Prikbord nr 558

De laffe overeenkomst met Turkije, omdat de EU zelf weigert te grenzen te sluiten voor gelukszoekers, gaat in Afrika grote gevolgen hebben. De mensensmokkelaars willen schadeloos gesteld worden en de dubieuze regering van Mali vraagt aan Merkel een miljard (euro?) als eerste toeslag op de reeds bestaande ontwikkelingshulp die onder meer scholen, betaalde terugkeerregelingen en militaire terreurbestrijding omvat. De openlijke chantage van Europa is hiermee begonnen en de dwaze motivering dat Afrika ‘recht’ heeft op welvaart, zodat de mensen daar blijven, wordt al jaren weerlegd door de bevolkingsexplosie, de slavenarbeid in bepaalde islamitische landen, burgeroorlogen om de macht (vanwege het geld of het moslimoffensief tegen het Westen) en de ‘Zwitserse’ bankrekeningen van regeringsfunctionarissen. Zelfs met de vele miljarden voor Griekenland is het niet gelukt om daar een welvarend en fatsoenlijk land van te maken, in tegendeel.

 

Prikbord_pixabayGriekenland

Nu het toerisme in Griekenland weer begint op te bloeien, worden er stakingen aangekondigd. Die zullen ernstige gevolgen kunnen hebben voor de economie en vooral de noodlijdende horeca. Het wordt tijd dat een verstandige rechter dergelijke stakingen verbiedt als het landsbelang in het geding is. Op vakbondsterreur zit geen beschaafd land meer te wachten.
Inburgering

Wie de mediaverslagen over de verplichte inburgering leest, beseft dat de term ‘mislukt’ moet worden vervangen door ‘gesaboteerd’. En als inburgering al niet lukt, sancties niet worden toegepast en controle achterwege blijft, dan geeft de overheid een verkeerd signaal af. Ook ten aanzien van scholing, gedrag, kleding (boerkaverbod nog steeds niet van kracht), uitkeringen, rijbewijs (te ‘dom’ voor een cursus, maar wel een rijbewijs?), etc. Het is een vorm van discriminatie: geen eisen/ verplichtingen stellen, die voor anderen wel gelden.

 

Mali

Minister Koenders moet behoorlijk in de war zijn geweest – tenzij ik het verkeerd heb verstaan – toen hij op tv beweerde dat Colombia een buurland van Nederland zou zijn en daarom onze aandacht verdient. Daarmee maakte hij wel een andere absurde bewering begrijpelijk over het Nederlandse belang bij ‘stabiliteit’ in Mali. Door militair ingrijpen daar kon de vluchtelingenstroom worden gestopt. Volgens Koenders moeten of mogen we dus militair ingrijpen in landen waar vluchtelingen vandaan komen, omdat dit in ons belang is. Waarom zetten we de bootvluchtelingen die vlak voor de kust van Libië worden ‘gered’, dan niet aan land in de dichtstbijzijnde havens van landen waar we niet militair ingrijpen, omdat het er kennelijk zo ‘stabiel’ is: precies volgens het zeerecht. Of gaan we straks overal militair ingrijpen in herkomstlanden van gelukszoekers, omdat deze ‘buurlanden’ hun onderdanen niet willen terugnemen zonder vergoeding?

 

Spijt

Gezien het (voorlopige) verkiezingsprogramma heeft de VVD spijt van de samenwerking met de PvdA en schuift weer terug naar rechts. Betekent dit nu ook dat illegaal verblijf in Nederland voor de VVD alsnog strafbaar moet worden, zodat allerlei gelukszoekers – met name die zich misdragen zoals Marokkanen, Algerijnen en minderjarigen – kunnen worden opgesloten totdat ze worden uitgezet? Want dit laatste was toch een deel van het vluchtelingenverdrag waaraan ook herkomstlanden zich moeten houden of is de VVD dit vergeten, net als de VN?

 

Veilig verkeer

Vrachtwagenchauffeurs worden voor het minste of geringste bekeurd waardoor hun stress om verloren tijd in te halen juist toeneemt. Te lang onderweg door files etc. betekent immers verplichte rustpauze en dan vaak te laat op het afleveradres.
Zou Veilig Verkeer Nederland of de onderzoekscommissie veiligheid al die verkeersongelukken met vrachtauto’s ooit hebben geëvalueerd met de effecten van bureaucratische regeltjes in het achterhoofd? Want wel grote boetes uitdelen zonder dat er sprake is van een ongeluk of kritieke situatie, steekt scherp af tegen de lichte straffen en de enorme – doorgaans onvergoede – (file)schade bij dodelijke ongelukken.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties