Prikbord nr 517

Armoede

Dat er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaken van armoede in Nederland, is een goede zaak. Welke conclusies worden getrokken lijkt vooral een politieke kwestie, met name indien er meteen een ‘vertaling’ plaatsvindt naar verschillen tussen allochtonen en autochtonen. Waarom hier plotseling wel dit onderscheid in plaats van ‘opgeleiden’ en ‘niet-opgeleiden’ of ‘bewoners van achterstandswijken in grote steden’ en ‘mobiele gezinnen die gaan wonen waar werk is’. Bovendien zijn er genoeg gevallen waarin sprake is van verzwegen inkomen of onlogische bestedingen of fout voorbeeld ouders of een slechte arbeidsmoraal door drugsgebruik etc.

Prikbord_pixabayBrusselse dictatuur

De EU-maffia heeft het voornemen om het verdrag van Dublin helemaal opzij te schuiven en voor iedere gelukszoeker toegang af te dwingen bij het aangewezen EU-land. De ‘prijs’ voor (het weigeren van) een opgedrongen nieuwkomer zou naar verluidt € 250.000 gaan bedragen. Dus voor een gezin met slechts een echtgenote en twee kinderen: 1 miljoen! Deze afkoopsom lijkt overeen te komen met de gemiddelde kosten voor een gelukszoeker gedurende 10 jaar, doch dit is schijn. Het gechanteerde weigerland bespaart namelijk ook op het vermijden van gezinshereniging, criminaliteitskosten, culturele eisen, opleidingen, werkloosheid onder de 2e generatie en AOW.

De vraag is of landen die méér opnemen dan hun ‘quotum’ daarvoor gecompenseerd worden door de Brusselse handlanger van Erdogan. Of gaat dat geld (ook) naar Turkije…

Cultuurmaffia

Van de cultuursubsidies worden honderden miljoenen misbruikt door dubieuze figuren die daar nagenoeg zelfstandig over mogen ‘beschikken’. En de betrokken ministers (PvdA) willen daar gewoon mee doorgaan. Wie regeren dit land eigenlijk: belangenkliekjes?

Domme leugen

Juncker wil de EU wijs maken dat het goed gaat met de Griekse economie en de bezuinigingsmaatregelen; dit in tegenstelling tot het IMF dat de geldkraan wil dichtdraaien. Dat het slechts een domme leugen is, blijkt uit het vervolg. Nu kunnen de schulden worden gesaneerd. Waarom; het zijn toch leningen die worden afgelost zodra het weer goed gaat met Griekenland? Die situatie is volgens Juncker bereikt, dus waarom verkapte kwijtschelding, want dan kunnen de Grieken opnieuw gaan lenen, ook bij het IMF!

Handlanger van Erdogan

Waar het gaat om de (geheime) afspraken met Turkije zijn niet alleen commissaris Timmermans en premier Rutte ontmaskerd als leugenaars, maar ook Frau Merkel. Zij kan inmiddels worden beschouwd als een handlanger van Erdogan én van de Brusselse dictatuur die erop gericht lijkt de welvarende EU-landen zo ver te verarmen en te binden, dat vertrek uit de EU nagenoeg onbetaalbaar wordt. De Britten die hun grenzen gesloten (willen) houden, zijn gewaarschuwd.

Molenbeek-wijken

Het advies aan de zachtzinnige burgemeester van Ede, die ooit staatssecretaris van Defensie(!) was,   lijkt gericht te zijn op de voorbeeldfunctie van burgemeesters in grote steden. Daar kan hij echter helemaal niets van leren voor het omgaan met criminele Marokkanen: niet In Den Haag, niet in Amsterdam, niet in Utrecht of Gouda, en als het erop aankomt ook niet in Rotterdam waar de PvdA nog steeds (te) veel macht heeft.

Bovendien is de aanduiding ‘Molenbeek-wijk’ fout voor de situatie in Ede. Dergelijke wijken ontstaan niet alleen door straattuig, maar vooral door het zwichten van de overheid voor absurde sharia-eisen onder het mom van ‘godsdienstvrijheid’, voor de chantage met geweld en autobranden, voor shariapolitie en ‘no go areas’ waar geen controle op wapenbezit plaatsvindt, omdat de politie er niet welkom is, voor de politieke druk van multiculti links en voor de wensen van incompetente bestuurders die vooral rust in de tent willen.

Als Van der Knaap echt iets wil leren, moet hij de moslimwijken in Frankrijk bezoeken, zodat hij beseft hoe het zal aflopen. Daar zijn er honderden van, omdat de socialistische partij tolerantie tot een dogma heeft verklaard, dat uitgaat boven het handhaven van de grondwet en de rechtstaat. Het resultaat mag er dan ook zijn, net als in Groot-Brittannië, Zweden, Noorwegen, België en binnenkort tevens Duitsland.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties