Steve Hofmeyr en de toekomst van de Afrikaners

Is er nog toekomst voor de Afrikaners in Zuid-Afrika? Dit volk, nauw verbonden met de Nederlandse geschiedenis, wordt geconfronteerd met discriminatie, corruptie, misdaad, landonteigeningen en een imploderende overheid.

Steve Hofmeyr . Afb: 'AB' voor Wikimedia.

Steve Hofmeyr . Afb: ‘AB’ voor Wikimedia.

De Zuid-Afrikaanse pop- en filmster Steve Hofmeyr vertelt over de situatie van de Afrikaners tijdens een speciale avond op woensdag 1 juni a.s. in Den Haag. Steve Hofmeyr wordt geïnterviewd door Tweede-Kamerlid Martin Bosma tijdens deze door ENF en Uitgeverij Van Praag georganiseerde avond. Er zijn fragmenten te zien van de documentaire Tainted Heroes en er wordt aandacht besteed aan Treurgrond, een speelfilm over de ‘plaasmoorde’ waarin Hofmeyr de hoofdrol speelt. Europarlementariër Olaf Stuger zal de bijeenkomst openen.

De aanvang van de bijeenkomst is om 20:00 uur en het publiek kan vanaf 19:45 uur plaatsnemen in de zaal van Studio Dudok, Hofweg 1 in Den Haag, juist tegenover het Binnenhof. Dudok zal deze dag op de kaart een hoofdgerecht opnemen dat is geïnspireerd op de Zuid-Afrikaanse keuken, terwijl André Koning bij de inloop droëwors en biltong zal aanbieden.

Bedlangstellenden die deze bijzondere avond willen bijwonen kunnen dat laten weten per mail aan event@uvp.nl

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 jaren geleden

How Long Will South Africa Survive?
The Looming Crisis (2015)

Auteur: R.W. Johnson
Uitgever: Hurst

In 1977, Johnson’s best-selling How Long Will South Africa Survive? offered a controversial and highly original analysis of the survival prospects of apartheid. Now, after more than two decades of ANC in government, he believes the question must be posed again. ‘The big question about ANC rule,’ Johnson writes, ‘is whether African nationalism would be able to cope with the challenges of running a modern industrial economy. Twenty years of ANC rule have shown conclusively that the party is hopelessly ill-equipped for this task. Indeed, everything suggests that South Africa under the ANC is fast slipping backward and that even the survival of South Africa as a unitary state cannot be taken for granted. The fundamental reason why the question of regime change has to be posed is that it is now clear that South Africa can either choose to have an ANC government or it can have a modern industrial economy. It cannot have both.’

7 jaren geleden

Is de geachte redactie bekend wanneer Steve Hofmeyr wederom ons land komt bezoeken?