Prikbord nr 545

Overal probeert het FNV een vinger in de pap te krijgen ten koste van de samenleving. Vervolgens zien we de bobo’s van deze ondemocratische chantageclub terug in allerlei baantjes binnen de gevestigde orde. Dit bevestigt slechts de conclusie dat het establishment de profiteurs zijn van deze samenleving en vaak geen normale baan kunnen vinden, zodra ze zichzelf helemaal overbodig hebben gemaakt.

Prikbord_pixabayGepensioneerden

Ouderen mogen van E. Dobber (Tel. 2/9) niet klagen, want ze hebben het goed. In vergelijking met wie dan; met mensen die van de voedselbank gebruik maken? De briefschrijver gaat er kennelijk van uit dat alle klagenden bezitter van een huis zijn, dat in de ‘goedkope’ tijd werd gekocht. Dat toen de rentes opliepen tot 10% wordt niet vermeld, noch de overdrachtsbelasting. Ook over pensioenen die in de afgelopen 15 jaar met 25% in koopkracht zijn gedaald, geen woord. Dit is 50 – 100% van het vrij besteedbare inkomen. In welk belastingparadijs woont Dobber eigenlijk of is hij/zij een van die topambtenaren met straks een waardevast pensioen, die nu vinden dat er AOW moet worden geheven van gepensioneerden? Dit zou in strijd zijn met de wet waarin de AOW (‘staatspensioen’) als een uitkering wordt beschouwd, die vanaf een bepaalde leeftijd ingaat, en geen persoonlijke ‘inkomensverzekering’ waarvoor nog steeds premie moet worden betaald.

Informatiemanipulatie

Onze media en andere opiniemakers hebben ongetwijfeld geleerd van het Russische staatsorgaan voor desinformatie. Zowel in beeld als in tekst wordt de doelgroep geïndoctrineerd met valse berichten, in de wetenschap dat dergelijke informatie juist veel moeilijker te verifiëren is dan feiten. De gemanipuleerde foto van een verdronken jongetje op een Grieks strand en de vele leugens over Trump in de Amerikaanse pers, zijn recente voorbeelden met uiteenlopende oogmerken. Subtieler zijn de beelden van ‘vluchtelingen’ op de Middellandse Zee die gered moeten worden terwijl de zee kalm is. Dat enkele van hen – met zwemvest – alsnog over boord springen, lijkt meer op verzoek van de ‘redders’ of de fotograaf/journalist dan een maritieme noodzaak.

Integer

In  Kerkrade maakt de gemeenteraad zich (te) druk over de privé relatie tussen een wethouder en een ambtenaar.  Typisch Limburg: als wellicht 50% van de politici en ambtenaren daar niet integer is, dan zal ook in dit geval een van beiden wel in de fout gaan wegens ‘belangenverstrengeling’. Welke belangen dan? Hoogstens van de partij waartoe de wethouder behoort, want het overige toezicht is in Limburg inmiddels toch goed geregeld na alle echte schandalen?

Paarlberg

De minister van Veiligheid en Justitie heeft wéér iets uit te leggen na alle eerdere blunders met het vrijlaten van veroordeelden, het verzieken van getuigen-deals, het manipuleren van het Demmink-onderzoek, het Schiphol-schandaal, het Teeven-dossier, het ontsnappen van gedetineerden, de COA-miljoenen, de curatorschandalen, de Borst-affaire, de politietop en het vrijlaten van tbs-ers. Namelijk waarom Paarlberg niet vastzit en evenmin werd gecontroleerd. Waar de ambtelijke aansprakelijkheid allang een lachertje is geworden met dank aan de rechterlijke macht (Pikmeer-arresten), is nu ook de ministeriële verantwoordelijkheid inhoudsloos met dank aan de Haagse politiek.

Soros

Waar de invloed van de Turkse regering op de binnenlandse aangelegenheden van andere landen inmiddels genoegzaam bekend is,  werd over dergelijke activiteiten van miljardair Soros tot dusver vaag gedaan. De 2500 e-mails die dcleaks beschikbaar heeft, zijn echter zeer concreet. Ook over de sponsoring van politieke en opinievormende organisaties in Nederland.

‘Zuid-Amerikaanse’ president

De criminele achtergronden van bepaalde staatshoofden in Zuid-Amerika zijn veelal officieel bekend, maar geen beletsel om te worden verkozen of vrijgesproken. Doch deze reputatie wordt ten onrechte verbonden met dat werelddeel, want elders is het minstens zo erg. Zelfs de VS kunnen straks worden opgezadeld met een president die nog steeds verdacht wordt van meerdere delicten, ook al ontbreekt tot dusver het sluitende bewijs. De vraag is hoe hard er werd gezocht, gezien hetgeen er nu naar buiten komt over de Clinton Foundation, de e-mails en de rechtszaken waarin mevr. Clinton in het verleden een rol heeft gespeeld. Haar plaats in de geschiedenisboeken kan beter niet worden omschreven als de eerste vrouwelijke president die – vanwege Zuid-Amerikaanse toestanden – de bevolking deed terugverlangen naar de eerste gekleurde president.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties