Prikbord nr 555

Duitsland beweert in 2015 ‘slechts’ 900.000 asielzoekers te hebben toegelaten. Een misleidend getal, omdat dit slechts de geregistreerden kan betreffen. De gelukszoekers hebben namelijk geen enkele boodschap aan de asielregels, zoals in Duitse steden, bij Calais, op Lesbos, aan de Hongaarse grens en in Italië reeds is gebleken. Ze stellen eisen, aangemoedigd door hulpverleners en bepaalde politici.

 

Belastinggegevens

Prikbord_pixabayBepaalde media in de VS schrijven smalend over de belastingaangifte van Trump. Doch iemand die $ 50 miljoen per jaar aan verrekenbare verliezen kan aftrekken, is bepaald geen arme sloeber. Bovendien worden succesvolle ondernemers hun financiële fouten uit het verleden daar doorgaans niet aangerekend. Het geeft te denken dat iemand met zo’n inkomen wil gaan werken voor een presidentssalaris. Misschien tijd om ook de belastinggegevens van mevr. Clinton te ‘lekken’?

 

Deutsche Bank

Niet alleen de maffiabanken in Griekenland, Italië en Spanje moeten met miljarden overeind worden gehouden zonder dat er iemand is gearresteerd. Ook in Groot-Brittannië, Nederland en nu Duitsland blijken zakkenvullers met criminele activiteiten gigantische schade en boetes te hebben veroorzaakt, die deels door de belastingbetaler moeten worden ‘opgevangen’. Merkwaardig in Duitsland is, dat die activiteiten reeds lang bekend waren, doch eerst recent tot actie op regeringsniveau hebben geleid. Tja, Deutsche Bank laten omvallen is kennelijk geen optie, doch Berlijn heeft heel veel uit te leggen over het falende toezicht.

 

Kinderombudsman

Indien de kinderombudsman werkelijk geen grotere problemen heeft dan de vermeende discriminatie bij een kinderfeest met merkwaardig uitgedoste figuren uit Spanje, dan kan het instituut meteen worden opgeheven. De Kinderbescherming in dit land kent vele schandalen, ook op financieel gebied, en die dossiers verdienen veel meer aandacht.
Het opheffen van ‘interne’ klachtencommissies zou een eerste belangrijke stap zijn om de rechten van een kind (en van ouders/pleegouders) beter te waarborgen
Schrijnend is voorts de ‘discriminatie’ tussen kinderen die met een stroopwafel ontbijten en kinderen uit zorgzame gezinnen waarin gezonde voeding en voldoende slaap ook zorgen voor betere leerprestaties. Politiek-correct geneuzel kan geen excuus zijn voor het wegkijken bij echte misstanden die het hele leven van een kind kunnen tekenen.

 

Meer EU

Duitsland heeft al veel te veel macht binnen de EU, terwijl de ECB nauwelijks nog ondergeschikt is aan Brussel en zich volstrekt onafhankelijk opstelt. Indien vanuit Berlijn wordt gepleit om nog meer door de EU te laten beslissen (zoals de pensioenen, WW, belastingheffing ?) dan wordt in feite bedoeld: door Berlijn laten beslissen.
Daar is men kennelijk zo bang voor het verlies van de huidige positie, dat men het landen nagenoeg onmogelijk wil gaan maken om straks nog uit de EU te stappen.

 

Nobelprijs

Sinds de Nobelprijs wordt uitgereikt aan dubieuze figuren zoals Arafat, dienen uitspraken van winnaars met een ‘politieke’ boodschap kritisch te worden bezien. Zo wil een Amerikaanse econoom, dat de problemen van de EU worden ‘opgelost’ door nog meer EU. Hoe deskundig kan iemand zijn, die kennelijk meent dat de cultuur, elites, corruptie, financiële instituten en nationale belangen geen enkele rol spelen bij de (economische) integratie van landen met verschillende talen, rechtssystemen en arbeidsethiek.

 

Turkije

Naarmate Turkije meer op een gewelddadige dictatuur begint te lijken, krijgt Brussel haast met het toestaan van visumvrij reizen. Uiteraard niet voor Nederlandse journalisten in Turkije, maar voor Turken binnen de EU. Wat hebben die daar te zoeken?
En wat wordt er in Brussel nog meer bekokstoofd om de onbezonnen uitbreidingen toch door te laten gaan? In ieder geval zal een referendum over Nexit steeds meer voorstanders opleveren.

 

Zaanstad

Een hoofdagent in Zaanstad meent – naar verluidt – dat het allemaal wel meevalt in de wijk Poelenburg. Aangenomen dat hij zelf in die wijk woont en dus het ‘overzicht’ heeft, vraag ik me af waar dan al die filmpjes en klachten vandaan komen. Of is de hoofdagent er reeds aan gewend als folklore van het ‘bromsnor’-niveau te worden beschouwd door het straattuig?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties