Gezeik

Rusland zou compromitterende financiële en persoonlijke informatie over de Amerikaanse president-elect Donald Trump hebben. Naar verluidt heeft Trump enige tijd geleden met een aantal prostituees in Moskou letterlijk ‘buiten de pot gepiest’. De FBI heeft inmiddels zowel Trump als president Obama op de hoogte gesteld van beschuldigingen die hem chantabel zouden maken. Dat meldde CNN dinsdagavond. Trump zelf spreekt van ‘nepnieuws’ en zal vanmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd een persconferentie geven over de kwestie.

Trump

Donald Trump. Afb: flickr

De nieuwssite ‘buzzfeed’ heeft kennelijk een rapport in handen dat deels zou zijn samengesteld door een oudere en voormalig MI6-agent. Deze voormalige medewerker van de Britse inlichtingendienst (toch niet weer Roger Moore?), die tegenwoordig een eigen bedrijf heeft, liet zich door politieke tegenstanders van Trump inhuren om belastende informatie te vinden over hun rivaal. In het dossier staan verschillende – onbevestigde – aantijgingen aan het adres van Trump. Zo zou de Russische overheid de Republikein al jaren steunen en assisteren.

Het verhaal is op zichzelf vrij ongeloofwaardig en veel te spectaculair om waar te zijn. Op de website 4chan verscheen inmiddels ook een variant van een toedracht die veelzeggend is. Mocht dat juist zijn, dan klopt er dus geen snars van en is het opgeklopte linkse rommel. Indien de Amerikaanse geheime dienst bovendien pas nu in actie komt, terwijl de activiteiten van hun Russische tegenspelers ‘al jaren’ aan de gang zijn, dan zijn zowel de FBI als de CIA hiermee ontmaskerd als derderangs amateurs op het gebied van inlichtingenwerk. Ook het feit dat dergelijke informatie pas nu naar buiten komt, slechts enkele uren voordat Trump geïnstalleerd zal worden als President van Amerika, maakt de zaak er bepaald niet geloofwaardiger op. En dan hebben we het nog niet over het enthousiasme waarmee o.a. de NOS op de ranzige materie duikt.

Veel eerder heeft het er de schijn van dat de linkse elite in de VS, politiek inmiddels gekortwiekt, met dergelijke middelen meent de Republikeinen nog dwars te kunnen zitten. Dan hebben de fans van de Democraten nog wel wat meer uit te leggen, na de naar urine geurende sigaren van voormalig President Bill Clinton en de privé-server van ‘hare majesteit’ Hillary Clinton.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties