De euro gaat verdwijnen.

De euro gaat verdwijnen. Dat zegt Frits Bolkestein. “De muntunie is mislukt. De noordelijke landen willen duidelijke regels, terwijl de zuidelijke landen solidariteit willen met andermans geld”. Volgens VVD-coryfee Frits Bolkestein is de kans klein dat de Europese muntunie zal overleven nu de vrijhandel in de kast lijkt te gaan en Donald Trump in Amerika aan de macht is gekomen.

VVD-coryfee Frist Bolkestein. Afb: wikimedia-commons

VVD-coryfee Frist Bolkestein. Afb: wikimedia-commons

Bolkestein maakt zich ook zorgen over de politieke koers van Frankrijk waar volgend jaar mogelijk een extreem-rechtse president aan de macht kan komen. “De hamvraag is of Frankrijk nog bij de nieuwe muntunie zal horen.”

De VVD-prominent benadrukt verder dat er in Duitsland veel oppositie is tegen de euro en de munt er nooit was gekomen bij een referendum onder de bevolking tijdens het bewind van de voormalig Duitse politiek leider Helmut Kohl. De euro zal volgens hem over tien jaar niet meer in zijn huidige vorm bestaan en zijn vervangen door een gezamenlijke munt die Duitsland samen met Nederland, België en Oostenrijk in gaat voeren. Deze opmerkelijke uitspraak deed voormalig eurocommissaris in een interview met de Belgische krant De Tijd.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
aad
7 jaren geleden

Is ook niet raar, een ieder die erover hoort zeurt over de euro. Alles heeft ook niet meer de waarde van de gulden, het veel duurder geworden.