Prikbord nr 546

De nieuwe rechtse partij AfD noemt zichzelf het ‘Alternatief voor Duitsland’ en blijkt dit in ieder geval voor de CDU van Merkel te zijn bij de deelstaatverkiezingen in Mecklenburg-Vorpommern.  Strauss zou ooit hebben gezegd dat de CDU (CSU in Beieren) er voor moest zorgen geen politieke ruimte te laten voor een rechtse partij. Door het uitschakelen van de liberale FDP leek dit gelukt totdat de extreem-rechtse NPD tijdelijk in beeld kwam. Nu de gematigde AfD zeer levensvatbaar blijkt met ruim 20% van de stemmen in de deelstaat, worden kiezers gevraagd hun stem voor/tegen het AfD te motiveren. Het ‘nuanceren’ van deze uitslag door de media is reeds begonnen. Dat ruim 30% op de socialistische SPD heeft gestemd – een partij die weinig voor haar kiezers en voor Duitsland heeft betekend – was kennelijk nooit aanleiding om over de SPD een dergelijke ‘onderzoeksvraag’ te stellen. Want termen als (internationale) solidariteit, medemenselijkheid, arbeidersbelangen en een sterke overheid hebben ook in Duitsland een bittere bijsmaak gekregen.

Prikbord_pixabayCalais
De steeds dreigender situatie rond Calais is mede een gevolg van de Europese opvatting dat illegaal verblijf in een land niet strafbaar mag worden gesteld. Nu had de socialistische regering al een reputatie ter zake het gedogen van de wetteloosheid in bepaalde steden, doch zonder de wil een einde te maken aan de toenemende chaos met gelukszoekers, Roma, Oost-Europese bendes, vakbondsterreur en no-go area’s zullen de problemen onopgelost blijven.  De Franse wetgeving belemmert zelfs de terreur-bestrijding en de integratie. Geld voor een andere aanpak is er niet, dus een ‘politiestaat’ zal het voorlopig niet worden met alle gevolgen van dien voor de burgers.

VN-commissaris
Een Jordaanse prins met een hoge VN-functie voor de Mensenrechten verdedigt niet alleen de islam, maar heeft het lef om in Den Haag de PVV te vergelijken met IS. Let wel: in een land dat 10 keer democratischer is dan zijn vriendjes in het Midden-Oosten en dat méér voor de mensenrechten heeft gedaan dan alle islam-aanhangers bij elkaar. Deze agressieve aanpak doet vermoeden dat de prins niet ‘toevallig’ werd uitgenodigd en geïnformeerd over de PVV. Doch hij had zich beter de toespraak van de koning van Marokko kunnen aantrekken, die nagenoeg dezelfde opvatting over fundamentalisten heeft als Wilders. Of zich door zijn gastheren indringender over de PVV laten informeren, zodat hij het patroon van halve waarheden en demoniseren zou hebben herkend. Nu blijft alleen de indruk over van een arrogante VN-commissaris die zich voor een karretje laat spannen en onvoldoende geïnformeerd is, ook over de terechte afkeer van de islam in Europa, mede op grond van de mensenrechten.

Gemeenten verhulden met boekhoudfraude afroming van de economie met miljarden euro’s. (Leo Verhoef)

Veel gemeenten en provincies kregen de afgelopen jaren veel meer geld binnen dan zij uitgaven. Zij roomden daarmee de nationale economie af terwijl stimulering van de economie gewenst was. Met boekhoudfraude verhulden zij dat. Onderzoek van registeraccountant drs. Leo Verhoef heeft uitgewezen dat het om miljarden euro’s gaat. In de slechte economische situatie van de afgelopen jaren hebben veel gemeenten ieder jaar de OZB verhoogd, vaak met percentages die hoger waren dan de inflatie terwijl dat niet nodig was. Verschillende gemeenten hebben zelfs OZB geheven terwijl de hele OZB niet nodig was om financieel rond te komen. De 3 grote gemeenten hielden in de afgelopen circa 13 jaar zo’n € 6,6 miljard over. Zij deden het in hun jaarrekeningen voorkomen of dat circa € 2,6 miljard was. (Wat op zichzelf al uiterst merkwaardig is, want waarom zouden deze gemeenten zoveel geld moeten overhouden?)

De gemeenteraden van deze 3 gemeenten zijn al jaren achtereen door Leo Verhoef gewaarschuwd, maar weigerden om in te grijpen. Leo Verhoef heeft ook boekhoud-fraude geconstateerd bij verreweg de meeste andere gemeenten en provincies. Daarmee zit de grootste boekhoudfraude die zich ooit in Nederland heeft voorgedaan, niet bij het bedrijfsleven, maar bij de overheid zelf.

Justitie legt de aangiften van boekhoudfraude gewoon naast zich neer. Het Gerechtshof (Amsterdam) zegt simpelweg: ‘Belastingbetalers, met uw aangiften van boekhoudfraude doen we niets, dus niet zeuren, gewoon uw belasting betalen, u heeft geen recht op correcte informatie over wat er met uw belastinggeld gebeurt’!

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties