Wie vandaag nog eens terug zou kijken hoe de Amerikaanse verkiezingen werden verslagen en becommentarieerd, moeten de ogen toch een beetje open gaan. Het gehalte van de Nederlandse journalistiek is zó eenzijdig –extreem- links, dat je je afvraagt waarom we daar eigenlijk nog belastinggeld aan besteden. Meest opvallende uitspraak komt op naam van Heleen Mees, ‘powervrouw’ en ‘powerfeministe’, maar vooral bekend van sexuele escapades, die de ondergang van onze beschaving voorspelde. In het programma van Pauw, onderdeel van de linkse reclamekaravaan, meende zij dat ‘Als Trump president wordt, dan zal dat het einde van de westerse beschaving zoals wij de kennen betekenen’. Weer een ander meende dat de keuze voor Clinton zonder meer een ‘gewelddadige reactie van rechtse krachten’ tot gevolg zou hebben.
In meerdere steden in de Amerikaanse staat Californië zijn nu echter juist tegenstanders van Donald Trump de straat opgegaan, direct nadat duidelijk was geworden dat de Republikein de presidentsverkiezingen had gewonnen. Weinig nieuwswaarde kennelijk, want dat deden zij gedurende de campagne ook al: rellen schoppen tijdens Republikeinse bijeenkomsten. In Los Angeles betoogden circa 1500 mensen woensdagmorgen (plaatselijke tijd) bij de campus van de universiteit UCLA. Op Westwood Boulevard staken betogers een op Trump gelijkende piñata (een pop die meestal met snoep wordt gevuld) in brand in een vuilnisbak, aldus de Los Angeles Times. Inmiddels terroriseren duizenden linkse betogers de straten in de Verenigde Staten en vinden op grote schaal vernielingen plaats.
In Oakland gooiden demonstranten een raam in bij de krant Oakland Tribune. Ook staken ze vuilcontainers, banden en een Trump-pop in brand. In San Diego en Santa Barbara gingen honderden mensen de straat op om hun ongenoegen over de verkiezingsuitslag te uiten.
“Door haar zelfoverschatting heeft Clinton het verlies deels aan zichzelf te danken, maar uiteindelijk is de witte laagopgeleide onderklasse ook gewoon massaler naar de stembus gegaan dan verwacht. Daarnaast heeft Trump natuurlijk ook geluk gehad, met die toch wel vrij smerige FBI-kwestie over de Clintonmails, die voor team Hillary op een zeer ongelukkig moment kwam. Hierdoor zijn sommige kiezers toch naar Trump overgestapt”.
Dat schreef de Volkskrant op ‘the morning after’, die wijselijk (nog) niet rept over de vele gewelddadige rellen door de progressieve vrienden in Amerika. Leest u het even goed:
“…maar uiteindelijk is de witte laagopgeleide onderklasse ook gewoon massaler naar de stembus…”
De witte laagopgeleide onderklasse heeft kennelijk op Trump gestemd en het tegenovergestelde, ‘de gekleurde, hoogopgeleide bovenklasse’ op Hillary Clinton. Bovendien gingen die witte laagopgeleiden ook nog eens naar de stembus. Wel heb je ooit!
Die ‘laagopgeleide onderklasse’ werd dus zo hevig gevreesd door de linkse elites, terwijl het juist socialisten bleken die naar geweldsmiddelen grijpen. Zij hebben daarin overigens een rijke traditie en daarbij maakt het geen verschil of het nationaal of internationaal socialisten zijn. De Amerikanen hebben, fortuinlijk genoeg, gekozen voor een afscheid van de al jaren heersende kliek die uit alle macht met liegen en bedriegen aan de macht poogde te blijven. Ook in ons land, evenals in de rest van Europa (Brussel!) speelt zich hetzelfde af. Ook zij zullen de komende jaren in verkiezingen worden afgestraft. In Nederland laat de rechterkant van het politieke spectrum nog uiteen spelen (afsplitsingen PVV, VNL, de groep Baudet, Pinto’s LEF) maar elders in Europa zijn de fronten al meer gesloten en sterk in opmars. In Engeland roert zich opnieuw Nigel Farage, in Frankrijk is Le Pen een belangrijke kandidaat voor verkiezingswinst en ook in Duitsland begint het tij zich te keren.
Het moet hou dan ook een les zijn. Niet alleen voor de gesloten politieke kaste, waarin de banen door coöptatie verdeeld worden (lees: uitsluitend leden van die politieke kaste zelf in aanmerking komen). Ook voor de burgers die met afgrijzen zien hoe de elites hun cultuur en verworvenheden bij het grofvuil trachten te zetten en weigeren de meest basale overheidstaken uit te voeren. Die burgers hebben meer dan ooit de kans het tij te keren en daarin hebben de Amerikanen het voortouw genomen.
Ja, ja, ‘de witte laag opgeleide klasse’, die hebben het gedaan. Die hebben op Trump gestemd, volgens de ‘alleswetende’ en ‘weldenkende’ klasse. Vroeger noemde men dat de ‘arbeidersklasse’ die konden rekenen op de solidariteit en het mededogen van de Weldenkenden maar is er van die ‘solidariteit’ na Fortuyn maar bitter weinig overgebleven. Men kan zich zelfs afvragen of een dergelijke ‘lotsverbondenheid’ ooit wel bestaan heeft; of dat het van begin af aan allemaal ‘nep’ was, alleen bedoeld om de goegemeente zand in de ogen te strooien opdat ze maar weer trouw op de PvdA zouden stemmen. Maar daar is inmiddels wel een eind aan gekomen!