uit heel Europa een klaaglijk gehuil opstijgt, zijn de meest Amerikaanse burgers over het algemeen bepaald niet negatief over de tot dusver genomen maatregelen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties