Britse leger in één middag verslagen.

Rusland zou het Britse leger in slechts één middag kunnen vernietigen. Dat meent de Britse denktank “Centre for Historical Analysis and Conflict Research”. Dit zou het resultaat van bezuinigingen zijn en  waardoor “Een werkzame afschrikking tegen een vijand als Rusland effectief opgeruimd” is.

Brits leger

Britse leger: Dad’s army? Afb: Flickr

De bezuinigingen zouden het Britse leger compleet hebben ‘uitgeput’. Verder maakt het bericht er gewag van dat de Britse strijdkrachten evenwel ‘niet voor een urgent risico van een directe aanval door een vreemde mogendheid staan’. Er zou echter wel sprake zijn van enkele “plausibele scenario´s”, waarbij zij in een conflict na de aanval op bijvoorbeeld een ander (NAVO) land getrokken zouden kunnen worden.

Hier moet men zich toch in rede afvragen: Wie is hier nu de vijand: Rusland of misschien toch eerder de bezuinigingen? Het “Centre for Historical Analysis and Conflict Research” is een denktank van het Britse leger en verantwoordelijk voor de analyse van actuele en vroegere conflicten, evenals voor de opleiding van jonge soldaten.

Bron:
www.gegenfrage.com

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties