Prikbord nr 565

 

Wie meent dat hulporganisaties die met vrijwilligers werken, geen commerciële belangen hebben, moet de jaarrekeningen eens lezen en de salarissen met pensioenvoorzieningen onderzoeken.

 

Demonstraties

Prikbord_pixabayDe demonstrerende Amerikanen menen kennelijk dat hun belangen en voorkeuren belangrijker zijn dan democratische verkiezingen. Van welke Democraten zouden ze dit hebben geleerd?

 

Druiven zuur

Het vlerkachtige commentaar van onze linkse politici en journalisten  alsmede de intimiderende ‘toekomstvoorspellingen’ in de media van Amerika, Duitsland en Nederland tonen dat de verkiezing van Trump wel erg zuur is. De arrogantie van Brussel heeft er al onder te lijden.

 

Duitse oogkleppen

De Duitse regering is niet alleen onwetend over de eigen bevolking, maar ook over de rest van de wereld. Zo wist haar ambassadeur nauwelijks iets van het Trump-kamp en heeft Duitsland niets geleerd van Afghanistan, Mexico, Haïti, Zuid-Afrika, Griekenland, Indonesië en de Palestijnen. Miljarden in dit soort landen pompen zonder drastische geboortebeperking en uitroeien van de maffia dan wel corrupte elite, is zinloos.  De redenering dat dit vluchtelingen voorkomt, is grote onzin en zal alleen maar leiden tot meer gewapende conflicten (over geld, bodemschatten en macht) en morele druk op het ‘rijke’ Westen. Bovendien zal Amerika niet meedoen – terecht gezien de schulden daar – en kan worden verwacht dat ook landen in Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden Oosten hun arme (over)bevolking laten sponsoren door het Westen dan wel – meer dan nu reeds het geval is – de economische concurrenten worden, waar Europa nog niet in staat is de eigen werkloosheid, defensietekorten en toenemende gelukszoekersproblematiek op te lossen. Een effectieve aanpak vereist minder idealistische oogkleppen en meer realisme.

 

Luie stoel

Mevr. Van Dijk (Tel. 11/11) beweert dat de burgers in hun luie stoel wel klagen, maar niets doen. Misschien moet ze eerst eens uitzoeken hoeveel politieke partijen er sinds de LPF zijn opgericht, hoeveel mensen de beide referenda hebben gesteund, hoeveel klokkenluiderwebsites er bestaan, hoeveel bewegingen en stichtingen zich richten op politieke veranderingen, hoeveel brieven er aan Kamerleden en de premier worden gestuurd, hoeveel burgers naar Den Haag reizen voor een gesprek, hoeveel burgers een rechtszaak aanspannen, ook al weten ze hoe ‘politiek’ vele rechters zijn, hoeveel adviezen en waarschuwingen aan gemeenteraden en hoeveel ingezonden brieven er circuleren. Dat er geen zichtbare veranderingen zijn, heeft te maken met belangen en macht, en die moet je niet onderschatten. Daarnaast zijn er vele professionals die met columns, boeken, tv-programma’s en wetenschappelijke publicaties verandering beogen.

 

NAVO

De suggestie dat onder Trump de VS geen NAVO-‘opdrachten’ meer zullen uitvoeren, is niet alleen kwalijk, maar tevens onlogisch. Want de VS zijn altijd doorslaggevend geweest binnen (de militaire tak van) de NAVO. Trump lijkt te hebben bedoeld de Europese landen hun eigen bijdragen moeten opschroeven, omdat Amerika niet langer wil opdraaien van de alle tekorten en verkeerde prioriteiten. Anders gezegd: de Amerikaanse belangen worden een belangrijker criterium, zowel voor (deelname aan) militaire operaties, als voor de opbouw en ontplooiing van de strijdkrachten.

Dit is niets nieuws: het heeft lang geduurd voordat de VS deelnamen aan de Eerste Wereldoorlog en iets korter bij deelname aan de Tweede. In beide gevallen zijn ook de financiële offers nooit door Europa gecompenseerd; integendeel, de dreiging van de eerdere bondgenoot Rusland werd door Amerikaanse inspanningen op economisch en militair gebied geneutraliseerd.

En nationale belangen prioriteit geven, doen Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Turkije al langer dan deze generatie zich kan herinneren. Verwijten aan Washington zijn derhalve hypocriet en zullen zeker worden teruggekaatst.

 

Timmermans

Het Europese Parlement zal commissaris Timmermans goed in de gaten moeten houden, want er zijn ‘aanwijzingen’ dat hij de belangen van Erdogan en diens aanhangers verdedigt. Zo zou Timmermans aanwijzingen hebben voor de betrokkenheid van de Gülen-beweging bij de zgn. staatsgreep. Die vindt hij kennelijk belangrijker dan de aanwijzingen over de dictatuur van Erdogan, de arrestaties en ontslagen, de beëindiging van de persvrijheid, de intimidatie van Turken in het buitenland, de terreur tegen de Koerden, de steun aan IS en de chantage/misbruik van Syrische vluchtelingen. De oogkleppen van Timmermans (PvdA) zullen toch geen verkiezingsbelang dienen?

 

Turkse fraude

Wie is nu echt verantwoordelijk voor de fraude met EU-geld door Turkse overheidsfunctionarissen? Want men mag aannemen dat Brussel geen geld overmaakt rechtstreeks naar de maffia. Doch de bestemming is volstrekt onduidelijk: Turkse jongeren die in Nederland een mbo-opleiding volgen?

Sinds wanneer wordt hier les gegeven in het Turks en waarom zou de EU dit betalen?

Krijgen die ruim 20 miljoen werklozen binnen de EU ook zo’n aanbod en waarom wordt het geld dan  niet overgemaakt aan de (gecertificeerde) opleidingsinstituten? Mevr. Bussemaker heeft wederom iets uit te leggen over deze ‘ontwikkelingshulp’..

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties