Prikbord nr 548

 

Mevrouw Merkel is kennelijk bezig met een misleidingsoffensief om haar kansen op een nieuwe kanseliersperiode te evalueren. Daarbij worden alle ‘verworvenheden’ uit de afgelopen periode opgesomd; uiteraard niet de mislukkingen, blunders en financiële risico’s.

Het meest opvallend is de bewering dat jaren achtereen de Duitse begroting sluitend is geweest en dat de schulden ‘dus’ niet zijn toegenomen. Dit is behoorlijk overdreven, omdat tot het hele pakket ook moet worden gerekend wat de deelstaten en grote steden aan nieuwe schulden hebben gerealiseerd, wat de bestaande verplichtingen van het asielbeleid gaan kosten (tot € 50 miljard) en de milieu-/energieverplichtingen (€ 100 miljard), wat de ECB-verplichtingen gaan kosten en de afschrijvingen van Griekenland-miljarden, alsmede wat de EU-begrotingen gaan kosten na Brexit en de ‘nieuwe’ bankschandalen, ook in Duitsland.

Daarnaast moeten de belastingdalingen (failliete bedrijven, Volkswagenschandaal, banken) en de ‘besparingen’ in de voorbije periode (politie, justitie, defensie, veiligheidsdiensten, ouderdomspensioen, etc.) worden gecompenseerd op grond van nieuw beleid, en voorts de staatspensioenen gefinancierd. Het laatste is interessant in vergelijking met Nederland: Duitsland kent niet de gigantische pensioenpotten waarmee hier roulette wordt gespeeld, en moet een uitdijende overheid en het vergrijzende korps van gepensioneerde (semi-)ambtenaren deels financieren uit de lopende begroting.

Merkels optimisme heeft het karakter van ‘Wir schaffen das’, doch ontbeert realiteitszin conform het gezegde: resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Prikbord_pixabayPolitiek geheugen

Politici gaan ervan uit dat de kiezers een slecht geheugen hebben, zodat leugenachtige beweringen of het breken van beloften niet snel worden ontmaskerd.

Zo moet D66 nog steeds met de beloofde uitleg ‘na onderzoek’ over mevr. Hachchi komen. Ook de PvdA heeft nog iets uit te leggen over het antecedentenonderzoek naar de DENK-‘infiltranten’ die in de Kamer zijn gehaald, doch een eigen Turkse agenda hebben. En de verdedigers van de Uruzgan-missie en van het Karzai-regiem moeten nog maar eens uitleggen wat er in Afghanistan werkelijk is gebeurd door de militaire beperkingen en de rest van de 3D-aanpak (defense, diplomacy, development).

Ook de gebroken beloftes over Griekenland, het defensiebudget, de verbetering van de rechtspraak met meer aandacht voor de slachtoffers, het beperken van salarissen en bonussen binnen de (semi-)overheid en gesubsidieerde instituten, het Ascher-onderzoek naar buitenlandse/islamitische invloeden, en over het schoonvegen van de zelfverrijkende politietop zijn reeds ver over de datum. Net als de aanpak van de Brusselse bureaucratie en verspilling, en het onderzoek naar de geldstromen in Gaza en andere ‘ontwikkelingslanden’.

Met name verkiezingen leveren vele tegenstrijdigheden op; niet alleen in Den Haag. Zo beweerde een verdediger van het Merkel-beleid, dat haar open grenzen besluit alleen betrekking had op één trein met ‘vluchtelingen’.  Waarom dan in Berlijn rekening werd gehouden met een miljoen asielzoekers in 2015 ?

Wijkagent
Wijkagenten, buurtvaders, straathoekwerkers, jongerencoaches: het blijven dure, doch mislukte ‘projecten’ indien de (politieke) opdracht uitgaat van gedogen. In Zaanstad is het failliet van de slappe aanpak zichtbaar in een wijk waar de overige bewoners en een winkelbedrijf er de dupe van zijn dan wel meer kosten moeten maken voor beveiliging. Hoe men dan het tuig wil corrigeren, dat de jihadistische kant op gaat, is een groot raadsel gezien het bla-bla vanuit het gemeentehuis.

Zwart
De dreiging of vervreemding die van de kleur zwart uitgaat, werd door de Nazi’s (SS) en nu ook door IS gebruikt om ontzag in te boezemen. Met name indien dit de boerka betreft, zoals onder meer gedragen door het vrouwelijke ‘politiekorps’ van IS en waaronder vooral Kalashnikovs uitsteken, is het effect angstaanjagend voor kinderen. Kennelijk is dit ook de bedoeling, want voor de strijd is een boerka minder geschikt zoals IS heeft ontdekt.

Daarom is het spijtig dat de media (te) weinig foto’s publiceren van gesneuvelde IS-strijders – mannen en vrouwen – om de psychologische werking van de IS-symbolen te doorbreken.  Zelfs een boerka houdt geen kogels tegen…

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties