Prikbord nr 535

De beroepsbrandweer stelt dat de taak zo zwaar is dat zij niet later met pensioen kunnen (of willen?). Verbazingwekkend, want dit gaat kennelijk over fysieke belasting terwijl er toch ook vrouwen worden geselecteerd.

Is die voor de ouderen dan hoger dan bij politie en militairen? Hoe vaak per week worden brandweerlieden ingezet onder belastende omstandigheden, hoeveel nachten moeten ze echt dienst draaien, hoe vaak zijn ze zelf in gevaar en hoe vaak worden ze geconfronteerd met traumatische ervaringen? Wat is hier aan de hand???

Prikbord_pixabayCAO
De Nederlandse piloten van Easy Jet willen een ‘Nederlandse’ cao met onder meer doorbetaling bij ziekte en een beter pensioen. Nu kan men begrip hebben voor die doorbetaling, omdat dit voorkomt dat iemand vol pillen in de cockpit zit. Doch het salaris was toch zo hoog, omdat ze zelf hun pensioen moeten financieren? Staken lijkt me een goede reden voor de directie om met de overige piloten een niet-Nederlandse cao overeen te komen, zodat de rest kan worden ontslagen wegens werkweigering.

CSU
De premier van Beieren – Seehofer (CSU) – krijgt nu het verwijt dat hij opnieuw de ‘welkom’-politiek van kanselier Merkel aanvecht, terwijl de deal met Turkije op springen staat.  Doch die 2e blunder van Merkel was min of meer geadopteerd door Brussel en gaat niet over de grenzen van Duitsland. Dus dat Seehofer bezorgd is over Turkije, is alleen maar consequent zolang Duitsland de eigen grenzen niet sluit. Want uit Brussel is werkelijk geen effectief beleid te verwachten. In tegendeel, de Frontex-missie is volslagen mislukt bij gebrek aan realiteitszin, waarbij Europa zich niet alleen door Turkije laat chanteren, maar ook door de VN, de media en de Noord-Afrikaanse landen. Doch dit willen de linkse partijen in Duitsland niet horen; dan liever onzinnige verwijten aan de CSU.

Duitse politici
Het is met de integriteit van Duitse politici maar matig gesteld, waarbij opvalt dat het vaker gaat om valsheid in geschrift dan om de dubieuze financiële netwerken en illegale contacten met de industrie. Valsheid in geschrift is kennelijk geen reden voor onmiddellijke schorsing gevolgd door ontslag als parlementariër (SPD). In tegendeel, je meldt je gewoon ziek en behoudt het salaris, net als bepaalde zakkenvullers in Nederland.

Schiphol
De reden waarom bagage van vliegtuigpassagiers kan worden doorzocht, is duidelijk. Waarom dit tot files moet leiden, echter niet. Want personen en bagage moeten altijd worden gecontroleerd in een omgeving waar een explosie zo weinig mogelijk schade aanricht. Indien de bestaande scan-locaties onvoldoende capaciteit en bescherming bieden aan controleurs, bewapende beveiligers en overige passagiers, dan dient het systeem zo snel mogelijk te worden aangepast. Want ook doorgedraaide piloten en terroristen op de fiets zijn altijd gevaarlijk; niet alleen als er een ‘signaal’ is ontvangen.

En het vage gewauwel dat auto’s steekproefsgewijze reeds gecontroleerd (moeten) worden voordat ze Schiphol bereiken, doet vermoeden dat de beveiliging gewoon niet deugt zodat je er met een auto binnen kunt rijden. Want als het alleen om een pistool gaat, is de hele operatie meer dan belachelijk.

Turkije
Indien Turkije reeds het volle bedrag van € 6 miljard zou hebben ontvangen voor de vluchtelingendeal, dan is dit niet alleen dom, maar tevens een uitnodiging om telkens een  extra bedrag te eisen bovenop de 600 miljoen die reeds door Brussel naar verluidt jaarlijks wordt gespendeerd aan deze ´bevriende natie´.  In ieder geval kan dat laatste bedrag worden ingehouden, zodra Turkije de overeenkomst opzegt. Overigens had voor 6 miljard een uitstekend hek gebouwd kunnen worden, compleet met controleposten. Wie dat hek illegaal passeert, is dan automatisch strafbaar en verliest het asielrecht voor zover van toepassing.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties