Fidel Castro (90) mag nog één keer roken

Eén van ’s werelds grootste misdadigers, de voormalige Cubaanse leider Fidel Castro, is zaterdag overleden. Hij werd helaas nog 90 jaar. Overal op de wereld wordt de dood van Castro uitbundig gevierd door gevluchte Cubanen. De bebaarde, sigaren rokende Castro, bijgenaamd ‘el comandante’, was van 1959 tot 2006 dictator van Cuba. In die tijd overleefde hij zeshonderd moordaanslagen en trotseerde de tegenwerking van de Verenigde Staten, die het eiland zagen als een satellietstaat van de Sovjet-Unie.

Opgeruimd staat netjes. Afb wikimedia-commons

Opgeruimd staat netjes. Afb wikimedia-commons

Door de staatsgreep van de rechtse generaal Fulgencio Batista in 1952 belandde Castro in de politiek. Hij sloot zich aan bij een gewapende groepering die zich verzette tegen Batista, die met de VS samenwerkte. Castro presenteerde zich na de verovering van Havana in 1959 aanvankelijk als democraat. Nadat de revolutie was geslaagd, ontpopte Castro zich tot een bloedige dictator, daarbij hartstochtelijk aangemoedigd door de gewetenloze communist Guevara. Aanhangers van Batista en andere rivalen gingen tegen de muur. De trauma’s die dit veroorzaakte, vormen de bron voor de decennialange Castro-haat onder vluchtelingen in Miami. Zelf eigenden Raúl, Che en andere revolutionairen zich de mooiste villa’s toe. Castro nam intrek in het Hilton hotel, het huidige Havana Libre. Hij predikte het socialisme nog fraaier dan bijvoorbeeld Frans Timmermans (PvdA uiteraard), die grote bewondering koesterde voor de communistische lapzwansen op het eiland.

Voor vele linkse politici was Castro een lichtend voorbeeld, van Marcus Bakker tot Paul Rosenmöller. Kennelijk was de wijze waarop Castro miljoenen mensen tot honger, bittere armoede en waanzin dreef het staatsideaal van vrijwel alle politici in het linkse veld. En ze schamen zich er niet eens voor.

Amper bekomen van de vreugde, maken de Cubanen flink haast en vandaag direct al korte metten met het stoffelijk overschot. Daarmee hebben zij natuurlijk het gelijk volledig aan hun zijde. Hij mag vandaag nog één keer roken: in de crematoriumoven.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
7 jaren geleden

Hebben de mensen zich wel eens afgevraagd hoe het komt dat een leider zich zo kan misdragen? Heeft het “publiek” zich wel eens afgevraagd hoe het komt dat er zoveel “MEELOPERS” zijn welke de misdadigers in hun voetsporen volgen zodat er een “gezamenlijke” misdaad kan worden gepleegd: nl, het onderdrukken van mensen uit het oogpunt van domheid, slaafsheid en baantjes jagerij en dogmatisme?
De geschiedenisboeken staan “bol” van dergelijke misdaden. In 1940-1945 was er de Nationaal Socialistische Beweging, het Nazi- fanatisme en vele intellectuelen hadden een slaafse gehoorzaamheid. De enkeling dewelke zich verzette werd zonder meer vermoord. Het systeem dat men volgt, zonder dat daaraan een “denkproces” aan vooraf is gegaan en de maatschappelijke systemen, hebben al die misdaden mogelijk gemaakt. Het is dus niet alleen Fidel Castro die zich schuldig heeft gemaakt aan misdaden: hij was slechts “de leider” van een uiterst misdadig systeem. Stalin was toch ook gewoon een moordenaar en …… hoe is het heden ten dage gesteld met “fanatieke moslims” welke uit naam van een “hersenschim”, honderden mensen de dood hebben ingejaagd?
Ondanks die misdaden blijft Europa gewoon doorgaan met het importeren van ” MENSEN MET EEN ANDERE ETNISCHE ACHTERGROND EN EEN DUIDELIJKE AFKEER, TEN AANZIEN DE “westerse” CULTUUR, EN OOK GEEN DEMOCRATIE WILLEN ERKENNEN EN ZICH OOK NIET WILLEN ASSIMILEREN? Ze moeten hun gastheer dankbaar zijn voor een betere leefomstandigheid……. maar dat blijkt een illusie. Hun geografische expansiedrift is nu wel duidelijk. Het woord “misdaad” eist kennelijk een andere interpretatie!
Als er een burgeroorlog in Europa komt……. wie is dan de misdadiger?
De ambities van de enkeling én de macht van Banken, multinationals als ook fanatiek denkende personen, dewelke Globalisering aanhangen, zijn het kruitvat naar nog méér misdaden.