Londen in politiek vacuüm?

“Londen bevindt zich in een politiek vacuüm. Het land is stuurloos. Premier David Cameron beloofde het Britse schip te stabiliseren alvorens in oktober te vertrekken als premier. Daarvan is niets te merken. Hij schitterde afgelopen weekeinde door afwezigheid”. Dat schrijft De Telegraaf in hun papieren editie en ook op hun website.

Londen. Afb: Pixabay

Londen. Afb: Pixabay

Nog los van het feit dat het ergerlijk is wanneer ‘onafhankelijke’ journalisten kritiekloos het nieuws van de staatsomroep knippen en plakken, is dit weer de grootste denkbare nonsens. Kennelijk moet het Nederlandse volk ervan doordrongen worden dat op uittreding de doodstraf staat. Nu is dat laatste alleen geldig voor de islam, maar zeker niet voor de EU. De Britten hebben een rustig weekend doorgemaakt, het eiland is niet ontploft of verder van het vasteland afgedreven en rond Calais wachten nog tienduizenden gelukszoekers en IS strijders op de boot naar het Beloofde Land. Dat Beloofde Land is het Verenigd Koninkrijk en bepaald niet Frankrijk, waar zij al zijn.

“Het Britse pond is gedaald!”, luidt plotseling de noodkreet in vele kranten. Alsof dat zo bijzonder is. Sinds de introductie van de Euro, is deze bijna voortdurend aan het dalen en daarover horen wij nooit. “Duizenden wetten moeten worden herschreven!” is ook al zo’n holle frase. Parlementen praten daar dagelijks over en ook onze eigen Ministeries zitten vol met ambtenaren die daar dagelijks werk aan hebben. Er is slechts één Parlement dat geen wetten mag maken en dat is het Europarlement! Het Europese beleid wordt namelijk uitgestippeld door Eurocommissarissen die de voorstellen in het geheim bespreken in ongenotuleerde vergaderingen. Omtrent de besluitvorming komt ook later dus niets naar buiten, omdat die informatie niet beschikbaar is. Zo is niemand verantwoordelijk, ook niet in de nationale politiek.  En dat gekonkel in achterkamertjes levert zo’n Eurocommissaris meer dan 20.000 Euro salaris per maand op. Geen wonder dat de animo onder politici zo groot is om daarvan mee te mogen snoepen.

Het enkele feit dat het Verenigd Koninkrijk kennelijk was overspoeld met Europese wetgeving en niet met wetgeving die voortkomt uit het Britse Lagerhuis, kwam de Britten de keel uit. En terecht. Waarom immers moeten Nationale Parlementen gedevalueerd worden tot applausmachine van de Brusselse Khmer? In praktisch alle landen staan de mensen klaar om de bureaucratische en dictatoriale EU eruit te kieperen. Zij worden door partijleiders van links tot rechts, beschuldigd van ‘feitenvrije’ meningsuitingen en ‘ontkenning’ van de economische successen van Europa. Dat diezelfde partijen de feiten vaak niet kennen (zie Oekraïne) of niet begrijpen dat economisch succes wordt veroorzaakt door democratie, is een kwartje wat niet wil vallen.

De EU heeft nog niets tot stand gebracht. Wel hebben we een continue ruzie met de buren gekregen, een onophoudelijke financiële crisis en de buitengrenzen zijn zo lek als een mandje. De Polen, Tsjechen, Slowaken, Hongaren etc., zijn niet door de EU bevrijd uit hun communistische dictaturen. Zij deden dat zelf, op eigen kracht. Sterker: als het aan de PvdA en D66 had gelegen (vrienden van de DDR) waren al die landen nu nog steeds communistisch!

Ook in Nederland moeten wij linksom of rechtsom zo snel mogelijk van die democratie beperkende politici af. Eerst in eigen land en daarna uit de EU. Eerst dat regelen en dan een nieuwe Europese gemeenschap opzetten waar geen plaats is voor roof- en hebzucht.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties