PAUL CLITEUR (HOOGLERAAR, RECHTSGELEERDE EN FILOSOOF): ‘WAT IS ER MIS GEGAAN?’

Europa worstelt al meer dan twintig jaar met terrorisme. Paul Cliteur staat stil bij de vraag ‘Wat is er mis gegaan?’ en ‘Wat is de oplossing?’. ‘Om terrorisme effectief te kunnen bestrijden, is er een grondige diagnose nodig en cultureel contra-terrorisme,’ aldus Cliteur.

7-ditches-cliteurIn zijn betoog heeft hij het over theo-terrorisme, een theologisch gedreven daad van geweld, en contra-terrorisme. Fascinerend voor Cliteur is de overtuigende argumentatie van verschillende terroristen dat zij dit doen uit naam of wil van hun religie en dat politici in heel Europa blijven onderstrepen dat deze geweldplegingen niets te maken hebben met geloof. Cliteur: ‘Je kunt in zekere zin zeggen dat het anti-terrorismebeleid in Europa, of nog concreter in Nederland, heeft gefaald.’

Paul Cliteur Paul Cliteur (1955) is een Nederlandse rechtsgeleerde en filosoof. Hij is ook actief columnist en publicist. Cliteur is als hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap verbonden aan de Universiteit Leiden bij het Instituut voor Metajuridica.

Vrijheid van meningsuiting, democratie, rechtsstaat, individualisme en secularisme zijn onderwerpen die door Cliteur worden bepleit. Hij staat bekend om zijn liberale inslag, zijn atheïsme, republicanisme en inzet voor dierenrechten.

In bestuurlijk opzicht was Cliteur actief als lid van het curatorium van de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD en van 1993 tot 1995 was hij voorzitter van het Humanistisch Verbond. Klik HIER voor meer interessante onderwerpen op 7 Ditches TV.

———————————————————————————

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ab h.bouvy
7 jaren geleden

Vreemd dat ik nog bij geen van die zgn.’terrorisme-experts’ waarvoor universiteiten speciale opleidingen hebben, iets gelezen of gehoord heb over de aanwezigheid en betrokkenheid van geheime diensten bij dergelijke organisaties. Is dit een taboe-onderwerp? Vanwaar dan die drie-maandelijkse ‘glossy’ die door ISIS wordt verspreid! Denkt men nu echt dat een terroristische beweging het geld en de mankracht heeft om iets dergelijks te exploiteren.

Gelukkig kreeg ik van bevriende zijde een site doorgestuurd met daarin o.a. de volgende ‘boodschap’:

‘The uncomfortable truth emerged just weeks ago, when it became undeniably clear that the ISIS and Al-Qaida terrorist ARE the ‘moderate rebels’, helped by the US’.

A.R. Girbes sr
7 jaren geleden

Prof dr. Paul Cliteur is gelukkig genuanceerd in zijn oordeel en uitleg ter zake het moslimterrorisme, en dat er een “contra -terrorisme” moet komen en overheden zich afwenden én de situatie onderkennen.
De aanval op Europa is reeds vele jaren geleden VOORSPELD. Prof dr. Pim Fortuyn zei al in 2002 dat: “Ik wens iedereen die denkt dat het wel mee zal vallen met de agressie van de islam veel sterkte.” “Zalig zijn de onnozelen van geest”.
Nu die realiteit zich aandient,is kennelijk iedereen “verontrust” en de situatie onaanvaardbaar ernstig is, er een betere diagnose moet komen.
Conclusie: de politiek vertegenwoordigd een absoluut suffe en incompetent “stel” bestuurders. En, waarschuwingen zijn oninteressant gebleken.
Pim Fortuyn, Prof dr. Bob Smalhout, Drs Geert Wilders, Philippe de Winter, Marie Le Pen, Nigel Farage, Johnson, ex burger meester van Londen krijgen dus gelijk.
De waarheid is met een taboe omkleed en de waarheid is onaangenaam
voor links politieke stromingen. Dr Rossiter, “Liberal Mind, heeft na een onderzoek van 27 jaar, geconstateerd, dat links denkende mensen, als het de politiek betreft, een psychologische storing hebben door hun kenmerkende en irreële uitspraken. Een voorbeeld: Ir Diederik Samsom, zei, voor zijn aantreden als partijleider van de Partij van de Arbeid: “Dat, hij zich verantwoordelijk voelde voor alle armen in de wereld”. Kenmerkend dom en irreëel.
Nu…….. zitten we met de gebakken peren. Samsom heeft GEEN OPLOSSING.