Schandalig

Premier Mark Rutte vindt het schandalig dat Nigel Farage is opgestapt als leider van de eurosceptische Britse partij UKIP, als zoveelste politieke leider in het Verenigd Koninkrijk. ,,Deze man denkt dat het een groot spel is dat hij gespeeld heeft, alsof het niet echt gaat over de belangen van 65 miljoen mensen. Dit is een spel geworden, lijkt het wel. Ik vind het echt verschrikkelijk”, zei Rutte maandag in het tv-programma Nieuwsuur.

Volgens Rutte is de economie in het land ingezakt en is het politieke systeem in elkaar geklapt. Hij wijst erop dat het Verenigd Koninkrijk een belangrijke rol heeft in de Europese Unie en een goede bondgenoot is van Nederland. Farage maakte zijn vertrek maandag plotseling wereldkundig. Brexit-boegbeeld Boris Johnson liet vorige week al weten dat hij niet de man was om premier te worden en de Britten ook daadwerkelijk uit de EU te loodsen. Rutte kreeg ook vragen over de kritiek op voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie. Juncker zou soms met zijn gedrag de arrogantie van de macht tonen. Volgens de premier voert Juncker de goede agenda uit en voegt het niets toe om te zeggen dat Juncker weg zou moeten. Rutte liet weten ,,geen commentator over collega-politici” te zijn. BRON : De Telegraaf

Premier Mark Rutte. Afb: Wikimedia

Premier Mark Rutte. Afb: Wikimedia

Het zijn geen malse beschuldigingen aan het adres van de ‘Brexiteers’ die onze premier bezigt in dat interview. Onwaardig ook eigenlijk, want de belangen van het Britse volk werden natuurlijk het beste gediend, door die burgers maar eens gewoon naar hun mening te vragen. Dat is nu eenmaal de democratie waar de moderne politicus zijn bestaan en inkomen aan ontleent nietwaar? Het na veel gesoebat gevraagde oordeel van dat Britse volk viel uit in het nadeel van de EU. In Nederland hebben de kiezers ook gebruik kunnen maken van hun stemrecht om de EU te beoordelen. Dat was dus 2 keer in 23 jaar…… Hoezo democratie? Beide keren overigens, viel ook dat oordeel uit in het nadeel van de EU, notabene de laatste keer op het moment dat Nederland voorzitter was van de Unie en ondanks de vertwijfelde uitroep van EU-chef Juncker dat ons continent zou vergaan bij een negatief oordeel van de Nederlanders. Tot dusver is met die keuzes van onze bevolking echter niets gedaan en werden de uitkomsten volledig genegeerd. Het ziet ernaar uit dat de mening van het volk volgens onze premiers niet van belang is. Ook daarom zijn de woorden van de huidige premier holle frasen van een antidemocraat die haaks staan op het gedachtengoed van VVD oprichter Pieter Oud.

Pensioenen

De EU is bezig op een faliekante mislukking uit te lopen. De bureaucratische fabriek is een speeltje voor gesjeesde of uitgerangeerde politici die amechtig proberen zoveel mogelijk geld uit hun politiek falende carrières te halen. Overleg vindt plaats achter gesloten deuren en notulen worden niet gemaakt. De democratische controle is dus volledig afwezig. Nu weer zijn de Nederlandse pensioenen aan de beurt, waarbij de fondsen buiten de controle door de DNB worden geplaatst. De praktijk van dit in een heimelijk en ongenotuleerd overleg tot stand gekomen besluit houdt in dat meer dan 1200 miljard Euro spaargeld van Nederlandse burgers aan de hen soeverein toekomende controle is onttrokken. Het voorstel, dat tot dinsdagavond 28 juni nog strikt geheim was, werd woensdagmiddag 29 juni al goedgekeurd door de 2e Kamer, waarmee de regeringspartijen en hun gedoogpartners elk hun verkiezingsbeloften hebben gebroken. Het Nederlandse pensioenspaargeld bedraagt maar liefst 60% van het Europese totaal. Laten wij maar gerust afspreken dat Italianen en Grieken wel raad weten met Nederlands spaargeld en wij moeten maar afwachten of de spaarders daar nog iets van terug zien.

Nederlanders zijn het steeds meer oneens met de EU en het beleid dat onze regering voert ten aanzien van de EU. Sterker: een meerderheid van de Nederlanders denkt dat de EU binnen 10 jaar grotendeels uiteen is gevallen en schat de kans op oorlog inmiddels veel groter in, evenals etnische onlusten. Daar zal de toenemende en opgedrongen aanwezigheid van de islam mede debet aan zijn, die zich nu eenmaal hardnekkig en institutioneel blijft verzetten tegen de culturele en sociale mores van het toevluchtsland. Alle waarschuwingen van Janmaat (bijkans in de brand gestoken door de AFA), Bolkestein (tot rechts-radicale nazi verklaard door dezelfde club) of Fortuyn (vermoord door een dierenvriend uit de GL-rangen, met instemming van de gevestigde partijen) ten spijt. Inmiddels is ook de zorg een magistrale puinhoop en de woningmarkt grondig vernield zoals b.v. Fortuyn al eerder voorzag, tot woede van ook nu nog PvdA kopstukken Melkert (van de ‘Melkert-banen’) en Marcel van Dam. De ‘besparingen’ voor de overheid, worden omgezet in speeltjes voor de Groene Khmer waarin zich de politieke achterban in de verdienmodellen bevindt. In de zorg en in de woningcorporaties, de andere falende overheidstaken, is dat niet anders. En nu zijn dus ook de pensioenen overgeheveld naar de EU dankzij PvdA, VVD, D66, SGP, CU en GroenLinks.

Onze premier is duidelijk niet meer bezig met de belangen van ons land, maar sorteert voor op een functie binnen de EU.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties