Kamervragen na artikel Herben op Sta-Pal

Het artikel ‘Geen kernwapens en JSF voor Erdogan’ door Mat Herben op onze website, is voor de groep Bontes / Van Klaveren (VNL) aanleiding geweest tot het stellen van Kamervragen. Naar onze mening niet ten onrechte. De beide ex-PVV-ers maken zich kennelijk dezelfde zorgen:

Vragen van de Leden Bontes en Van Klaveren (VNL) aan de minister van Defensie over de absolute noodzaak om NAVO-kernwapens weg te halen uit Turkije.

1) Bent u bekend met de artikelen ‘Geen kernwapens en JSF voor Erdogan’* en ‘Turkey coup attempt raises fears over safety of nuclear stockpile’**?

vnl2) Deelt u onze grote zorgen over de aanwezigheid van tientallen NAVO-kernwapens in Turkije, een land dat onder president Erdogan hard afglijdt naar een islamitische dictatuur?

3) Erkent u dat het daardoor niet langer veilig is om deze nucleaire wapens op te slaan op de Turkse vliegbasis Incirlik?

4) Ziet u net als onze fractie en vele defensiespecialisten de absolute noodzaak om deze kernwapens zo snel mogelijk weg te halen uit Turkije? Zo ja, hoe gaat u zich hier binnen NAVO-verband hard voor maken?

5) Steunt u, gezien het feit dat de Turkse democratie en rechtstaat definitief de nek is omgedraaid, eindelijk ons pleidooi om Turkije uit de NAVO te zetten? Zo nee, hoe ver kan Ankara nog gaan voordat de militaire samenwerking wél wordt opgezegd?

* http://sta-pal.nl/geen-kernwapens-en-jsf-erdogan/

** https://www.theguardian.com/us-news/2016/jul/17/turkey-coup-attempt-raises-fears-over-safety-of-us-nuclear-stockpile

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties