Prikbord nr 553

Het kabinet wekt de suggestie dat het met de begroting wel snor zit, doch ‘vergeet’ te vermelden dat belastinginning de laatste jaren steeds meer op ‘vooruitbetaling’ was gebaseerd, de Griekenland-miljarden definitief moeten worden afgeschreven en de ECB-‘garanties’ ons gegarandeerd nog vele miljarden gaan kosten wegens aangegane verplichtingen.

Prikbord_pixabayGastarbeiders in Duitsland

In Duitsland is een groot schandaal naar buiten gekomen over jarenlange misstanden bij uitzendbureaus voor gastarbeiders. Ondanks diverse signalen weigerden drie regionale overheidsinstanties de verplichte controles uit te voeren en nu zelfs de schade op de daders te verhalen. En de verantwoordelijken zijn niet beschikbaar voor een interview. Kennelijk bestaat daar hetzelfde probleem als hier: wie controleert de controleurs?

Gevaarlijke feiten

In Hongarije wordt informatie verspreid over EU-landen waar zich veel immigranten in ‘eigen’ wijken bevinden. Vreemd genoeg is de EU hier boos over; kennelijk niet omdat het onwaar zou zijn, maar omdat de informatie gevaarlijk is voor de EU.
Een merkwaardige opvatting, want vele bekende feiten worden al jaren genegeerd: over de fraudes, de jaarrekeningen, de Frontex-show, de Palestijnen, de Grieken, de ECB, de Europarlementariërs en de belangenverstrengeling. Ook de onbeschaamdheid waarmee men 76 extra functies wil invoeren voor het ondersteunen van de fracties, wordt blijkbaar niet als schadelijk beschouwd. Dus waarom de feiten over immigratie dit wel zijn, moet ook Koenders maar eens uitleggen, want in Duitsland bevinden zich bijna 500.000 gelukszoekers die niet uitgezet (kunnen) worden. Dit aantal omvat niet de honderdduizenden nieuwe geregistreerden waarvan het onderzoek nog loopt.

Koningin

Indien het belang van een koningshuis moet worden afgemeten aan het aantal ‘deskundigen’, de loze berichten over uiterlijk en kleding van de koningin, en de voorgekookte bezoekjes en toespraakjes, dan kan Nederland zich gelukkig prijzen. Totdat de werkelijke kosten van dit circus met ambassades, delegaties, ontvangsten, tegenprestaties, prijsuitreikingen, het openen van (peperdure) gebouwen, culturele evenementen en beveiliging bekend zouden worden….

Politie-excuus

Dat niet alle betrokkenen worden vervolgd voor het nekklemongeval met dodelijke afloop, is terecht. Maar het excuus dat het slachtoffer riep ‘Ik ben gewapend’, moet snel in de prullenbak als ongeloofwaardig. Geen crimineel ‘bedreigt’ de politie met woorden van het niveau pief-paf-poef. En als een of andere idioot dit wel doet, omdat hij/zij geen wapen kan tonen, is er geen enkele aanleiding die vermeende bedreiging serieus te nemen; zelfs niet bij ‘iets dat op een wapen lijkt’.

Scheiding kerk en staat

In navolging van Rome begint nu ook in Duitsland de Kerk zich te bemoeien met de (inter)nationale politiek. Nu is de scheiding van kerk en staat in Duitsland na de Tweede Wereldoorlog nooit erg groot geweest, maar de verhulde opvatting dat de bijbel boven de grondwet staat, dient te worden bestreden. Immers, met evenveel ‘recht’ wordt dan de sharia boven de wet gesteld.

Sharia

De heer Zijlstra belooft dat – als het aan de VVD ligt – in Nederland nooit de sharia-‘wetten’ zullen worden toegelaten. Hoe onwetend kun je zijn als politicus; de sharia wordt hier allang toegepast en zelfs rechters verwijzen ernaar. Bovendien wordt dat straks niet meer in Den Haag bepaald, maar in Brussel.

Uitbuiting

Een (bouw)bedrijf in Eindhoven hanteert voor onderaannemers een betalingstermijn van 45 dagen. Wie eerder zijn geld moet hebben om zijn medewerkers te kunnen betalen, krijgt een korting opgelegd. Die kan oplopen tot 20% met als gevolg dat er geen bedrijfswinst overblijft terwijl er wel bedrijfskosten zijn gemaakt. Het gevolg laat zich raden: bij de volgende factuur moet de onderaannemer wederom ‘vervroegde’ betaling aanvragen etc. Ordinaire uitbuiting waarvoor zelfs geen schriftelijk akkoord wordt vastgelegd.

Zorgkosten

Ondanks de tientallen voorbeelden van verspilling, graaien, fraude, prijsopdrijving, onverzekerde behandelingen en de miljardenwinsten bij verzekeraars, weten politici nog steeds niet hoe ze de zorgkosten omlaag kunnen brengen. Een kenmerkender teken van incompetentie of gemakzucht is nauwelijks denkbaar, of hebben politici gewoon andere belangen?

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties