VVD breekt verkiezingsbeloften voor verkiezingen

De inkt van het VVD concept verkiezingsprogramma, een knip en plak kopie van het PVV verkiezingsprogramma 2012, is nog niet droog of de beloften kunnen de prullenbak al weer in. We raken er al aan gewend na de beloftes van ‘€ 1.000,= voor iedere werkende Nederlander’, ‘geen cent meer naar Griekenland’ en ‘meer geld voor defensie’. Het Kabinet Rutte-ll was nog geen twee weken oud of al deze beloften waren al gebroken. Nu is er dus een nieuwe mijlpaal geplaatst: de VVD breekt de verkiezingsbeloften nu al vóór de verkiezingen.

vvdDe coalitiepartij focust in haar nieuwe programma onder meer op de beperking van migratie, meer veiligheid en betere omstandigheden voor ouderen. Laat dat nou net de thema’s zijn waar Geert Wilders ook zijn pijlen op richt. Dat de VVD met het nieuwe verkiezingsprogramma opschuift richting de PVV, is geen toeval. Jan Anthonie Bruijn, de schrijver van het VVD-verkiezingsprogramma, vertelt desgevraagd aan BNR: “De problemen tijdens de vorige verkiezingen waren heel anders dan de problemen nu. We zijn voor dit verkiezingsprogramma het land ingegaan en hebben geluisterd naar de mensen. Toen zaten we in een financieel-economische crisis. Nu gaat het om de vrijheden van mensen en zorgen om migratie.” Over drie weken gaat het concept naar het VVD-hoofdbestuur, op 7 oktober wordt het nieuwe verkiezingsprogramma officieel gepresenteerd.

Intussen hebben, onder de hoede van VVD staatssecretaris Klaas Dijkhoff, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het ministerie van Veiligheid en Justitie maatregelen genomen om overlast gevende asielzoekers aan te pakken. Zo kunnen agressieve asielzoekers voortaan een week uit het asielzoekerscentrum worden gezet. Het COA en het ministerie wachten niet af tot de beoogde opvanglocatie klaar is. Dat betekent dat asielzoekers die overlast veroorzaken in sommige gevallen tijdelijk op straat kunnen belanden.

Terwijl de VVD nu, in 2016, ronduit weigert op amok makende asielzoekers onmiddellijk het land uit te zetten (het strand van Turkije volstaat) gaat zij dat straks in 2017 voor de verkiezingen dus wel aan de kiezers wijsmaken? Het is al een grof schandaal dat asielzoekers, die vaak niet veel meer zijn dan landverhuizers en gelukszoekers, in de watten worden gelegd waar de autochtone bejaarden en werklozen tot op het bot financieel worden uitgekleed. Zij moeten het zonder Miele en flatscreen TV doen en worden door de gebroken beloftes uit 2012 kaltgestellt. Wie commentaar heeft op het zwakzinnige asielbeleid wordt door de asielindustrie en in het kielzog van de politiek-correcte meute nu nog weggezet als racist, xenofoob of nazi.

Onze politieke partijen echter, kunnen zich maar beter realiseren dat dit de eretitels van de komende verkiezingen zijn, en de politieke klandizie wil dit keer graag boter bij de vis. Een tweede keer VVD-leugens leidt onvermijdelijk naar oproer, precies zoals dat in andere Europese landen ook zo is.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties