Sultan breidt macht uit (?)

De Duitse komiek Jan Böhmermann heeft zich de woede van de Turkse Sultan president Recep Tayyip Erdogan op de hals gehaald. Numan Kurtulmuş, de Turkse vicepremier, zei volgens de Duitse omroep ARD dat de video niet alleen een belediging is voor president Erdogan, maar voor alle 78 miljoen Turken. Hij zou het zelfs een ‘misdaad tegen de menselijkheid’ hebben genoemd. Belediging van een buitenlands staatshoofd is volgens artikel 103f in het Duitse Wetboek van Strafrecht strafbaar in Duitsland, er staat maximaal drie jaar cel op. De vrijheid zich beledigd te voelen is het domein van een kultuurmus kennelijk.

Turkije

Recip Erdogan Afb: flickr

Het gedicht is eigenlijk best leuk en nog niet zo heel lang geleden werd in ons land door de theater-elite op eenzelfde wijze met Nederlandse politici omgegaan. Rechtse politici als Janmaat en Fortuyn kregen er flink van langs en niemand in de elite was te beroerd om ook politici van christelijke signatuur nog even flink aan te pakken. Om te duiden waar het om gaat hebben we het gedicht er eens bijgepakt zoals het verscheen op Liveleak:

Sackdoof feige und verklemmt ist Erdogan der Präsident!
Sein Gelöt stinkt schlimm nach Döner, selbst ein Schweinefurz
riecht schöner.

Er ist der Mann der Mädchen schlägt und dabei Gummimasken trägt.
Am liebsten mag er Ziegen ficken und Minderheiten unterdrücken.

Kurden treten, Christen hauen und dabei Kinderpornos schauen
und selbst Abends heissts statt schlafen, felazio mit hundert Schafen.
Ja Erdogan is voll und ganz ein Präsident mit kleinem Schwanz.

Jeden Türken hört man flöten die dumme Sau hat Schrumpelklöten.
Von Ankara bis Istanbul weiss jeder dieser Mann ist schwul.

Pervers, verlaust und zoophil Recep Fritzl Priklopil.
Sein Lopf so leer wie seine Eier, der Star auf jeder Gangbangfeier,
bis der Schwanz beim pinklen brennt, das ist Recep Erdogan der türkische
Präsident!

De Duitse Bondskanselier Merkel capituleerde nog voor dat iemand van de Turkse kultuurmussen kennis had genomen van het gedicht. Daarna belde de bondskanselier onmiddellijk de Turkse premier Ahmet Davutoglu, ‘in een poging de Turken gerust te stellen’. Merkel kwalificeerde het gedicht als ‘bewust kwetsend’. Het moet de Bondskanselier in een moment van intellectuele zwakte zijn ontgaan dat satire meestal kwetsend is. Het resultaat van al deze gekte is, dat de dichter is ondergedoken en inmiddels politiebewaking heeft. Erdogans Turkse aanhang vormt volgens de Duitse politie een regelrecht gevaar voor Böhmermanns leven.

Zouden er in Duitsland al voorgedrukte formulieren klaarliggen, zodat iedere bezorgde burger eenvoudig aangifte kan doen tegen Erdogan? Hij zaait immers regelrechte haat. De in West-Europa woonachtige Turken die zich nu laten meeslepen, betalen daarvoor nog eens een hoge prijs. Maar dan slaapt Erdogan in één van zijn duizend kamers.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties