Prikbord nr 556

Sinds wanneer is Afghanistan een ‘Europees’ probleem? Het falen van de VN heeft inderdaad tot gevolg dat de vluchtelingenstromen, ook uit Afghanistan, vooral richting Europa lopen. Dit afremmen met miljarden aan steun voor de corrupte regering in Kaboel – zonder de 80.000 gelukszoekers terug te sturen – zal de ‘benodigde’ miljarden alleen doen toenemen. De Amerikanen hebben die dure les reeds geleerd; nu Europa nog.

 

Belastingdienst

Bij het onderzoek naar de onbedoelde(?) leegloop van de belastingdienst, dient ook de vraag te worden beantwoord welke bezuiniging men beoogde als de vertrekkosten – incl. zwijgpremie? – en het verlies aan ervaring zo hoog zijn. Prikbord_pixabayOp de vacaturesite van de Rijksoverheid moeten nu weer medewerkers worden geworven… En dat medewerkers vlak voor hun pensioen met een premie mochten vertrekken, is niet alleen in strijd met de wet (verkapte verlaging pensioenleeftijd), maar levert bovendien geen echte reductie op. Doch de belastingdienst heeft haar eigen wetten, net als de politie(top), de justitietop, het Ministerie van BuZa, de zorgsector en de financiële sector.

 

Etnisch profileren

Natuurlijk moet de politie aan ‘etnisch’ profileren (blijven) doen als de score zo hoog is. Daarbij gaat het doorgaans niet om blank of gekleurd (in het donker niet goed te zien), maar vermoedelijk om rijstijl, type auto (wit busje zonder opschrift met blanke bestuurder), leeftijd bestuurder (van dure Mercedes), kenteken (Oost-Europese bendes, wel/niet verzekerd, vals), tips uit het publiek (Opsporing Verzocht) en politiesignalementen (Antilliaan, gewapend), verdacht gedrag in villawijken en bij banken/ geldautomaten, aanwezigheid rond dealerpunten en tippelzones, of gestolen voertuig. Zo lang onze gevangenissen nog vol zitten met buitenlanders en allochtonen, kan moeilijk van een vooroordeel onder de politie worden gesproken.

 

Twee maten

Minister Koenders stelt dat het gedrag van de Hongaarse regering een bedreiging vormt voor de EU. Dat heb ik hem over Duitsland, Italië, Spanje, Griekenland, Frankrijk en de ECB nog niet horen zeggen. Alleen Groot-Brittannië werd bekritiseerd, want de stem van het volk is een schrikbeeld voor de elites; niet alleen de Europese…

 

Vluchtmotief

In goed Duits legde een asielzoeker uit waarom hij (en dus zijn familie, buren, vrienden, geloofsgenoten en afgewezen landgenoten) recht hebben op asiel in Europa. Vluchten voor armoede was immers een legitieme toelatingsgrond, vond hij, en hij wachtte al enige tijd op een paspoort. Als dit ooit in het vluchtelingenverdrag wordt opgenomen, zullen er vele referenda volgens om deelname aan het verdrag op te zeggen. Want een van de mensenrechten is het recht op behoud/ bescherming van bezit. Eisen vanuit economisch overbevolkte landen om dit bezit te delen, dienen te worden afgewezen. Met name waar in deze landen een cultuur bestaat, die de overbevolking en armoede bevordert, terwijl de elites hun zakken vullen.

 

Wie betaalt de ‘veerman’?

Dat ‘alleenstaande’ minderjarige asielzoekers extra problemen veroorzaken, was voorspelbaar. De meesten hebben namelijk ergens familie die de overtocht heeft betaald en daarvoor gecompenseerd moet worden, zodat ze ook zelf de ‘veermannen’ kunnen betalen. De frustratie groeit als er hier helemaal geen zakken geld liggen te wachten om naar het land van herkomst te sturen. Bovendien kunnen heimwee en criminaliteit tot spanningen leiden, evenals de uitzichtloosheid voor gelukszoekers die beseffen dat hun familie helemaal geen toestemming gaat krijgen om na te reizen. Het beleid moet daarom zijn de minderjarigen zo snel mogelijk terug te sturen naar het land van herkomst op grond van hun eigen ‘vluchtverhaal’ en tevens het vluchtelingenbeleid aan te passen, zodat er een einde komt aan de gedoogregeling met grote emotionele schade voor de vooruitgestuurde verkenners. Daarmee wordt voorkomen dat wij – naast Frontex – ook de veermannen blijven betalen voor steeds weer nieuwe overtochten die dan van hieruit worden gefinancierd, al dan niet met criminele inkomsten.

 

Zieligheidsindustrie

In Duitsland wordt de weerstand tegen het asielbeleid van Merkel steeds groter. Dit heeft inmiddels geleid tot een media-offensief van de zieligheidsindustrie, gesteund door de kerken en linkse politici. Avond aan avond discussieprogramma’s waarbij vanwege de schijn van onpartijdigheid voor- en tegenstanders worden uitgenodigd, met het pijnlijke effect dat de vermeende deskundigen elkaar bestrijden en tegenspreken. Zielig om zo de publieke opinie te willen beïnvloeden en daartoe soms ‘schrijnende’ gevallen te misbruiken, die slechts illustreren dat Duitsland de toestroom van gelukszoekers en profiteurs niet aankan: in het verleden niet en nu zeker niet.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties